Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Rano izbijanje trajnih zubi

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Rano izbijanje trajnih zubi

Več sam se prikrpala na drugu staru temu, ali ustvari me (za sad) ne brine izbijanje zubi u drugom redu, nego mi je čudno rano izbijanje.

Eto, djetetu je izbila trajna jedinica sa 5 godina i 4 mjeseca, mliječna je još potpuno čvrsta.

Jel ima netko kome su tako rano izbili?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja bi rekla da su mom, al nemam pojma kad su mu tocno izbili :nemajka:
    isto je imao 2 reda zubiju i meni je bilo cudno, ali sam skuzila da ima jos djece u grupici, vi niste u kolektivu, pa ti se mozda cini prerano. on sad, sa 6g i 3mj ima 4 trajna i jos 2 rupe koje cekaju. dok recimo njegova frendica starija 3 mj nema ni jedan trajni, niti joj je ispao koji mlijecni. mozda ima veze sto je on dobio prvi mlijecni s 4mj, a ona s 11? ne znam, premali mi je uzorak

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Klari su donje jedinice ispale s 5 godina i 2 mjeseca, i odmah narasli trajni. s tim da je jedan zub počeo rasti prije nego je mliječni ispao, ali nije dugo trajalo.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam u prvom osnovcne imala već sve trajne zube,
    S time da su mliječni bili zdravi kad su ispadali,,,,

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajde malo ste me utješile.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama je prosli tjedan ispao prvi zubic...isto imamo 5 g. i 4 mj
    Donja jedinica..a novi trajni je vec probio, tako da nije krezuba.
    Vidim da joj se klima i zub do njega, znaci i on ce brzo.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

moj je imao 5g i 6 mjeseci, i čekali smo da se ova rasklima i ispadne sama. čim se malo počela klimat išli smo je vadit kod zubara. i s drugom je bilo isto. donje jedinice ispale same, isto nakon što su izile trajne. svi su se zubići lijpo poravnali. i sad već 10 mjesci ni jedan novi

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Prva trajna jedinica izašla joj je prije mjesec i pol dana (4g.i 9 mj.) i to iza klimave mliječne jedinice. Kad je skroz izrasla, klimavac je otpao i sad se sama lagano pomiče prema naprijed.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

isto, donja jedinica ispala nakon što ju je trajna pogurala evo sa 4 g i 9 mj.
    i klimaju mu se sve ostale jedinice

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i nama se klimaju 2 donja zuba sa 4g i 11 mj.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cura ima 5g. i 1 mj., svi zubi super čvrsti, nema nikakvih naznaka skorog klimanja, prvi zub izbio s 11 mjeseci

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    cura ima 5g. i 1 mj., svi zubi super čvrsti, nema nikakvih naznaka skorog klimanja, prvi zub izbio s 11 mjeseci
    I mojem i dalje svi super čvrsti i uz njih trajna jedinica.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vezano za rano izbijanje zubi, koji je redosljed, idu li naprije trajne sestice ili jedinice?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano za rano izbijanje zubi, koji je redosljed, idu li naprije trajne sestice ili jedinice?
    službeno izađu prvo šestice, a onda počnu padati mliječni i rasti novi, ali više nema nekog pravila

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

V.su donje jedinice ispale sa 4.5 godine i odmah izašle trajne. no njemu su rano i izbili zubići- sa 4 mjeseca.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mojoj je u potpunosti narasla i druga donja jedinica dok se ispred nje mliječna prethodnica još relativno čvrsto držala (neznatno klimanje). Slučajno smo otišli na kontrolu kod zubara koji je ocijenio da mliječni treba izvaditi. I stvarno je "korijen " - dio bio neobično dugačak (zauzimao je više od pola visine zubića). Sve je prošlo skroz elegantno (sprej, injekcija i vađenje).
    Posljednje uređivanje od čokolada : 24.01.2013. at 21:44

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo idu šestice prema pravilu, ali može i drugačije. Mojem su prvo izbile sad več obje trajne jedinice.
    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Mojoj je u potpunosti narasla i druga donja jedinica dok se ispred nje mliječna prethodnica još relativno čvrsto držala (neznatno klimanje). Slučajno smo otišli na kontrolu kod zubara koji je ocijenio da mliječni treba izvaditi. I stvarno je "korijen " - dio bio neobično dugačak (zauzimao je više od pola visine zubića). Sve je prošlo skroz elegantno (sprej, injekcija i vađenje).
    Mi ćemo danas kod zubara, morati ćemo vaditi obje. Danas idemo na dogovor i "privikavanje".
    Kod nas nema nikakvog klimanja, a dugi korijen je normalna posljedica, jer trajni nisu išli istom putanjom, pa se korijen nije apsorbirao.

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj mali ima 5 i pol godina i sve mliječne i niš se ne klima.
    Dvije doljnje šestice su mu već izrasle (počele su izbijati sa 5), a sada izbijaju obje gornje.
    Zubarica je rekla da je i to malo rano.
    Prvi zubić je dobio sa četiri i pol mjeseca.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo i mojem za viken provirila jedna šestica.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja s punih 5 dobila trajni zubic pa me zanimalo jel to rano... Mozda i ranije, naime nisam je uopce skuzila, tu sesticu, nije se zalila na bol, nista, cetkajuci nisam obracala paznju na tu asimetriju lijevo i desno i jednostavno mi je promaknulo. Sad iscekujem dalje

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jel bole te šestice kad rastu. da mu opet metnem njegovu jantarnu, nosio ju je do 4,5 g jer nam je jako lijepa.
    šalim se, stvarno jel boli to?
    imamo 5,8 g i niš nam se još ne klima!

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mojeg nije ništa bolilo.

Haha i mi bi mogli uvesti jantarnu.
    Nosio ju je u dvije faze, kada je bio beba i kada je srednji makac bio beba, onda mu je bilo fora opet nositi

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Popuno sam u šoku,,danas sam primjetila da se mom dječačiću od 5 g i 1 mjesec klimaju obe donje jedinice i to pošteno...nema šestica još...
    kada možemo očekivati ispadanje i rast trajnih...???
    svi su mu zubići zdravi ko biseri,trebamo li kod zubara,,bili nedavno na redovnom pregledu???moram ga početi pripremati jer mu je najveća trauma vidjeti nekoga bez zubi...
    kao da su mu jučer narasla ta dva klimavca,( imao je 4 ipo mjeseca),šmrc...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

paid, nema pravila, nekome ispadnu u roku tjedan dana, nekome su potrebni mjeseci. Naše napokon poispadale (jedna ispala, jednu je progutao) i sad su trajni sjeli na mjesto.
    Na kraju smo prošli bez intervencije zubara, ali smo mjesecima klimali zube svaki dan po nekoliko puta.
    Meni je bilo bitno da prođe bez nasilnog vađenja, ako može.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uh ovo s gutanjem, nezgodno. Mojoj je prvu jedinicu izvukla zubarica s tim da se zubic jedva drzao. Vidjet cemo kako ce bit dalje ali jako je hepi oko toga i sva u zubuc-vila pricama

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj se grozi činjenice da će mu ispasti zub,,,ne želi ni poklone ni novce ni spomen na zubić vilu. Uspjela sam ga jedino nasmijati pričama kad sam ja bila mala kako mi je mama vezala konac o zub i o kvaku i tako vadila zube...smijao se kao lud...

Znači nema pravila???Je li ih nužno klimati ili se može pustiti da to ide svojim tokom. To gutanje i moguće gušenje mi ulijeva strah u kosti...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pusti svojim tokom, nama je klimanje bilo neophodno, jer su trajni več izrasli iza njih.
    jedino pozitivno je bilo što ni u jednom trenutku nije bio bez zubi. Kad su ovi ispali trajni su bili potpuno vani i samo su se pogurnuli naprijed.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Več sam se prikrpala na drugu staru temu, ali ustvari me (za sad) ne brine izbijanje zubi u drugom redu, nego mi je čudno rano izbijanje.

Eto, djetetu je izbila trajna jedinica sa 5 godina i 4 mjeseca, mliječna je još potpuno čvrsta.

Jel ima netko kome su tako rano izbili?
    L. je ostala bez donjih jedinica s 5g i 5mj.

ja sam imala donje jedinice prije nego su mlijecne ispale. tako da sam imala 2 reda zubi
    sjecam se da mi nisu nista radili, da pace, cekali su da se mlijecni fest rasklimaju (do tada su trajni izrasli do kraja) i na kraju su mi ih iscupali jer su "visili na koncu" i smetali me.

L. sad ima punih 7. ima sve 4 sectice vec barem godinu dana, ima dolje 4 trajna i gore 3 rupe za nove trajne.
    zezamo se da nema zube one koje joj mladja sestra ima
    i malo ima duckface sad kad joj fale gore 3 zuba (2 jedinice i 1 dvojka, a druga dvojka joj se klima).

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

J. je zamijenila prvu donju jedinicu s 4 god i 8 mj, drugu s 5 godina... S 5,5 god su joj ispale gornje jedinice i jedna donja dvojka, čekamo neka 2- 3 mj da izbiju trajni zubići... a lagano se njišu preostale tri dvojkice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •