Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 250

Tema: koristite li djecu kao "izgovor"

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

slazem se s tobom.
    sve treba imati granice.
    ovo je odavno preslo svoje i zloupotrebljava se njegova obzirnost.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A posebni "hit" mi je što se to jako velikim dijelom odnosi i na one koji nisu odabrali bit bezdjecni, jer većina ljudi to ne bira. Em si sam tužan zbog toga, em te se, hoćeš-nećeš, jer "nemaš obitelj", sustavno "moli" da baš ti uskočiš (dokle to dopustiš). To jest.... ljudi to niti ne kuže, smatraju to normalnim, a ovi bezdjecni se uglavnom pokunje... do x-te epizode kad im prekipi to što, eto, "objektivno" su oni tu da uskoče - uvijek.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.11.2012. at 17:49

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i onda kad nakon x- puta jednom odbiju ispadnu piz-de koje nemaju razumjevanja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    i onda kad nakon x- puta jednom odbiju ispadnu piz-de koje nemaju razumjevanja
    Pa da. Ali, jednostavna je istina, ma kako mi svi tvrdili da smo empatični, da razumijemo one u našoj sličnoj situaciji. Kako je meni situacija bezdjecnosti trajala dosad dulje nego djecnosti, definitivno više suosjećam s ovima prvima... i onda još dođu navečer u dućan... i opet moraju propuštati . Koliko god je i moja nestrpljivo dijete po redovima... ne znam... zasad me to manje dira.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.11.2012. at 19:00

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

i nakon nekog vremena nazovem da vidim gdje je
    javi se njen muž koji mi kaže da ON ima virozu i ide kod svoje dr i poveo je trudnu ženu da bi se na njen račun ubacio preko reda

ma ovo je kretenizam svoje vrste, al ipak su takvi u velikoj manjini...bar se nadam

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da ne ispadnem mrzitelj žena s malom djecom naravno da je stvar opće kulture, kućnog odgoja, ljudskosti pomoći im
    naravno da je lakše meni stajati u tramvaju nego malom djetetu
    samo stvarno postoje situacije kad se djeca koriste kao izgovor, a ne bi trebala

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nemoj, optužit će nas za protekciju :tko se opeče na mlijeko, puše i na jogurt:

no na stranu retorika ane37
    malo razmišljam o tom što je rekla kako na poslu žene s djecom traže često ustupke
    imam prijatelja
    predobrog čovjeka
    koji nije zasnovao svoju obitelj
    svake godine ide na godišnji u 9 mj
    jer oni s djecom idu preko ljeta
    svaki Božić, NG, svaki praznik je on dežuran
    da bi kolege, prvenstveno kolegice s djecom mogle biti doma
    uskače kad god nekom treba, šef zna da je prvi koga će nazvati
    mene to užasno smeta i ljuti radi njega
    ako nema djecu, ne mora onima s djecom biti na raspolaganju
    Tako je bilo u firmi gdje sam zadnje radila u Zg. Imali smo nesto roditelja s djecom, poneko malo dijete, tek par godina, i podosta djece od desetak godina na vise, sve do sesnaest, osamnaest. I onda nas je bilo i bezdjecnih, nekoliko cak i bez muzeva, plus ja s drugom polovicom u drugoj drzavi. I ista stvar. Zasto mi ne bismo na ljetovanje u petom ili devetom mjesecu? Zasto je nama Bozic bitan? Radne subote? Zasto je to nama bed, pa nemamo ni s kim biti, niti dobar razlog za ostajanje doma.

Itd.

Sva sreca imam jezicinu pa me nije cesto snalazilo nesto sto nisam htjela.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja bi na ljetovanje u devetom mjesecu, tad mi je najlipse a jos se i na poslu malo opustis, makar psihicki, dok su svi na godisnjem. Al, to na stranu, jedno je nekog pustit preko reda pa pricekat par minuta duze, a drugo je zbog nekog cijeli godisnji zeznit. Na ovo drugo ne bih pristala.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je bilo u firmi gdje sam zadnje radila u Zg. Imali smo nesto roditelja s djecom, poneko malo dijete, tek par godina, i podosta djece od desetak godina na vise, sve do sesnaest, osamnaest. I onda nas je bilo i bezdjecnih, nekoliko cak i bez muzeva, plus ja s drugom polovicom u drugoj drzavi. I ista stvar. Zasto mi ne bismo na ljetovanje u petom ili devetom mjesecu? Zasto je nama Bozic bitan? Radne subote? Zasto je to nama bed, pa nemamo ni s kim biti, niti dobar razlog za ostajanje doma.
    Itd.
    Sva sreca imam jezicinu pa me nije cesto snalazilo nesto sto nisam htjela.
    Uf, ovo me sjetilo: ostajanje doma na bolovanju jer dijete od 16, 17, 18 i 19 godina ima ( blaže) povišenu temperaturu pa majka mora kuhati čaj ...
    kao i izostajanje s posla jer se devetnaestogodišnjaka prati liječniku zbog viroze ....

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

slažem se s inom i aleksandrom
    ima iks situacija kad ljudi automatizmom svrstavaju negdje nekoga bez pardona
    i ljudi bez djece se prečesto uzimaju kao da nemaju pametnijeg posla nego da rade ustupke onima s djecom
    moja dobra prijateljica se stoput zatekla u situaciji da se uvijek od nje očekuje da ima vremena, da ona inicira druženja da ona dođe nekamo
    ovo se ne odnosi na naš odnos već na odnos s nekom drugim prijateljima koji imaju djecu ali jednostavno ne razumiju da ne mora ona biti nikome na raspolaganju
    ali to se ustalilo kao neka praksa i sad kad ponekad odbije drugi su pomalo začuđeni a ja se njima čudim

mislim da je lako zaglibiti i otići u ekstrem i s jedne i s druge strane
    zato ne mislim da ljudi s djecom trebaju imati neprikosnoveno prvenstvo svugdje i uvijek i da oni bez djece ne trebaju u ime naše djece živjeti i ne imati svoje potrebe
    ali isto tako smatram da je najnormalnije ili bi trebalo biti najnormalnije da kad recimo dođe trudna žena s trbuhom, s malom bebom, djetetom koje je uplakano i cendravo-
    na neki šalter, u neki red ili tramvaj da imamo tu razinu svijesti koja će nam naložiti da taj tren maknemo svoje potrebe u stranu i darujemo minutu dvije svog vremena njoj kojoj u tom trenu
    život znače. čak se usudim maštati da će jednom kod nas u ovoj našoj državici društvena svijest jednom evoluirati i da će takvo ponašanje postati samo po sebi razumljivo, postati standard.
    Posljednje uređivanje od flopica : 04.11.2012. at 08:13

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi na ljetovanje u devetom mjesecu, tad mi je najlipse a jos se i na poslu malo opustis, makar psihicki, dok su svi na godisnjem. Al, to na stranu, jedno je nekog pustit preko reda pa pricekat par minuta duze, a drugo je zbog nekog cijeli godisnji zeznit. Na ovo drugo ne bih pristala.
    To je sve super kad nije situacija da su ti djeca ta dva mjeseca u dezurstvu u vrticu - u drugoj zgradi, s nepoznatim tetama koje se mijenjaju svaki tjedan i s nepoznatom djecom... Tako da razumijem roditelje male djece koji zele makar dio ljete postedjeti djecu toga. I ja sam medju njima.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Teško je svima udovoljiti, ali mislim da ipak ima više objektivnih okolnosti da se ide na ruku roditeljima s malom djecom odnosno s prvim razredima škole, jer oni svoj godišnji moraju tempirati sa školskim praznicima. Šta mi vrijedi što ja volim na more u 9. mjesecu kad dijete tad mora u školu. Meni je to i trenutačno postao velik problem, jer prvašić ima znatno više praznika nego što mi imamo dana godišnjeg. Morat ćemo aktivirati sve satelitske dijelove obitelji da to pokrpamo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ovo totalno čudno. Ja sam u prosvjeti, no nekoliko nas (stručna služba) dežuramo cijelo ljeto i imamo ful jednostavan raspored - oćeš u 7 ili u 8 mjesecu (svi imamo oko mjesec dana GO s vikendima) i uopće nema priče tko ima a tko nema dijete. Isto je bilo i kad sam radila u bolnici, oš 7. il 8. I obično ako si bio prošle godine u 7, ove ideš u 8. U devetom nikad nisam isšla na GO (osim dok sam studirala ili na porodiljnom, onda bi bila i deveti).

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Teško je svima udovoljiti, ali mislim da ipak ima više objektivnih okolnosti da se ide na ruku roditeljima s malom djecom odnosno s prvim razredima škole, jer oni svoj godišnji moraju tempirati sa školskim praznicima. Šta mi vrijedi što ja volim na more u 9. mjesecu kad dijete tad mora u školu. Meni je to i trenutačno postao velik problem, jer prvašić ima znatno više praznika nego što mi imamo dana godišnjeg. Morat ćemo aktivirati sve satelitske dijelove obitelji da to pokrpamo.
    Zar ne može dijete nakon prvog razreda biti samo doma? Mi smo u malom mjestu i normalno mi je bilo da ih nitko ne čuva kad postanu školarci.

Obuku se sami, uzmu jest, igraju se, gledaju TV... Nikad nikakvih problema nije bilo. Da li je to drugačije danas ili je drugačije u velegradu? Ima telefon ako treba, ima susjede ako zagusti.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ovo totalno čudno. Ja sam u prosvjeti, no nekoliko nas (stručna služba) dežuramo cijelo ljeto i imamo ful jednostavan raspored - oćeš u 7 ili u 8 mjesecu (svi imamo oko mjesec dana GO s vikendima) i uopće nema priče tko ima a tko nema dijete. Isto je bilo i kad sam radila u bolnici, oš 7. il 8. I obično ako si bio prošle godine u 7, ove ideš u 8. U devetom nikad nisam isšla na GO (osim dok sam studirala ili na porodiljnom, onda bi bila i deveti).
    I kod nas ovako, svi se ravnopravno izmjenjuju na godišnjem,
    dovoljno što oni koji nemaju djece (ili su im velika) trebaju stalno uskakati da pokriju naša bolovanja, nikako ne bi bilo prihvatljivo da još ne mogu niti na GO kada žele.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zar ne može dijete nakon prvog razreda biti samo doma? Mi smo u malom mjestu i normalno mi je bilo da ih nitko ne čuva kad postanu školarci.

Obuku se sami, uzmu jest, igraju se, gledaju TV... Nikad nikakvih problema nije bilo. Da li je to drugačije danas ili je drugačije u velegradu? Ima telefon ako treba, ima susjede ako zagusti.
    Beti, neko dijete možeš ostaviti, neko ne možeš.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    a i neki roditelj može dijete ostaviti, neki ne

moje dijete je vjerovatno, objektivno moglo sa 7 godina ostati samo doma
    ali sam ja u svemu vidjela potencijalnu opasnost i to mi nije bila opcija
    opustila sam se s njenih 9, ali i dalje nastojim da to bude što kraće, 1-2 sata maximalno

uostalom i dječji psiholozi, psihijatri, pravobraniteljica za djecu, ne preporučju da se djeca mlađa od 10 godina ostavljaju bez nadzora
    jer nisu sposobna, bar ne većina njih, adekvatno reagirati u opasnim situacijama

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    a i neki roditelj može dijete ostaviti, neki ne
    Točno. Kod mene su zadovoljena oba kriterija.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

U velegradu nema šanse da ostaviš dijete samo doma; nema susjeda blizu ili nemaš s njima odnos, ako dijete i zove na telefon zbog neke situacije, dok dođeš do auta, pa autom do kuće, to je vrijeme u rasponu od pol sata do sat, ovisi gdje si...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo s godišnjima i Božićima koje bi trebali biti nevažni ljudima bez djece je skroz neprihvatljivo. S druge strane, jednoj bez djece je godinama polazilo za rukom da planira prva godišnji prema datumima kad očekuje mjesečnicu, jer ovima s djecom nije bitno hoće li se kupat ili ne

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

u kvartu automobili trube djeci na pjesakom koja kod skole cekaju preci cestu da se maknu s ceste...
    drugacije je.

prije smo u zgradi svi bili ono "suseda, fali mi jaja". danas ne znam tko mi je u zgradi. klinci ni ne pozdravljaju. susrecemo se u liftu i da ih vidim van lifta ne bi ih prepoznala.
    brze bi dosla pjeske nego autom.

vertex
    Posljednje uređivanje od leonisa : 04.11.2012. at 20:05

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    jednoj bez djece je godinama polazilo za rukom da planira prva godišnji prema datumima kad očekuje mjesečnicu, jer ovima s djecom nije bitno hoće li se kupat ili ne

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj sin je ovo ljeto proveo dosta vremena sam doma. Jer da, nema ga tko čuvati, mm je bio na terenu više nego doma, ja sam išla na godinšnji tek krajem 8. mjeseca.
    Ali već sam odavno shvatila da ja nisam baš neka normalna mater jer se tome svi čude ko picek glisti.
    Meni je baš "slatko" bilo kad je lik došao s kćeri u banku. Kćer ima 10-ak godina i on je nas molio da ga jelte primimo preko reda jer je on s djetetom i djete ne može čekati. .

Isto tak imamo jednu koja svaki mjesec dođe sa svoji četvero djece i čim je tko gotvo uzima ju. Nekad smo i svi zauzati i ne možemo ju primiti iste sekunde. Ali ono što ona radi s tom djecom meni je to užasno. Pusti ih da rade što hoće, pa su tako jednom prilikom stakleni stolić na kotačiće dovukli nasred poslovnice, tamo ga ostavili, letke sa stola sve pobacaali po podu i pogužvali i tako ostavili, a uspjeli su potrgati i kućicu (veliku drvenu psš kućicu). Meni ej to ponašanje grozno.
    Samim time što ih i sama imam troje i hodala sam s njima suda pa im nikad nisam dozvolila takvo što...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Onda vidim da sam valjda rijetka koja s djecom odradim cijelo ljeto, a idem na g.o. u 9. mj. da bi kolegice s većom djecom ili bez djece išle ljeti. Zanimljivo... Nisu mi takve šeme padale na pamet do sad, a bome imam staža... Nekako sam uvijek gledala načelo uzajamnosti, pa ako ja radim Božić, onda će netko drugi na Tri kralja, Uskrs, Prvi maj... Valjda bi tako trebalo biti.... :nezna: Ovo što A70V kaže za kolegu koji je uvijek dostupan na poslu; nemogu vjerovati koliko su nekulturne zapravo njegove "kolegice" i "kolege", strašno!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi imamo kolektivni go, pa smo svi "jednaki". da nije tako ne vjerujem da bih očekivala da zbog moje djece netko ima manje pravo organizirati svoje slobodno vrijeme. ljeto ili ne, Mudrac od 3. razreda ostaje sam kući i nije to nikakav problem, niti se ljudi tome nešto čude. u mojoj i susjednoj zgradi čitav čopor djece je od završetka škole do godišnjih njihovih roditelja bio sam doma ovo ljeto. ja sam bila na rodiljnom i oni i roditelji su znali da ću "baciti oko" dok se igraju ispred zgrade i uletiti ako što bude trebalo. mi i inače tako živimo, kažu moji na poslu da smo komuna (7 obitelji, intenzivno druženje, zajednička putovanja, lljetovanja, slave se svi rođendani odraslih i djece, zajedno dočekuje NG...), iako to ima i svojih mana, život je puno puno puno jednostavniji. MM često putuje i nema ga po tjedan dana, ostajem sama s njih troje, ali znam da je tu još desetak odraslilh ljudi, zračne udaljenosti manje od 20 m, koji će pomoći ako bude trebalo. iako svi radimo, uskačemo jedni drugima koliko možemo, neka djeca idu zajedno na aktivnosti, izmjenjujemo se u dovoženju,...odoh je ot, ali stvarno sam beskrajno sretna što živim tu gdje živim i u blizini tih ljudi - susjeda i prijatelja - 2 u 1. Kad sam išla roditi Zmajicu, bila sam sretna što sam trudove dobila navečer, pa je dvoje starijih samo obuklo pidžame i išlo spavati svako kod svog prijatelja/ice, a MM samnom na porod, kad "smo" to odradili, ujutro ih je, prije škole i vrtića pokupio...hoću reći, daleko smo od onog što netko kaže "posuditi jaje" od susjeda...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    U velegradu nema šanse da ostaviš dijete samo doma; nema susjeda blizu ili nemaš s njima odnos, ako dijete i zove na telefon zbog neke situacije, dok dođeš do auta, pa autom do kuće, to je vrijeme u rasponu od pol sata do sat, ovisi gdje si...
    Na svu sreću u RH nema nijednog velegrada

Kod mene (Dubrava) ima u najbližem susujedstvu nekoliko rođaka i susjeda koji paze i sl, tako da mi je sad najveći problem kako objasniti mom sedmogodišnjaku da mora ići s nama kada bi on radije ostao doma. Preko dana nema frke, ostane bez problema. Neki dan je ostao sat vremena sam i navečer (od 8 do 9), no to još ne bih češće ponavljala.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ti tako idealiziraš tu Dubravu, da me naprosto sram vlastitog očaja što u njoj živim

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Stvarno ste se na ovoj temi "navaljali klada", pa ću radi biološke raznolikosti i dinamike ovog prekorisnog foruma, reći u glavnom ovo: ako svedemo priču na bitno, koristiti nekoga radi nečega trebalo bi samo kada se ne može drugačije. Sve drugo je iživljavanje i prenemaganje.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ti tako idealiziraš tu Dubravu, da me naprosto sram vlastitog očaja što u njoj živim
    A što fali Dubravi ? Pitom kvart, imaš gdje izvesti djecu, sve blizu.... Ja bi se rado vratila tamo, možemo se mijenjati

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno ste se na ovoj temi "navaljali klada", pa ću radi biološke raznolikosti i dinamike ovog prekorisnog foruma, reći u glavnom ovo: ako svedemo priču na bitno, koristiti nekoga radi nečega trebalo bi samo kada se ne može drugačije. Sve drugo je iživljavanje i prenemaganje.
    s obzirom da smo ovdje zakljucili da djecu "koristimo" iliti vodamo sa sobom tamo gdje im nije mjesto, samo ako nemamo izbora, zanima me gdje je nestala ta osjetljivost, bonton, solidarnost... kad se djeca ne iskoristavaju u vlastite svrhe zbog koje je mozda pravilo "trudnice, majke* s djecom i invalidi" povuceno iz uporabe? i zasto je?

*roditelji

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    A što fali Dubravi ? Pitom kvart, imaš gdje izvesti djecu, sve blizu.... Ja bi se rado vratila tamo, možemo se mijenjati
    gdje imam izvesti djecu?
    u šetnju po Branimirovoj?
    po kojoj se lokalni kreteni voze i do 140 na sat
    ili po ovim uličicama gdje je u svakoj po jedan "ovlašteni" autolimar i automehaničar, koji svoja znanja u popravcima motora isprobavaju u tim spomenutim uličicama.
    do dućana se mora autom.
    na placu doživim kulturološki šok...

da ne nabrajam...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nedavno sam pokrenula temu gdje me zanimalo baš to - gdje je nestao bonton? Osvrnula sam se na više stvari, ne samo na ustupanje mjesta trudnicama u tramvaju (što, usput rečeno, ne doživljavam još ni u sedmom mjesecu trudnoće...).

Nego, ono što mene zanima ovdje... Gdje vi to imate blagajne za trudnice??? Kupujemo u Lidlu i Kauflandu, ponekad u Intersparu, rijetko u Billi i Konzumu. Nikad ni na jednom od tih mjesta nisam vidjela da postoji blagajna za trudnice.

A da se malo držim i teme - ne iskorištavam to dijete koje nosim ni zbog kakvih povlastica, niti bi mi to ikad palo na pamet. Pa čak ne mogu ni jasno i glasno pitati nekog da mi ustupi mjesto u busu jer mi je naprosto neugodno.
    Jedino tu i tamo bez pardona nazovem svekrvu i kažem da bi beba papala to i to. Ali to je više na razini obiteljske zabave, nego ozbiljnog iskorištavanja (na kraju krajeva, svakako bi mi napravila ono što je zamolim).

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u mercatoru, u vukovarskoj na prvoj i zadnjoj blagajni piše da trudnice imaju prednost

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Ana37 prvotno napisa Vidi poruku
    Promjenu prezimena sam obavila dok još nisam imala djece, s tim da na vozačkoj imam i dalje staro prezime i kopiju vjenčanog lista. Još nikad policija nije imala primjedbu, jer na vozačkoj piše da vrijedi mislim do 2040.
    Ne bih se htjela uloviti u raspravu koja je krenula u krivom smjeru i uzrokovala intervenciju admina, ali bih te samo htjela upozoriti da na ovaj način kršiš zakon. Ako mi ne vjeruješ, provjeri u MUP-u.

u mercatoru, u vukovarskoj na prvoj i zadnjoj blagajni piše da trudnice imaju prednost
    Vidiš, vidiš... Nije mi baš usput pa nikad ne idem.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i uvijek je krcata i uvijek sam s trbuhom cekala red. pa sam isla na one di sam sebe čekiraš.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih se htjela uloviti u raspravu koja je krenula u krivom smjeru i uzrokovala intervenciju admina, ali bih te samo htjela upozoriti da na ovaj način kršiš zakon. Ako mi ne vjeruješ, provjeri u MUP-u.

Vidiš, vidiš... Nije mi baš usput pa nikad ne idem.
    istina. evo i tu pise http://www.mup.hr/1162.aspx
    iako pise da se ne treba mijenjati ako se promjeni prebivaliste, sto je donekle tocno...moraju podaci biti isti kao u osobnoj, a osobnu moras mijenjat 15 dana od promjene podataka.
    iskusila na svojoj kozi...

totalni off, al koristan info.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    istina. evo i tu pise http://www.mup.hr/1162.aspx
    iako pise da se ne treba mijenjati ako se promjeni prebivaliste, sto je donekle tocno...moraju podaci biti isti kao u osobnoj, a osobnu moras mijenjat 15 dana od promjene podataka.
    iskusila na svojoj kozi...

totalni off, al koristan info.

pa da, to sam i ja rekla, prije puno postova...meni nje rečeno kad me zaustavilo, da ja uopće ne postojim više u evidenciji, ni pod djevojačkim ni pod novim prezimenom...valjda automatski brišu....

neko je pitao gdje postoje blagajne za trudnice ....u St ima ih i kaufland, i to su bez slatkiša , za trudnice i kolica, i u intersparu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

U Konzumu postoji blagajna na kojojpiše da trudnice imaju prednot. Konzum na Črnomercu.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

danas me jedan moj stariji i meni prilično nesimpatičan suradnik odvezao sa sastanka ravno pred vrtić. kaže da su on i žena radili u zg a živjeli u samoboru i puno puta im se dogodilo da dođu po sina a on zadnji s tetama sjedi i plače. sad mu je sin već prešao tridesetu a on ne može to zaboraviti i tako, prekinu čovjek sastanak i odveze me - zaprepastila sam se.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Uvijek propustim trudnice i mame(tate,dede,bake...) s malom djecom ,kao invalide,bakice i priznajem da se čudim onima s punim kolicima dok ja s jednom stvari i malim djetetom nit ne trepnu il pomisle da nas propuste. Propuštam i ljude s par stvari ako ja imam puna kolica. Takva sam.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    danas me jedan moj stariji i meni prilično nesimpatičan suradnik odvezao sa sastanka ravno pred vrtić. kaže da su on i žena radili u zg a živjeli u samoboru i puno puta im se dogodilo da dođu po sina a on zadnji s tetama sjedi i plače. sad mu je sin već prešao tridesetu a on ne može to zaboraviti i tako, prekinu čovjek sastanak i odveze me - zaprepastila sam se.
    Kako nas ljudi mogu iznenadit

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Stvar je perspektive. Ja sam se 93 doselila iz Njemačke, a ovo je bilo najbliže Balkanu što sam mogla biti. Volim Balkan i nije mi fora Zapadna Europa. Kad je tramvajka stala na pol ceste i otišla si kupit pecivo cijeli je tramvaj ludio samo sam ja bila SREETNA

Mi smo puno razmišljali da li da mijenjamo kvart kad je bilo govora o kupovini nekretnine. Za i protiv - bilo više za. Gdje bih još mogla cijelu noć držati kuću i auto pred njom otključane (ljeti i otvorene). Da ne kažem da već godinama kuham ajvar a da nikad nisam nabavila lonac i mašinu za mljevenje. Ima kod strine, što ću i ja kupovat. Jedino mi bed što se u Dubravi svaki malo egzotičniji restač zatvori i što nema kina (i bazena). Malo me nervira i parkiranje, ali sigurno manje no ekipu iz Donjeg grada. I nervira me kad izađe karta Zagreba u novinama - gdje nema ništa nakon Maksimira (grrr), pa skoro četvrtina građana Zagreba živi u Dubravi.

