Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: Koliko su muzevi stvarno aktivni ocevi?

Hepimam avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno Koliko su muzevi stvarno aktivni ocevi?

Imam dobrog muza koji se snalazi kao tata ali nekako mi se cini da moze i bolje. Naime on je (pre)ozbiljno shvatio ulogu prehranitelja obitelji dok sam ja na porodiljnom tako da je cijeli dan na poslu, a zalomi se i rada od kuce. Gotovo nije s bebom, a kad su zajedno uglavnom je vrijeme provedeno u igri (citaj glupiranju nikakve motoricke igre i sl) pa punjenje kadice za kupanje i to je uglavnom to...vikendi su malo kvalitetnijij ali i dalje 99% brige o bebi pada na mene. Spremanje, kuhanje...nemoram ni spominjati.

Ako ga trazim da nesto napravi oko bebe naravno obavi i dobro mu ide ali samoinicijativno...vrlo rijetko.

Ok, ja sam na porodiljnom on radi ali nekako ocekujem vise. Vi cure, vasa iskustva? Zar su tate tu samo radi novaca i igre s bebama? Znate onaj osjecaj kad kao da vam pomaze oko djeteta, a ne kao da u svemu ravnopravno brinete o njemu?

Iako ovo sve gore sigurno zvuci grozno ja cak i nisam jako nezadovoljna ali nakupljeni umor i kronicna neispavanost valjda cine svoje

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

MM je aktivan otac, no njegova se aktivnos povecavala s rastom djeteta. dok su bili tako mali, radio je kao i tvoj, no sa prohodavanje, propricavanje di je komunikacija isla sve vise obostrano i on se sve vise aktivirao. ovo lejto je bilo drugo u kojem sam ja "dobila" svoj tjedan. ja bi jos radila a njih troje su otisli na more.
    nadam se da ce i kod tebe ici u istom smjeru.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod nas je bilo slično dok sam ja bila na porodiljnom. Sad je on na porodiljnom, pa je njegova briga oko djece stalna, od 8 do 16 svaki dan.
    Mislim da je to tvog umora i neispavanosti, a manje do uloge TM-a u svemu.
    I slažem se sa spajalicom, kad prohoda i propriča, i tata će imati veću ulogu.

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

HAHAHAHAHA..... Kao da sam ja ovo pisala prije 6 god. Svi su oni čini mi se isti-ali u njihovu obranu.....s vremenom postanu bolji. Možda se TM još nije "uhodao" u svoju novu ulogu,polako,nadoći će i njemu sve nove obaveze. Ali mislim da nije ni toliko strašno da mu pomogneš: kažeš mu što ti treba pomoći,napraviti,što želiš..... Nitko ne može čitati tuđe misli-kad sam to shvatila vjeruj mi da je moj muž postao savršen. Sve što bih mu rekla da treba napravio bi i vremenom je "skužio" da je to i njegova obaveza i mogu reći da je postao samostalniji što se tiče brige o djeci. Samo kažem-treba im ukazati gdje šteka pa će se popraviti. Hepimama .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja imam već prilično velike dečke i ponekad se osjećam ekskomunicirano jer oni često odu nekamo s tatom ili rade nešto s tatom.... Ali isto - dok djeca nisu hodala i govorila, angažiranje tate je bilo puno manje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Hepimam prvotno napisa Vidi poruku
    Znate onaj osjecaj kad kao da vam pomaze oko djeteta, a ne kao da u svemu ravnopravno brinete o njemu?

Iako ovo sve gore sigurno zvuci grozno ja cak i nisam jako nezadovoljna ali nakupljeni umor i kronicna neispavanost valjda cine svoje
    Da se ne iščitava umor oko bebe, mislila bi da se šališ - pa, po mojojo procjeni, u 90% brakova je često tako (smajlić dva se grle). To je zato jer se nismo još svi ful emancipirali, dobro, neki uživaju u tradicionalnim rolama. Moja poruka tebi - nemoj na filozofskom, aktivnom mu reci što da radi, kad se malo uštosi, neće čekat "upute" i neće ih ni tražit - stvar će preći u naviku.

Ali - defitinitivno moraš tražiti. Mislim da je rijetko koji muški danas tako izoblikovan da mu je to samopodrazumijevajuće. U krajnjoj liniji, to je sve više istina i za ženske, s obzirom da izmiču iz tradicionalnih rola sve više. Uistinu će shvatit jedino ako ga ikad bude u situaciji da je on na porodiljnom tj. djeca su na njemu - a tada ćeš i ti shvatit njega.

Sretno! Sve je to najnormalnije, moraš tražit i dobit ćeš, nema "čitača mozgova", ni muških, ni ženskih, sva sreća - imamo jezik, komunicirat možemo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 31.10.2012. at 12:40

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odnosno - radi se i o upravljanjima tvojim očekivanjima. Nemoj se razočaravat što on "nikako sam da shvati" - nego kreni u akciju .

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moj je s prvim radio sve, bilo je 50-50. sad s drugim, ili radi ili se brine o starijem. uskoro ide na rodiljni (1.12.) i nemam pojma na što će to ličit. dok je starijeg upoznao "u dušu", mlađeg ne kuži uopće. situacija se popravila od npr prije koji mjesec, ali i dalje je razlika od onog što je bilo s starijim i sad s mlađim

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nevenera - jedan moj malac se zove skoro isto kao tvoj
    I isto sam se brinula pruije porodiljnog kako će i hoće li moći. Sve je ispalo sjajno. Nek i vama bude tako

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hm, mm je noćas bio kod kuće nakon 10 dana na točno 1 sat; stigao u 22,30 i otišao u 23,30h; pojeo, otuširao se, promjenio stvari u koferu i opet ga neće biti bar 7 dana. Uspio je staviti u tom periodu djecu na tute (ove dvije mlađe), izljubiti ih, popričati s najmlađom, pomaziti se s njima i skoro plačući je krenuo ponovo na put.
    Inače je jako dobar otac, puno angažiran oko djece, naravno - kad je s njima. Ovog trenutka živimo tako kako živimo jer mora raditi, vjerujem da je njemu teže nego meni...

Hepimam avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Slazem se, treba razgovarati, traziti, objasniti...to i radim i uglavnom se tako sve i obavi ALI (joj kod mene uvijek taj ali ) zar nebi trebalo biti normalno/prirodno da oko zajednicko djeteta bude bas to 50/50 i to bez guranja, trazenja, pojasnjavanja. Upravo me i nervira ta cinjenica da oko bebe trebam cesto poticati radnje.
    Naime, cesto ide odgovor od MM u ovom smislu "pa nisam znao da to treba, ali sad kad si mi rekla evo budem" i sl. Zasto muzevi ne kuze sami? Pa ni ja nisam dobila uputsva za upotrebu bebe kad sam ga rodila

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne. To ti nije normalno - iako ćeš u svim časopisima/Rodi pročitati da je to tako. To je "izazov emancipacije", tj. braka s dva vozača. Treba puno više dogovaranja između šefova, puno manje podrazumijevanja. On biće misli da je normalno da si ti sad konačno sretna doma s bebicom, a "ne moraš" strahovat ko što on itd. Ko zna što on misli. Nemam pojma. Morate razgovarati.

Ako ti je lakše da ti kažem da je normalno... a naći će se neko ko će reći da je i da njen baš tako. Ali, trust me - nije, i to uopće nije lako.

Sretno... uživajte, lijepo dogovorom sve se može. U stvari - zašto je teško reći "molim te to-to i to". Nije teško, jel' da. Kako će kužit sami kad je novo r. vrijeme 9-17 + bjesomučna putovanja? Kako ti ne kužiš da on ne kuži? Itd. itd. - nema sreće od "kako ne kuži" đira.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 31.10.2012. at 13:19

Hepimam avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Joj winnerica znam kako ti je. Mi smo bili skroz razdvojeni prva 2,5 mjeseca, a i sad smo cesto na dvije adrese i to je tako zalosno i tesko...ah ti poslovi
    Nadam se da kod vas nece jos dugo trajati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slazem se, treba razgovarati, traziti, objasniti...to i radim i uglavnom se tako sve i obavi ALI (joj kod mene uvijek taj ali ) zar nebi trebalo biti normalno/prirodno da oko zajednicko djeteta bude bas to 50/50 i to bez guranja, trazenja, pojasnjavanja. Upravo me i nervira ta cinjenica da oko bebe trebam cesto poticati radnje.
    Naime, cesto ide odgovor od MM u ovom smislu "pa nisam znao da to treba, ali sad kad si mi rekla evo budem" i sl. Zasto muzevi ne kuze sami? Pa ni ja nisam dobila uputsva za upotrebu bebe kad sam ga rodila
    Ne radi se tu o očinstvu. Tu se radi o muškom mozgu, he he he....

Ne kuže ni puno drugih stvari koje s očinstvom nemaju veze. Bar moj nije kužio u početku braka. Sad je naučio. Ne znam da li kuži i ne zanima me, ali mora podmetnut leđa. Ako oboje radimo, onda ravnopravno dijelimo i sve ostalo - roditeljstvo i kućne poslove. Jest da smo podijelili po afinitetima, ali prema onome što čujem od kolegica i prijateljica, obično žena mora inzistirati i napraviti tu podjelu, da ne velim "ujarmiti" muža, inače ništa od toga. To ti je ostatak patrijarhalne kulture na djelu. S druge strane, moji dječaci moraju isto sudjelovati u kućanskim poslovima (iako im se ne da) i nadam se da njihove žene danas-sutra neće imati istu situaciju, ili bar ne u tolikoj mjeri.

ALI dok je dijete još malo, prirodno je da gravitira više mami (npr. moj je noću ustao svega 2-3 puta jer sam dojila, pa nije on mogao djecu hraniti) ali onda tata podmeće leđa više na drugoj strani i opet dobro. ALi da im treba reći - treba. Isto kao što on meni treba reći "provjeri pritisak u gumama ako ideš na dulju vožnju".

Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 31.10.2012. at 13:20

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidiš... ah ti poslovi . Tako je i njemu - ah... te žene s bebom doma . Sve su to sitni problemi, ali "bole" kad su akutni - na forumu ćeš dobiti malo tapšanja, ali razrješnje ide doma, u RL komunikaciji - u direktu - ono izreći i zamoliti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Isto kao što on meni treba reći "provjeri pritisak u gumama ako ideš na dulju vožnju".
    Sretno!
    Igzektli. Mislim - baš ja razmišljam o pritisku u gumama. I nemoj bagatelizirat - to je potencjialno "smrtonosnije" i važnije nego neke te stvari s bebom - tipa prematanje, kupanje itd., zeznutije mogu bit posljedice. Mogao bi on sad "kako to nije razmišljala... zašto moram reći itd."

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jest da smo podijelili po afinitetima, ali prema onome što čujem od kolegica i prijateljica, obično žena mora inzistirati i napraviti tu podjelu, da ne velim "ujarmiti" muža, inače ništa od toga. To ti je ostatak patrijarhalne kulture na djelu.
    X. I to ti je tako... po mojoj procjeni.. za 95% brakova u Hrvatsoj danas, kad dođe dijete. Tako da ne kužim ovo tvoje čuđenje. Ovo prije... ne primjećuje se toliko, jer je dijete veliko "radno opterećenje", pa ne može više bit neprimijećeno to što on... tipa ostavlja čarape, ne sjeti se sam usisat itd.

Nemoj se čudit, nego - aktiviraj se . 95% njih je isto tako.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ALi da im treba reći - treba. Isto kao što on meni treba reći "provjeri pritisak u gumama ako ideš na dulju vožnju".
    meni moj mora sam provjeriti :LOL:
    bas sam i ja htjela napisti o gumama, ali ne o pritisku, vec o promjeni zimske/ljetnje

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

MM je izuzetno posvecen tata, prema mojoj subjektivnoj ocjeni, u toj je ulozi bolji i od muza ili "prehranitelja"-kako je to netko nazvao.

Rekla bi da su uloge roditelja i hranitelja kod nas jednako podijeljene, oboje radimo i oboje smo roditelji.

Takav je od prvog dana, on je kada je dosla cura, promijenio prvu pelenu, prvi je presvukao, premotao pupak i dao prvi obrok kod kuće. U brizi o djetetu je jednako spretan kao i ja, izuzetno je aktivan otac. U svemu sudjeluje, od kupnje odjece, kuhanja, uspavljivanja, ustajanja po noci...nema nikakve razlike medju nama.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tako je i MM. I još ima netipično radno vrijeme pa je često kod kuće u vrijeme kad je većina ljudi na poslu, tako da je on vodio dijete u vrtić, a sada vodi u školu, najčešće je on vodi na aktivnosti itd.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vjerojatno je razlog takve njegove ukljucenosti to sto nisam dojila, pa se oboje nisu po "inerciji" vezali uz mene, od početka samo se ravnopravno podijelili. Dapace, on se cak prvih dana po dolasku doma vise angazirao, jer sam ja bila umorna od bolnice, a osim toga, kad je dosao braco, morala sam "amortizirati" ljubomoru kod seke, pa sam se i njoj dosta posvetila.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nije samo to faktor, bitno je i koliko je trajao porodiljni i ko je na njega išao. Dijete se vezuje više za onoga ko je više available. Ali... ništa nije fiksirano, sve se može popravit... a i pokvarit.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas sam ja bila na porodiljnom, i to dvije godine.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno je razlog takve njegove ukljucenosti to sto nisam dojila, pa se oboje nisu po "inerciji" vezali uz mene, od početka samo se ravnopravno podijelili. Dapace, on se cak prvih dana po dolasku doma vise angazirao, jer sam ja bila umorna od bolnice, a osim toga, kad je dosao braco, morala sam "amortizirati" ljubomoru kod seke, pa sam se i njoj dosta posvetila.
    nema s time veze, jer je kod nas potpuno ista situacija (a ja sam dojila po 2godine)
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 31.10.2012. at 13:52

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kod nas je nekako spontano došlo do podjele - ja potegnem s djecom dok su mali, on potegne kasnije.
    Kućanske poslove potegne teta čistilica, i mm i ja smo se jako brzo navknuli na nju

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, mm je noćas bio kod kuće nakon 10 dana na točno 1 sat; stigao u 22,30 i otišao u 23,30h; pojeo, otuširao se, promjenio stvari u koferu i opet ga neće biti bar 7 dana. Uspio je staviti u tom periodu djecu na tute (ove dvije mlađe), izljubiti ih, popričati s najmlađom, pomaziti se s njima i skoro plačući je krenuo ponovo na put.
    Inače je jako dobar otac, puno angažiran oko djece, naravno - kad je s njima. Ovog trenutka živimo tako kako živimo jer mora raditi, vjerujem da je njemu teže nego meni...

Isto tako i kod nas.... Došel iz Nigerije, prespaval, otišel na bauštelu i direkt u Italiju .....
    Bit će nadamo se više s njima sad kad kuća bude gotova....
    A sad je tak kak je.... Dosta je angažiran oko njih, htio bi naravno i više ali mu obaveze trenutno ne dopuštaju...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

možda u nekoj budućoj generaciji.
    možda.

Moj muž je stvarno aktivan otac. Kad je malac imao 7 mjeseci, on je uzeo roditeljski i tad naučio sam ga hendlat na duže periode, pa i kad idem na poslovni put na par dana, ne moram strahovat i jedina mi je muka što mi nedostaju. Iako, prije tih 7 mjeseci, dok sam ja bila na porodiljnom, isto mi se činilo da malo sudjeluje.
    Međutim, kolikogod on bio aktivan, i dalje očekuje da ja smislim šta ćemo ručat, pogotovo šta će dijete jest, i ako to sama ne pripremim, da barem njemu točno kažem šta će on pripremit. Neko vrijeme me je zvao da me pita šta će obuć djetetu za u vrtić. Imaju te neke stvari oko kojih i dalje podrazumijeva da ih ja koordiniram, a on izvršava, pojma nemam odakle to. Možda previše očekujemo od njih s obzirom na uzore s kojima su odrasli.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nema s time veze, jer je kod nas potpuno ista situacija (a ja sam dojila po 2godine)
    kod mene je imalo itekako veze.
    npr on se niti jednu jedinu noć dok sam dojila nije budio. a to je 2,5 godine.
    imala sam te napadaje bjesnila kad mi je bila puna kapa svega, i kad bi on 15-tak minuta po noći šetao s vrištećom bebom u rukamam bebom koja ne želi ništa nego samo cicu. na kojoj je na kraju i završila.

u stvari, kad malo razmislim, kod nas je rijetko koji period baš ono ravnopravan 100%.
    trenutno više potegne on i oko djece i oko kuće, ja više i duže radim, imam manje vremena. da si pitala prije dvije godine, dok nije promijenio posao, i dok je radio dan i noć, ne bi bio takav odgovor. sve je bilo na meni.
    srećom nam se nisu potrefila zajedno ta dva razdoblja jer ne znam što bi i kako bi.
    no, još nešto sam shvatila, ovo o čemu pričaju peterlin i ina. stvarno, ali stvarno (više, prije mi je išlo na živce) ne vidim problem u tome da zamolim da se napravi nešto.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I, ako kojim slucajem tijeko svadje/objasnjavanja uzmes dijete i teatralno izadjes jer kao uvrijedio je i tebe i dijete, razmisli malo kakvu poruku saljes.
    Zene cesto same izguravaju oceve pa ponekad puknu jer bezobraznik ne cita misli i ne preuzima kad Njoj to odgovara.

Ne kazem da ti to radis. Samo skrecem paznju na dramu koja se, koliko vidim/cujem, cesto odvija.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moj radi sve oko djece, ono presvlačio je, uspavljivao, davao jest dohranu, kuhao kašice. Ništa nije znao o djeci, ali je za sve sam ispitivao jer je prvo zajedničko dijete moje drugo. Nedavno je u većem društvu Dalmatinaca u kojem se smatralo smiješnim da pored mene žive i zdrave on ide malenom brisat guzu, objasnio da vjerojatno ne bi radio ni pola da sam mu žugala tj. prigovarala. Prema riječima mog tradicionalno odgojenog muža moj stav prema tim obavezama je presudio. Ono nikad nisam pitala može li nešto nego bih zamolila ako ja nisam u stanju. Pa mu je onda bilo zanimljivo gurat se, jer mu je lijepo mislit da će ga se njegova dica sićat u svim situacijama.
    Inače, svašta radi i po kući, ali nije nikada oprao wc ili ispeglao nešto, kaošto ja nisam nikada išla automehaničaru ili štemala. I jedno i drugo bismo da moramo, ali zasad eto ne moramo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    meni moj mora sam provjeriti :LOL:
    bas sam i ja htjela napisti o gumama, ali ne o pritisku, vec o promjeni zimske/ljetnje
    Pa i moj to uglavnom napravi sam, ali dogodi se da ga nema ili ne stigne, pa odem ja (ali mi mora reći).

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I ja svog zamolim i druge stvari... Ono prefina sam pa mu obično kažem molim te, kupi mi uloške ili daj, molim te, skokni na banku... Nemam problema s tim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da...

Bilo je razdoblje od neke 2,5 godine kad sam ja radila takav posao da me nikad nije bilo doma, kad je mm djeci bio i mama i tata. Preživjeli smo. Ali da je bilo ugodno - nije bilo. Bolje je kad se podjela napravi po afinitetima, ali mora biti uravnotežena.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I meni se moj petlja u to što će djeca nosit... Jedino što misli da ja trebam sama je odlučit do kada ću dojit i birat autosjedalice... To me živcira, ali ne možeš imat sve...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kod mene mi sve skupa radimo. Da odem sad mjesec dana i da me nema mom djetetu ništa nebi značilo to što me nema,jedino u povezanosti moj mali je ovisan o meni,al sad će se to malo prorjedit kad počnem radit. Moj muž radi 12 sati dojde doma okupamo malog,igra se s njim kad je lijepo vrijeme poslije posla ide s njim van ni ne ruča ide s njim van,doma usisa,pegla,obriše prašinu ništa mu nije teško. Stvarno mi je divan. Sad sam ga zamolila da ova dva dana spava s malim da se malo ja naspavam i odmorim.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MM je, silom prilika, neaktivan otac. Od Uskrsa do sad je s djecom bio 2 puta po 7 dana. Jasno da bi on želio puno više ali posao je takav i nema izbora. Kad je doma ne snalazi se uopće što nije čudno, ipak treba bar malo poznat djecu i njihove navike a on zna samo ono što mu ja pričam. Trudi se, želi s njima provest kvalitetno to malo vremena i to je meni a i djeci najbitnije.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

moj ne radi pa svejedno skoro nikad samoinicijativno ne uzme maloga u šetnju ili slično.. uvijek si zada posla oko kuće..
    istina je da sa svojim tatom nema nikakav odnos, niti je vjerujem dobio očinske ljubavi, pa mu je možda teže.. ali ipak bi volila da se više potrudi.
    on maloga obožava ali nekako 90% vremena ja provodim s njim..
    od njegovog rođenja ga neprimjetno gurkam da se više zbliže, i bolje je s vremenom, a nadam se da će bit bolje kad još poraste..
    jedino me brine povratak na posao, ne znam kako će to ići, zasad ću uzeti neplaćeno bar neko vrijeme a kasnije šta bude bude..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni kod nas nema veze s dojenjem, ja sam dojila do 3 godine a MM je od prvog dana bio angažiran, naravno u onome što je trenutno bilo prioritet i koliko mu je beba dozvoljavala. U početku je većinu tehničkih poslova on odrađivao jer je moja curka non stop dojila.
    Recimo njenu robicu je on peglao i to se tako ispraksirao da mi je sve bilo žao što nije više imao vremena pa da opegla i moju
    Prvo kupanja je isto on obavljao pod mojim budnim okom A pripremio se tako da je snimio patronažnu kako to radi i utvrdio gradivo gledajući snimku i udri miško.
    Uglavnom mislim da sam ja bila na njegovom mjestu ne bi izdržala nosati bebu do duboko u noć ( imala je grčeve) i onda se uredno dizati u 6. Ja bi to barem malo nadoknadili sa dužim jutarnjim spavanjem.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

moja je navršila dvije godine i još uvijek ja moram govoriti sto se treba napraviti. npr. zna se da je njegov zadatak kupanje prije spavanja i zna da ne smije ici prekasno jer nece moci zaspati od nervoze. no on uredno jedi i fotelji svaku vecer i ceka da mu ja kazem da ju ode kupati
    da ga ne podsjetim, a to zapravo izgleda tako da ga sprasim( jer kad mu lijepo kazem kao da ne dopre do njega), on bi se mogao igrati s njom do ponoci ili dok mala ne kolabrira
    mene to strasno nervira

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Naša beba još nije rođena pa ne znam kako će stvari funkcionirati... No, što se dužnosti i poslova tiče, dosta dobro funkcioniramo (također smo se raspodijelili prema afinitetima).

Za razumijevanje muškaraca i njihovog mozga pomogle su mi dvije knjige (autori Allan & Barbara Pease): Zašto muškarci lažu, a žene plaču te Zašto muškarci ne slušaju, a žene ne znaju čitati zemljovide.
    Kad shvatiš da stvari naprosto ne gledamo i ne vidimo na isti način, sve postane puno jednostavnije.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mah, lakše je kad ga se treba zamoliti nego kad muž kolo vodi.
    MM bira kakvu odjeću želi za dečke (koja je po njemu sigurnija za njih - npr nema majica s kapuljačama za po doma) i koju mu ja lakše navuć na njih (npr pidžamice na patent, ne na drukere)
    Bira koje su pelene najbolje, koja mu se kremica za guzu više sviđa, koliko da jedu, čega, kada (on odredi, pa zajedno izvršavamo). Koje namirnice uvesti i kada...
    Puno je tu primjera. Mora bit po njegovom jer je on najdulje s njima, on ima dovoljno vremena promatrati djecu i uvidjeti njihove potrebe.
    Da li mi smeta - pa malo mi ego trpi, jer kao "Mama zna najbolje" stereotip je kod nas odaaaavno pao u vodu. Sad smo na "Tata zna najbolje".
    Najradije bi dramila oko toga kad sam u PMS-u, ali imam dovoljno razuma da se kontroliram.
    Dakle - ako ste mame koje sve rade i moraju mužu dat detaljne upute oko svega znajte da ima obrnutih primjera i da nije ni to eldorado...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja samo ne mogu sebi doci kako ne moze i nakon drugog djeteta i nakon 6mj. drugog djeteta zapamtiti sta je body

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma daj, nije to ništa. Kod nas je tutica multifunkcionalna riječ - od bodija, do rompera, pa sve do obične majice. Pa ti ženo znaj što mužjak želi kad pita gdje je tutica

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A joj, MM je Lei kupovao robicu kad je bila mala jer povremeno putuje pa bi obavljao shopping u H&M-u dok ga još nije bilo kod nas; i donio bi joj uvijek super stvari, a svejedno bi joj kao rezervnu deblju majicu kad bi nekud išli uzeo gornji dio pidžame - i to pidžame koju je on sam kupio

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Hepimam, ako ne nastupa samoinicijativno, radije mu reci nego da svaki dan padaš s nogu od umora...Nekad i nenamjerno ne zamijete što bi bilo dobro učiniti oko djeteta da se mama malo odmori...MM isto puno radi, dolazi u pola 6-6 navečer s posla, odlazi rano, radi navečer do pola 1, vikendom kad nas 2 odemo leći..ALI, sve motoričke vježbice i igre zna ( nešto sam mu pokazala, nešto smo pročitali ) i skupa brainstormamo o novim idejama kako malenog zabaviti/potaknuti/utješiti..Svaku večer mu pjeva i tako ga smiri ili uspava..Dok smo došli iz bolnice pokušavali smo malenog naučiti dojiti ( nakon mjesec dana bočice u bolnici na intenzivnoj ) i ja sam se paralelno izdajala ( oko sat vremena izdajanja za 1 dozu hranjenja ) dok bi ga on nosio ( morali smo ga dugo nositi poslije jela inače bi svaki obrok povratio ) ili prematao i stvarno smo podjednako ( malo ) spavali u to vrijeme, par sati dnevno..I sad ga zna on u noći premotati dok ja nešto drugo radim, mislim da nismo tako solidarno organizirani da bi padala s nogu od umora..Svakako bih sugerirala otvoren razgovor, bez obzira što si doma, svaka bebica je zahtjevna na svoj način i u svakom periodu i mamama treba odmak i predah ( meni nekad i peglanje nakon provrištajućeg dana s malim izgleda kao relaksacija To je potpuno normalno, drži se.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kad ja kazem, na njegovo sta da je obuce za spavanje: body i pidzamu, obicno 5 minuta pogadjam sta je to na njoj po njemu body. i presvlacim.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene je imalo itekako veze.
    npr on se niti jednu jedinu noć dok sam dojila nije budio. a to je 2,5 godine.
    imala sam te napadaje bjesnila kad mi je bila puna kapa svega, i kad bi on 15-tak minuta po noći šetao s vrištećom bebom u rukamam bebom koja ne želi ništa nego samo cicu. na kojoj je na kraju i završila.

u stvari, kad malo razmislim, kod nas je rijetko koji period baš ono ravnopravan 100%.
    trenutno više potegne on i oko djece i oko kuće, ja više i duže radim, imam manje vremena. da si pitala prije dvije godine, dok nije promijenio posao, i dok je radio dan i noć, ne bi bio takav odgovor. sve je bilo na meni.
    srećom nam se nisu potrefila zajedno ta dva razdoblja jer ne znam što bi i kako bi.
    no, još nešto sam shvatila, ovo o čemu pričaju peterlin i ina. stvarno, ali stvarno (više, prije mi je išlo na živce) ne vidim problem u tome da zamolim da se napravi nešto.
    potpis!
    on sad potegne vise sa starijom. al za mladju...sjecam se da bi pop*dio nakon 10min njenog placa, a ja bi se u cudu cudila kako ja nemam taj luksuz ni nakon cijelog dana. i dugo vremena je bilo da mi dodje: mislim da bi sisala...uvijek je to mislio i cim bi pocela plakat, vracao bi mi je da joj dam sisu.
    naravno da ne bi sisala, ne place samo radi sise. al sta ces...

ja nisam cak vise ni molila, ja bi naredjivala

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je to potpuno strano, ono, sorry, ne mogu uopće zamislit da čovjek koji je definitivno pametan i sposoban, ne zna obuci majicu
    ili bodi i pidjamu
    nevažno
    ono ko kad netko ko zapravo kreira mašine za robu, kaže da ju ne zna upalit. manemojme.

koje stručno prebacivanje odgovornosti, ne razmišljaš o nečem, kad ima ko razmišlja

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Dok je bio bebica, redovito bi ga kupao i to je -to. Uglavnom bih ga ja zamolila da nešto obavi, uglavnom bi to i učinio, ali najviše me smetalo što bih mu stalno morala napominjati što i kad da napravi. Dosta je R. bio vezan uz mene: i za hranjenje, presvlačenje, uspavljivanje, igru...ma sve. Kako je malac išao stariji, tako se i tatina uloga povećavala: presretna sam kad čujem sada "tajo ovo, tajo ono", jer sam napokon slobodna Naravno, mama je još uvijek nezamjenjiva kod večernjeg uspavljivanja, ali to je prema onome prije razlika nebo i zemlja-doslovno!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    meni je to potpuno strano, ono, sorry, ne mogu uopće zamislit da čovjek koji je definitivno pametan i sposoban, ne zna obuci majicu
    ili bodi i pidjamu
    nevažno
    ono ko kad netko ko zapravo kreira mašine za robu, kaže da ju ne zna upalit. manemojme.

koje stručno prebacivanje odgovornosti, ne razmišljaš o nečem, kad ima ko razmišlja
    natavno, to je istina. ponavljam to skoro 7 godina.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •