Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 250

Tema: koristite li djecu kao "izgovor"

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i logikom zdravog razuma, ako sam na porodiljnom onda sam na njemu radi djeteta, ne da obavljam administrativne poslove i placam neku osobu da dadilja petomjesecnom djetetu dok odem sredit porodiljni ili, ne daj boze, kupiti hranu, te ako nesto od navedenog moram obaviti da cu obaviti s djetetom. cemu porodiljni sluzi? da jedan roditelj uzima neplaceno da pricuva dijete? ili da platis osobu koja ce dijete cuvati dok si ti na porodiljnom.

a opet, mozes zakljuciti i ovo sto ti zakljucujes, al onda vise ne govorimo o istom razumu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ana37, dobro došla na forum
    Molila bih te da se retorikom (ne razmišljanjima) pokušaš uklopiti u ustaljeni način i da njeguješ dobrosusjedske odnose.
    Doista se trudimo na našem forumu održati dobru atmosferu i nema smisla kvariti je.
    Sasvim je u redu imati potpuno drugačije mišljenje od ostalih, ali vjerujem kako se ono može izraziti i na drugačiji način.

Hvala!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a gle, s obzirom da po cesti hodaju i formalno zdravi na kojima se ne primjećuje ništa dok ne progovore...

a sad se iz pristojnosti i poštovanja prema drugim korisnicima ovoga foruma povlačim jer sam postigla ono što sam htjela
    bilo mi je gušt izreći naglas sve što mislim o tebi i tvojim stavovima od prvog posta koji si napisala

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ana37, tvoji stavovi su tvoji i imaš ih pravo iznositi
    isto kao i druge cure

ALI, na ovom forumu ne toleriramo ovakav način komunikacije. Pa te molim da staneš na loptu.

Hvala
    Posljednje uređivanje od puntica : 02.11.2012. at 11:23 Razlog: Dok ja natipkam, apri napisala isto :)

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Ana37 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima onih koji drugačije misle. Meni se baš čini da dobar dio ljudi traži stalno neke privilegije i čude se svemu što se ne uklapa u njihov svjetonazor. Kao što rekoh bila sam trudnica, imala malu djecui nije mi palo na pamet koristiti ih da se negdje proguram. Osim toga bila sam zdrava i mlada i ništa mi nije bilo problem, al srećom imam muža koji smatra pod normalno preuzeti dio kućanskih obaveza na sebe. Dok nismo imali pomoćnicu, normalno mu je bilo da se navečer prihvati peglanja uz glaedanje tv-a, dok ja npr. kupam klince. Sve je stvar organizacije.

ja u kupe, ti u špade...
    nemam se ja tebi šta opravdavat, moje dijete ide sa mnom jer ga nemam gdje ostavit. nemoj molim te pričat o organizaciji, jer vjerovatno nisi ni upola organizirana kao ja, i nemaš pojma koliko obaveza dnevno obavljavm.
    šta se tiče muževa, moj je bio doma 3 godine dok sam ja radila i obavljao je više stvar oko sina nego ja. ali on je sad na brodu i ja sam sama s njima, i organiziram se i više nego dobro