Što tebe tu čini očajnom? fakat me zanima. da prebacimo u novi topic - 100 lica Dubrave

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Apricot -Nisam čitala do kraja.
    Meni Miroševac pod nosom - šetamo ili po groblju, ili u pravcu Gardena, prema i po Dotršćini, po Pionircu ili u Maksimiru. Ja i onako moram uvijek autom u dućan jer kupujem ko mahnita, uvijek pun gepek. Na plac ne idem gotovo nikad, izgubila naviku kad se Kvatrić preselio, ne znam kakva je atmosfera. Muž svako jutro ide na kavu u lokalni birc (mi ostali samo ljeti dok se sjedi vani), tamo ode i u pekarnu, u voćarnu i mesnicu. Klinci idu ujutro zajedno do škole, igraju se na ulici. Škola velika, sređena, nova dvorana, navodno će graditi i bazen u narednih nekoliko godina, radi jednoj smjeni (što u nama sovama baš i nije fora, ali eto, kao dobro je to NS Dubrava ima ok programe, knjižnica isto. Sad imam i fitnes pred nosom. Jedino šizim na 1.11. zbog gužvi i parkiranja pred ulazom, no to je jedan dan, a ostatak godine je baš mirno.
    Donja Dubrava ima nešto drugačiju atmosferu, Gornja Dubrava mi djeluje puno ugodnije. A oni neki Bizovci, Vidovci i sl - tamo mi opet skroz seoska atmosfera, pa tko voli, not my cup of tea. Trnava mi prije bila koma, no otkad su sredili sportsko/dječje igralište, sredili promet i dobili City one - puno mi je primamljivija i cijeli kvart ima drugi štih.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tanjads, kad te čitam, i ja bih u dubravu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja i dalje ne bih..Nikad nisam bila orijentirana na taj dio grada (lažem, dok sam sa starcima hodočastila u Čučerje jesam), ali i dalje imam averziju prema Dubravi.
    Prošli tjedan sam tamo i radila i jedva sam čekala da prođe tjedan....

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jedino šizim na 1.11. zbog gužvi i parkiranja pred ulazom, no to je jedan dan, a ostatak godine je baš mirno.
    a ja baš nagovarala mm-a da parkiramo kod vas
    na kraju smo ipak išli busom, djeca izabrala

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvar je perspektive. Ja sam se 93 doselila iz Njemačke, a ovo je bilo najbliže Balkanu što sam mogla biti. Volim Balkan
    ja imam osjećaj da bi ti prosječni stanovnik dubrave bacio bombu u dvorište na spomen dubrave i balkana u istoj rečenici
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 06.11.2012. at 09:29

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

gdje imam izvesti djecu?
    u šetnju po Branimirovoj?
    po kojoj se lokalni kreteni voze i do 140 na sat
    ili po ovim uličicama gdje je u svakoj po jedan "ovlašteni" autolimar i automehaničar, koji svoja znanja u popravcima motora isprobavaju u tim spomenutim uličicama.
    do dućana se mora autom.
    na placu doživim kulturološki šok...

da ne nabrajam...
    Ja sam sad u glavi nabrojala 3 dućana, 2 parka, 10ak mirnih uličica i 2 tržna centra. Jesi ti sigurna da živiš u Dubravi ?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja imam osjećaj da bi ti prosječni stanovnik dubrave bacio bombu u dvorište na spomen dubrave i balkana u istoj rečenici
    Nisam ja mislila na Dubravu već na Hrvatsku A da prosječni stanovnici RH, osobito Zagrepčani, ne vole ideju da su dio Balkana, znam. No nakon iskustva života u Njemačkoj, s dosta boravljenja i u Austriji, malo u Madridu i mrvičak Londona - meni RH jako sliči na moju Bosnu. Ja sam imala doživljaj vraćanja, ne nove kulture. Dobro, s tim da ne razumijem Zagorce kad pričaju po svom.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    a ja baš nagovarala mm-a da parkiramo kod vas
    na kraju smo ipak išli busom, djeca izabrala
    Ma mogli ste, ove godine nije bila tolika navala, ljudi spajali pa otišli valjda van grada. A i inače me 1.11. tješi samo to što frendovi navrate do nas kad idu na groblje.

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •