Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 55 od 55

Tema: Urinarna infekcija-treci put

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

silan, možda je dobila infekciju kateterom poslije MCUG, nama se to desilo, bila je Klebsiella, tipična bolnička bakterija

može imati jaku virozu, pa da urin pokazuje znake upale, bitna je UK

imaš pp

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    X na baku
    recept koji je napisala je odličan za jačanje bubrega
    Hvala maxi, ima toga još ako zatreba (baka završila tečaj za makrobiotičku kuharicu). Još kada bi se sama pridržavala svih tih dobrih i korisnih pravila i recepata...(ovako kada zapeče nagnem flašu 100% soka brusnice i čekam da prođe).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam sta dalje.
    Silan, evo ti mog prijedloga - ako ikako ikako možeš, dođi 2 dana do ZG-a kad ti dijete prvi put bude u nekom stanju da može putovati, da te pregleda dr. Cvitković i da svoje mišljenje. Ona je genijalna osoba za to da ti "posloži priču", zna pričati s pacijentima, pretpostavljam da će te znati uputiti što i kako dalje i kod koga dalje u vas u BIH. Nemoj računat da će ti odgovorit na mejl, žena je jako zauuzeta, bit će bolje da jedan dan nazoveš broj Poliklinike Helena, objasniš sestrama o čemu se radi i kažeš im da bi htjela mišljenje od dr - one će ti već sugerirati koji je način i može li uopće "offline" bez da vidi nalaze i dijete. Sretno!!!

Za raznorazne boljke moje male, jako mi je sjeo jedan ZG ped koji mi je to sistematizirao u glavi i posložio naše prioritete i ono.... "kontekstualno me centrirao" - što je bitno, što ne, koji su prioriteti među dijagnozama i takve stvari. To je bio samo jedan razgovor, ali meni je jako pomogao u jednom za mene izluđujućem trenutku. Dr. Cvitković ti je za bubrege takav tip "velikog mačka" tj. "velike mačke".

HelloKitty avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Molim vas za savjet.
    Imam kćerkicu koja ima 10 godina.
    Danas sam je vodila doktoru, jer sam na njoj primjetila da ima neki sitan opis, pa je doktor ustanovio da je to šarlah.
    Tražio je od nas da uradimo urgentan nalaz urina i leukocite.
    Leukociti su joj 10,5, ali joj urin nije ok. Ovako piše:
    Izgled: zamućen
    Boja: žuta
    ph: 7
    proteini: neg
    glukoza: neg
    Bilirubin: neg
    ketoni: neg
    Urobilinogen: 16 (do 17)
    Leukociti: 8-10
    Eritrociti: 10 - 12
    Epitelne: malo pločastog
    Kristali: dosta
    Sluzne niti: dosta
    Bakterije: dosta

Dobija je Zinnat sirup.

Da li ovakav nalaz urina može biti od šarlaha i da li treba da se pretjerano brinem oko nalaza?
    Rečeno mi je da ima pjesak u urinu.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Koliko ja znam, ovo nema veze sa sarlahom, vec je potpuno odvojen problem. Verovatno ima i pesak i infekciju.
    Antibiotik ce srediti infekciju. Za pesak je najbolji lek sto vise tecnosti, limunade posebno.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •