silan, možda je dobila infekciju kateterom poslije MCUG, nama se to desilo, bila je Klebsiella, tipična bolnička bakterija
može imati jaku virozu, pa da urin pokazuje znake upale, bitna je UK
imaš pp
silan, možda je dobila infekciju kateterom poslije MCUG, nama se to desilo, bila je Klebsiella, tipična bolnička bakterija
može imati jaku virozu, pa da urin pokazuje znake upale, bitna je UK
imaš pp
Silan, evo ti mog prijedloga - ako ikako ikako možeš, dođi 2 dana do ZG-a kad ti dijete prvi put bude u nekom stanju da može putovati, da te pregleda dr. Cvitković i da svoje mišljenje. Ona je genijalna osoba za to da ti "posloži priču", zna pričati s pacijentima, pretpostavljam da će te znati uputiti što i kako dalje i kod koga dalje u vas u BIH. Nemoj računat da će ti odgovorit na mejl, žena je jako zauuzeta, bit će bolje da jedan dan nazoveš broj Poliklinike Helena, objasniš sestrama o čemu se radi i kažeš im da bi htjela mišljenje od dr - one će ti već sugerirati koji je način i može li uopće "offline" bez da vidi nalaze i dijete. Sretno!!!
Za raznorazne boljke moje male, jako mi je sjeo jedan ZG ped koji mi je to sistematizirao u glavi i posložio naše prioritete i ono.... "kontekstualno me centrirao" - što je bitno, što ne, koji su prioriteti među dijagnozama i takve stvari. To je bio samo jedan razgovor, ali meni je jako pomogao u jednom za mene izluđujućem trenutku. Dr. Cvitković ti je za bubrege takav tip "velikog mačka" tj. "velike mačke".
Molim vas za savjet.
Imam kćerkicu koja ima 10 godina.
Danas sam je vodila doktoru, jer sam na njoj primjetila da ima neki sitan opis, pa je doktor ustanovio da je to šarlah.
Tražio je od nas da uradimo urgentan nalaz urina i leukocite.
Leukociti su joj 10,5, ali joj urin nije ok. Ovako piše:
Izgled: zamućen
Boja: žuta
ph: 7
proteini: neg
glukoza: neg
Bilirubin: neg
ketoni: neg
Urobilinogen: 16 (do 17)
Leukociti: 8-10
Eritrociti: 10 - 12
Epitelne: malo pločastog
Kristali: dosta
Sluzne niti: dosta
Bakterije: dosta
Dobija je Zinnat sirup.
Da li ovakav nalaz urina može biti od šarlaha i da li treba da se pretjerano brinem oko nalaza?
Rečeno mi je da ima pjesak u urinu.
Koliko ja znam, ovo nema veze sa sarlahom, vec je potpuno odvojen problem. Verovatno ima i pesak i infekciju.
Antibiotik ce srediti infekciju. Za pesak je najbolji lek sto vise tecnosti, limunade posebno.