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

i leonisa potpis na sve

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ana 37-možda nismo svi organizirani kao ti,velika koordinatorica,smatram da ne moramo ni biti kao ti jer svijet bi onda bio monoton i jadan,bez empatije prema drugima i svi bismo bili dostatni sami sebi. Žalosno. Tebi svaka čast kad uspiješ sve "organizirati" i uriktati djecu i muža da igraju po tvom ali ima i nas koji volimo pomoći drugima jer smo odgojeni da je to ljudski,kulturno,poželjno i normalno. I ne znam zašto ti je čudno kad jedna mama izvoljeva nešto-pa za dobrobit svoje djece ću izvoljevati gdje god mogu,dok sam bila bez djece bilo mi je normalno i da ostanem duže raditi i da radim umjesto nekoga tko ima djecu.... Sve je to stvar odgoja i razumijevanja za druge. Koji tebi očito fale jer si došla na forum gdje se pokušava jedan drugom pomoći,netko nekog utješiti a tebi je to povod za napadanje i omalovažavanje drugih.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj kokolo prvotno napisa Vidi poruku
    Ana 37-možda nismo svi organizirani kao ti,velika koordinatorica,smatram da ne moramo ni biti kao ti jer svijet bi onda bio monoton i jadan,bez empatije prema drugima i svi bismo bili dostatni sami sebi. Žalosno. Tebi svaka čast kad uspiješ sve "organizirati" i uriktati djecu i muža da igraju po tvom ali ima i nas koji volimo pomoći drugima jer smo odgojeni da je to ljudski,kulturno,poželjno i normalno. I ne znam zašto ti je čudno kad jedna mama izvoljeva nešto-pa za dobrobit svoje djece ću izvoljevati gdje god mogu,dok sam bila bez djece bilo mi je normalno i da ostanem duže raditi i da radim umjesto nekoga tko ima djecu.... Sve je to stvar odgoja i razumijevanja za druge. Koji tebi očito fale jer si došla na forum gdje se pokušava jedan drugom pomoći,netko nekog utješiti a tebi je to povod za napadanje i omalovažavanje drugih.
    Nekome je nešto normalno. Ono što je tebi normalno, ne znači da je i drugima. Meni u principu nije čudno što neke izvoljevaju, jer takve ponajmanje imaju razumjevanja za druge, samo ne vidim razlog čuđenju kada se nađu u situaciji da drugi nema obzira za njih.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Zadnja rečenica je bila potpuno nepotrebna. Pitala sam lijepo i uljudno jer me to stvarno zanimalo, ne zato da bi prosipala pamet po forumu.
    Slažem se i žao mi je. Točno vidim kako mi popuštaju živci otkako je sve palo na mene, a i na poslu sve veći presing
    Sori.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa ja kuzim logiku Ane37: pita se zasto bi se od nje, koja se pretrga do organizira cuvanje svoje djece dok nesto obavlja, ocekivalo da pusta one koji to ne naprave iz razloga sto npr. ne zele da im muz uzme godisnji ili odradi sat, dva duze.Ono, neki ocekuju da se drugi zrtvuju i njima ustupaju svoja mjesta, dok istovrememo se ne zele ili ne znaju bolje organizirati.
    I nije nuzno ici u kupovinu sa djecom, nitko nece umrijeti og gladi, ima Konzum dostavu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

deaedi, to "ne zeli" je moj stav. nema veze s praksom. u kojoj ako ja obavljam nesto s djetetom, znaci da ne moze. da nema druge varijante. da nema sanse za slobodniu sat-dva-tr u toku radnog vremena. nema sanse za godisnji.
    uopce necu spustat se na nivo da objasnjavam prirodu i nacin obavljanja posla MMa niti da se pravdam zasto se nisam klonirala pa da onda jedna ja cuva bebu od par mjeseci, a druga obavlja sta treba obaviti. pardon- sta mora obaviti.

btw, moja starija nije htjela prihvatiti nista osim sise.
    jel sam trebala proci s njom traume navikavanja i prisiljavanja ili odrezati sisu i ostavit ju doma? jel bi onda bila dovoljno organizirana?

ma dajte...ne pretjerujmo.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moj post se odnosi na one koji ne zele ili ne znaju radi svog karaktera se organizirati, ne na one koji ne mogu drugacije. Citaj sta pise prije nego prospes zuc.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    ima Konzum dostavu.
    Ma ima i svaki grad taksi, to što se trudnica ili majka s malim djetetom špancirava po javnom gradskom prijevozu je isključivo njen ćeif.

Nekima je teško pojmiti da ima ljudi koji si ne mogu priuštiti dostavu od 500 Kn (ajde, kad je akcija 200) da tu dostavu ne bi ekstra platili, da si ne mogu priuštiti taksi, da si ne mogu priuštiti čuvalicu... Ovih dana bi na HTV3 trebao igrati Metropolis, preporučam za osvještenje.

Dokle nam god bude nenormalno da radimo (ili tražimo) ustupke trudnicama i majkama (ili očevima) s malom djecom ne možemo se zvati kulturnima\vjernicima\čovjekoljupcima\... whatever, pod čime se podrazumijeva stanje svijesti visoko iznad ostalih živih bića ili ljubav kao temeljno načelo postojanja.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja zuc je jos uvijek u vrecici, nije prosuta, hvala na pitanju

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ti od muža ništa ne očekuješ, a očekuješ od nepoznatih ljudi koje slučajno srećeš. Bokte koja si ti kreatura.
    Jel postoji ovdje admin? Ovaj niz uvredljivih ispada Ane37 bih očekivala na nekim drugim forumima, ali zbilja mislim da je vrijeme za reakciju.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku

Dokle nam god bude nenormalno da radimo (ili tražimo) ustupke trudnicama i majkama (ili očevima) s malom djecom ne možemo se zvati kulturnima\vjernicima\čovjekoljupcima\... whatever, pod čime se podrazumijeva stanje svijesti visoko iznad ostalih živih bića ili ljubav kao temeljno načelo postojanja.
    zapravo se sve može svesti u jednu jedinu rečenicu !

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma ima i svaki grad taksi, to što se trudnica ili majka s malim djetetom špancirava po javnom gradskom prijevozu je isključivo njen ćeif.

Nekima je teško pojmiti da ima ljudi koji si ne mogu priuštiti dostavu od 500 Kn (ajde, kad je akcija 200) da tu dostavu ne bi ekstra platili, da si ne mogu priuštiti taksi, da si ne mogu priuštiti čuvalicu... Ovih dana bi na HTV3 trebao igrati Metropolis, preporučam za osvještenje.

X bravo Audrey

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa Vidi poruku
    Jel postoji ovdje admin? Ovaj niz uvredljivih ispada Ane37 bih očekivala na nekim drugim forumima, ali zbilja mislim da je vrijeme za reakciju.
    Leonisa je par postova prije napisala:
    koja si ti.....kreatura

Zašto na to nisi upozorila admina? Znači po tebi na uvredu ne smiješ uzvratiti istim riječima. Kakvu reakciju očekuješ? Najbolje da admin banira sve koji ne razmišljaju kao ti. U principu, treba zabraniti iznošenje mišljenja...zbog takvih kao ti su mnoge u prošlosti završile na lomači

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

audrey, lijepo sroceno.
    ja mogu razumijeti da se covjek ponekad zuri, da iz nekog razloga u nekoj situaciji ne moze uciniti ustupak, ali globalno gledajuci meni se cini da je naprosto podrazumjevajuce da napravis ustupak trudnici, roditeljima s djecom, maloj djeci, starcima, osobama sa posebnim potrebama.
    nemalo sam se iznenadila ovo ljeto kad sam sletila u zracnu luku u splitu. sletilo je odjednom 5 aviona, i zbog ocite nerganizacije prvo smo cekali pola sata na zvizdanu na 40°, a onda jos 45 minuta u samoj zgradi da prodemo kontrolu putovnica. na mom letu je bilo puno male djece i par beba. bebe i djeca su plakali, bili nervozni, roditelji ocajni...
    nitko od osoblja nije dosao na ideju (mozda zbog guzve, nadam se da to nije uobicajna praksa) da tu djecu i roditelje provede preko reda kroz kontrolu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Leonisa je par postova prije napisala:
    koja si ti.....kreatura

Zašto na to nisi upozorila admina? Znači po tebi na uvredu ne smiješ uzvratiti istim riječima. Kakvu reakciju očekuješ? Najbolje da admin banira sve koji ne razmišljaju kao ti. U principu, treba zabraniti iznošenje mišljenja...zbog takvih kao ti su mnoge u prošlosti završile na lomači
    koja je vidovita. jer si napisala da nam muzevi lazu. i da smo neorganizirane.
    kad se vec pozivas na postove, pozovi se na cijeli post

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ma predlažem da stavimo i neki broj žiro-računa na kojem će se skupljati lova za majke s djecom, pa da si mogu platiti nekog drugog tko će obaviti sve poslove umjesto njih, kako se ne bi morale gužvati s ostalim smrtnicima, nego uživati u toplini svoga doma sa svojom dječicom barem do petnaeste. Porodiljni svakako treba produžiti minimalno do polaska djece u srednju školu. A ove koje su lude, pa su otišle radit nakon 3-6 mjeseci strosti djeteta, treba oderat u financijskom smislu. Ako su kojim slučajem ulagale u karijeru i dočepale se neke visoke pozicije, neka im se oporezuje barem 70% plaće.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nazvati ovdje hrpu žena nesposobnim glupačama kojima su muževi kurviši a njihova djeca dječurlija koja gnjave ostale organizirane majke koju su se pomučile izorganizirati svoju dječicu i radišne, kooperativne i suradljive muževe sigurno ne doprinosi argumentiranoj raspravi, stoga se ne može očekivati aplauz.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

najbolje je da majke ostaju doma u 4 zida s djecom. eventualno mogu otici u setnju po kvatru, ne dalje jer onda zauzimaju previse mjesta u tramvaju u 4 odrasle osobe koje zure negdje ne mogu u taj tramvaj uci.
    i neka si same otvaraju i drze vrata kad negdje ulaze ili izlaze jer ce netko negdje zakasniti. najbolje bi bilo da su to jedino vrata haustora.

najbolje je da svatko gleda svoje dupe. jer tesko je poimiti da nitko ne maltretira sebe, dijete ili druge iz hira.
    i da, kad mi mala place, place jer sam ju nahuskala da place i iritira sve oko sebe tako da bi im zivci popustili i rekli: gospodjo, dosta nam je slusati vase dijete koje ne mozeste smiriti, izvolite prije nas obaviti sta trebate jer nam je lakse pokloniti vam 5 minuta svog zivota nego imat glavobolju cijeli dan.

i sta petaeste, do punoljetstva!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    koja je vidovita. jer si napisala da nam muzevi lazu. i da smo neorganizirane.
    kad se vec pozivas na postove, pozovi se na cijeli post
    Zašto bih, pozvala sam se na dio u kojem si ti mene nazvala kreaturom, a iz razloga da pojasnim gospođi koja traži reakciju admina.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

necu se spustat na tvoj nivo, pametnom dosta.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

necu se spustat na tvoj nivo, pametnom dosta.
    Baš ti je neki argument. I to nije uvredljivo!? MOLIM REAKCIJU ADMINA! U suprotnom ću morati odgovoriti slijedeće: Ne da se nećeš spuštati, već se ne možeš podignuti do moje razine

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

/add ignore

ima jos situacija, npr. kad sam negdje vani i zelim doma da bi izbjegla nagovaranja i opetovane recenice "ostani jos malo" kazem da moram zbog djece.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

/add ignore

ima jos situacija, npr. kad sam negdje vani i zelim doma da bi izbjegla nagovaranja i opetovane recenice "ostani jos malo" kazem da moram zbog djece.
    i ja to radim+kad mi se ne ide samo se izgovorim na dijete

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ok
    upozorila vas jesam
    vi i dalje po svom pa ću i ja tako

šteta teme

p.s. neka moderatorice odrade dio s opomenama kome treba.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moram razmisliti. svima cu vam postiskat opomene
    Posljednje uređivanje od Storma : 03.11.2012. at 11:44

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

zasto imate gumb prijavi nesto? za ukras?
    Posljednje uređivanje od Storma : 03.11.2012. at 12:15 Razlog: tipfeler

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Leonisa i Ana imaju opomene. Otvorit cu vam topic, iako mislim da nema bas smisla, no ok.
    Prvi fajt i kljucam, a budete i bezobrazne.... slika govori tisuci rijeci
    Posljednje uređivanje od Storma : 03.11.2012. at 12:15 Razlog: tipfeler

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ispricavam se leonisi, jer me je upozorila da je poslala prijavu a ja sam previdjela. :pepeo:

razgovarajte o cemu vec jeste bez uplitanja muzeva, ljubavnica, i slicno. i ne, ne zanima me tko je prvi poceo : mama:
    Posljednje uređivanje od Storma : 03.11.2012. at 12:16 Razlog: nije tipfeler, al necu smajlija

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    i ja to radim+kad mi se ne ide samo se izgovorim na dijete

i ja

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    audrey, lijepo sroceno.
    ja mogu razumijeti da se covjek ponekad zuri, da iz nekog razloga u nekoj situaciji ne moze uciniti ustupak, ali globalno gledajuci meni se cini da je naprosto podrazumjevajuce da napravis ustupak trudnici, roditeljima s djecom, maloj djeci, starcima, osobama sa posebnim potrebama.
    nemalo sam se iznenadila ovo ljeto kad sam sletila u zracnu luku u splitu. sletilo je odjednom 5 aviona, i zbog ocite nerganizacije prvo smo cekali pola sata na zvizdanu na 40°, a onda jos 45 minuta u samoj zgradi da prodemo kontrolu putovnica. na mom letu je bilo puno male djece i par beba. bebe i djeca su plakali, bili nervozni, roditelji ocajni...
    nitko od osoblja nije dosao na ideju (mozda zbog guzve, nadam se da to nije uobicajna praksa) da tu djecu i roditelje provede preko reda kroz kontrolu.
    Meni je na splitskom aerodromu granicna policajka rekla da se bez pardona proguram naprijed, i taj put, a i svaki drugi kad cu bit s malom bebom. Al to mi je rekla tek kad sam dosla na red doduse taj put nije bila guzva pa je sve brzo proslo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nego kad smo kod javnog prijevoza,sjetílo me dva dobra primjera. Bili smo u Helsinkiju na ljeto, i tamo je voznja gradskim prijevozom besplatna za roditelje s bebama. U Kanadi sam neko vrijeme zivjela u gradu velicine Splita, i tamo je normalno da, ukoliko je potrebno, vozac izadje vani i pomogne osobi s kolicima da udje. Mogu mislit kako bi sofer prometa u Splitu reagirao sta ces ti s kolicima u busu.

Ja da vidim da je tudje dijete grintavo ili bas malo pustila bih preko reda. Al da vidim da je mirno i zadovoljno, onda ne bih. Ja i mali skoro svaki dan idemo u ducan i na pazar, i to nam je bas ok, pa necu cili dan bit s njim doma,

a ni u parku bome. Zasto ne bi dijete sudjelovalo u svakodnevnom zivotu? Ne ocekujem da me puste preko reda, al neki dan se mali rasplakao pa sam ga morala uzet na ruke pa nas je jedna zena, i to s druge blagajne, pozvala preko reda i to mi je bas bilo ok.

E da, ja skoro uvitek propustim djecu s jednim ili dva artikla ispred sebe, znam da se njima uvijek zuri.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja i mali skoro svaki dan idemo u ducan i na pazar, i to nam je bas ok, pa necu cili dan bit s njim doma, a ni u parku bome. Zasto ne bi dijete sudjelovalo u svakodnevnom zivotu? Ne ocekujem da me puste preko reda, al neki dan se mali rasplakao pa sam ga morala uzet na ruke pa nas je jedna zena, i to s druge blagajne, pozvala preko reda i to mi je bas bilo ok.

E da, ja skoro uvitek propustim djecu s jednim ili dva artikla ispred sebe, znam da se njima uvijek zuri.
    x
    Isto idu sa mnom u dućan i sve ostalo. dućanima u pravilu čekam u redu, no uglavnom izbjegavam kozum i billu zbog gužvi na kasi, kupujem u intersparu ili meni najdražem kauflandu gdje nikad nema gužve na blagajnama. Tamo se preznojim jer ne stigem sve izbacit iz kolica prije nego ona počne kucati. Klinci pomažu koliko mogu, stariji je već fakat od pomoći, a mala uglavnom pruža nešto svoje teti da joj naplati i vrati Muža ne vodim, planski, jer kad on ide račun ispadne bar 200 kn više (ako ima skuplje- on će naći, njega šaljem da samostalno ode kupiz nešto što trebam kvalitetno i skupo, npr. peglu, tu ja zeznem jer tražim jeftiinije).
    I obavezno puštam ispred sebe ljude s par stvari, jer su gotovi za tren, ne vidim smisla da čekaju dok ja istovarim i opet popakiram puna kolica, a ja ( i moji klinci) na to izgubimo minutu -dvije. Ako znam da ću biti dugo, npr. da ću uzimati R1 - kažem čovjeku koji staje u red iza mene - da zna odluči i hoće li stati tu ili negdje drugo. Ali i kad ja imam samo jednu -dvije stvari, pripremim sitno za platit i pitam da me puste.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eh, da - gužve u Konzumu. Neki dan, Superkonzum Dubrava - ja na kasu ( ne sjećam se sama ili s malom), rade 3 kase (od valjda 15), gužva na njima. Odem do prodavačice: "Dobar dan, možete li pozvati nekog i otvoriti još koju kasu, gužva je." I žena to najnormalnije napravi. Dok sam ja složila svoje stvari na traku došla je trgovkinja i otvorila kasu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam gdje je taj gumb, help

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

trougao sa uzvičnikom kod svakog posta

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Druga je stvar sto onda ima nas balkanaca koji vodimo djecu i na salteru za djecu guramo svoje uputnice i zahtijevamo da nas se primi preko reda jer smo s djecom (a salter je za djecu koja trebaju vaditi krv) pa onda vicemo da smo ratni vojni invalidi i imamo pravo ici preko reda... pa dofuramo i zenu i punicu i tatu, da svi na racun moje invalidnosti preko reda izvade krv (ovo sam ja dozivjela, uzas).
    prije nekoliko godina trebam se naći s trudnom poznanicom
    ja s djetetom koje je onda imalo cca 2 godine
    i ja nju čekam na tramvajskoj stanici
    dijete cupka, njurga, cvili, nateže da idemo
    i nakon nekog vremena nazovem da vidim gdje je
    javi se njen muž koji mi kaže da ON ima virozu i ide kod svoje dr i poveo je trudnu ženu da bi se na njen račun ubacio preko reda

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja i s djetetom ako je mirno propustam one koji imaju manje artikla, druge mame itd.
    vidis na licu mjesta kome je potrebno.

a sto se tice gradskog prijevoza, neki dan sam se vozila tramvajem s malom u MT. u tramvaju sjede svi penzici i jedan mladi decec. pitam ga da li bi mi se ustao i ustane se. prije nego cu sjesti vidim pored sebe bakicu koja ima stap i kazem njoj da se sjedne. a ona nece, neka se ja sjednem, da je opasnije za mene s bebom da se vozim stojecki, a ja njoj da je opasnije da se vozi ona. pa smo se tako castile :D
    bilo je simpaticno <3
    malo manje je bilo simpaticno jednom drugom klincu koji je samo sjedio, gledao u nas i pratio razgovor kao ostatak tramvaja bez ikakve naznake da bi se ustao bakici dok mu ostali ljudi u tramvaju nisu rekli da bi bio red da se ustane.

isto tako, nema stepenica na kojima mi ne ulete (vecinom muski) i prime kolica prije nego se snadjem, dignu ih, ponesu, spuste...sve s osmijehom.
    isto tako i ja kad vidim zenu s kolicima ponudim joj svoju pomoc.

no najgora iskustva dozivjela sam sa zenama, bilo da sam bila s malim djetetom bilo da sam s trbuhom do zuba- uredno se znaju bez pardona progurati. ni da pitaju mogu li. to mi je fascinantno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da te osoblje foruma uzme na red što 2x pritišćeš po tom gumbu
    i da ti objasni da ima svoj život i obitelj

(pamtim kao slon i spominjem kad god mogu)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nemojte pliz :D
    zrtvovala sam svoju reputaciju i molila da se otkljuca topic. pliiiz :treptrep:

e da...jucer sam u garazi otvarala dupetom vrata i vukla kolica dok je iza mene bio gospon koji je pricao na mob. i pomislio da njemu drzim vrata i progurao se izmedju mog dupeta i kolica. govorim si da je samo htio vidjet moje dupe, da je inace kulturan

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nedavno sam morala u neku poslovnu nabavku s djecom, mm-a nije bilo, ni dide ni bake, a kako je to iskrsnulo, nisam imala vremena na bilo koji način zbrinuti djecu. I tako ja s mrtvom umornom djecom u pol devet u Metrou. Malena jamra da će se zatvoriti dućan i bježi prema izlazu, sin jedva stoji na nogama, i oni mahnitaju, a ja nastojim izabrat što treba, njima dosadno... i jedva ja to sve obavim, putem kupim SVE što su htjeli jer nisam imala čime zabraniti, sve mentalne snage su mi bile u tome da ih tješim, da pazim što kupujem, pratim listu i to.

Malo prije devet djeca zijevaju, mole da idu spavati, meni se znoj cijedi niz čelo, a bračni par kaže - dajte nas pustite da idemo prije, žuri nam se, a imamo samo par stvari... i pustim ih ja, ali smi mislim - fakat nisu normalni...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma jesu, i te kako. nije im se dalo slusat tvoju djecu

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    da te osoblje foruma uzme na red što 2x pritišćeš po tom gumbu
    i da ti objasni da ima svoj život i obitelj

(pamtim kao slon i spominjem kad god mogu)
    a ti drugi put stisni triput ))) stas, to ti je zivot.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ili salji meni pp

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ili salji meni pp
    il mozda ne, zatrpan mi je inbox od kad moderiram na burzi lol

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj, optužit će nas za protekciju :tko se opeče na mlijeko, puše i na jogurt:

no na stranu retorika ane37
    malo razmišljam o tom što je rekla kako na poslu žene s djecom traže često ustupke
    imam prijatelja
    predobrog čovjeka
    koji nije zasnovao svoju obitelj
    svake godine ide na godišnji u 9 mj
    jer oni s djecom idu preko ljeta
    svaki Božić, NG, svaki praznik je on dežuran
    da bi kolege, prvenstveno kolegice s djecom mogle biti doma
    uskače kad god nekom treba, šef zna da je prvi koga će nazvati
    mene to užasno smeta i ljuti radi njega
    ako nema djecu, ne mora onima s djecom biti na raspolaganju

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova