Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: troškovi smještaja u bolnicu, plaća li si i koliko?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno troškovi smještaja u bolnicu, plaća li si i koliko?

ne znam di da postavim pitanje, pa valjda cete vi znati tu.

gledam po stranicama od zdravstvenog i u biti ne vidim odgovor..

dali trudnice placaju troskove bolnickog smjestaja i troskove participacije za smjestaj?

znam da se to nesto mijenjalo od kako sam zadnji put bila u rodilistu., pa da se pripremim na vrijeme....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Trudnice ne placaju nista

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Sve što je vezano uz trudnoću ne podliježe plaćanju liječničke participacije. Pitala ja svoju dr. a i na Vinogradskoj kad su me prvi put hospitalizirali sam htjela dati karticu dopunskog pa su mi rekli da mi to apsolutno ne treba. Jedino ne znam kako ide ako moraš piti neke lijekove pa kad ih podižeš u ljekarni da li ti naplate ili ne.
    Jedino što možeš platiti je (konkretno na Vinogradskoj) apartman kad rodiš i za to je doplata 720 kn po danu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj delitza prvotno napisa Vidi poruku
    Sve što je vezano uz trudnoću ne podliježe plaćanju liječničke participacije. Pitala ja svoju dr. a i na Vinogradskoj kad su me prvi put hospitalizirali sam htjela dati karticu dopunskog pa su mi rekli da mi to apsolutno ne treba. Jedino ne znam kako ide ako moraš piti neke lijekove pa kad ih podižeš u ljekarni da li ti naplate ili ne.
    Jedino što možeš platiti je (konkretno na Vinogradskoj) apartman kad rodiš i za to je doplata 720 kn po danu.
    u rijeci je isto apartman u rodilistu koji je korisnicima croatia osiguranja besplatan 14 dana, dalje se placa., ali ako je slobodan isto se moze koristiti uz nadoplatu oko 400 kn po danu.
    da nemaju ovaj limit od 14 dana da placaju apartman, ozbiljno sam razmisljala da uplatim croatia zdravstveno osiguranje.. ovako mi nema smisla, sve do 2 tjedna se da izdrzati bilo gdje. ja sam u svojoj prosloj trudnoci bila u bolnici preko mjesec dana i onda poslje poroda jos 7 tako da sam kreeepala u sobi za to vrijeme.

kako su mijenjali sve te zakone u zadnjih 5 godina, vec mi je bilo muka kad pomislim da bi trebala jos i platiti te dane u bolnici da mi se sada desi isto :/

ali super, dobre vijesti

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

U bolnici ne plaćaš ništa vezano za trudnoću, a lijekove u ljekarni doplaćuješ ako su na crvenom receptu,

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

do sada ni za jedan pregled niti pretragu nisu ni tražili da pokažem da imam dopunsko zdravstveno, valjda zato što priložim trudničku knjižicu.
    progesterone sam plaćala oko 25kn po kutiji. naravno, vitamine i magnezij plaćam u cijelosti, jer se vjerojatno to smatra dodatkom prehrani, a ne lijekom.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Još jednom ponavljam - svi pregledi i pretrage vezani uz trudnoću ne podliježu plaćanju participacije (uključujući i bolničko liječenje osim ako se ne traže extra usluge tipa apartmani i sl.). Doplaćuju se neki lijekovi (progesteroni npr. - Jesen i ja sam toliko ostavljala u ljekarni za svaku kutiju), dok se neki ne doplaćuju (folacin, heferol, Dalacin V, Rojazol.. npr.). Vitamini i minerali (osim ako nisu na listi lijekova što je rijetkost - u tu skupinu spadaju maloprije navedeni folacin u heferol) se uopće ne izdaju na recept jer su karakterizirani kao dodatci prehrani i plaćaju se u cijelosti. Pišem za ono što znam jer sam ih koristila, za drugo ne znam. Ja inače nemam pojma koji lijekovi idu na crveni recept jer sve osim Aldometa dobijam na e-recept, dok Aldomet (za tlak) ide na plavi jer je to lijek iz interventnog uvoza (uglavnom se može nabaviti na Dolcu u ljekarni, rijetko koja obična ljekarna ga uopće naručuje) i za njega ne plaćam ništa - sad, da li se stvarno ne doplaćuje ili ja ne plaćam jer mi ga isporučuje teta od mm (Mr. pharm.) pa mi neće ništa reći, to stvarno ne bih znala.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Aldomet ne plaćaš jer je na osnovnoj listi (plavom receptu) i ne doplaćuje se.

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav curke.... Ja isto znam da trudnice ništa ne plaćaju, od smještaja i sl. jer sve pokriva HZZO, ali eto moj slučaj me razočarao. Ja sam pacijentica ginekologinje preko HZZO-a, s tim da je to privatna ordinacija i doktorica mi je rekla da imam pravo kao trudnica na samo tri ultrazvuka čije troškove pokriva HZZO, a pošto sam ja na početku trudnoće bila u bolnici (zbog mučnina) tamo su mi dva puta radili UZV,ona mi sam redovno naplaćuje svaki UZV između 150 i 200 kn. Iskreno, razočarana sam, jer sam preko socijalnog kod nje i nije mi to najjasnije.... možda je to samo stoga, jer ona ima 3d UZV, ne znam, zbunjena sam s tim....

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj anita rain prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav curke.... Ja isto znam da trudnice ništa ne plaćaju, od smještaja i sl. jer sve pokriva HZZO, ali eto moj slučaj me razočarao. Ja sam pacijentica ginekologinje preko HZZO-a, s tim da je to privatna ordinacija i doktorica mi je rekla da imam pravo kao trudnica na samo tri ultrazvuka čije troškove pokriva HZZO, a pošto sam ja na početku trudnoće bila u bolnici (zbog mučnina) tamo su mi dva puta radili UZV,ona mi sam redovno naplaćuje svaki UZV između 150 i 200 kn. Iskreno, razočarana sam, jer sam preko socijalnog kod nje i nije mi to najjasnije.... možda je to samo stoga, jer ona ima 3d UZV, ne znam, zbunjena sam s tim....
    svejedno mislim da ti ne bi trebala naplatiti nista. pitaj ju gdje pise da imas pravo na određeni broj ultrazvuka. napravi se blesava i trazi da ti kaze tocan pravilnik i clanak da mozes pisati HZZO-u.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Anita, baš mi je to čudno. Provjeri dobro je li to stvarno tako (nazovi HZZO-ov besplatan telefon za početak).
    Moja gin. je isto privatnik, ali ima i ugovorni odnos s HZZO-om. Napravila mi je do sada barem 4-5 UZV i nije spominjala nikakvo plaćanje. Platila sam jedino 4d UZV, ali sam njega ionako mislila platiti na nekom drugom mjestu dok nisam saznala da ga ona ima, i to smo se ranije dogovorile da ću platiti, jer se s uputnicom na trošak HZZO-a može raditi samo u bolnici.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mane gin gleda svaka dva tj na uzv-po potrebi i češće (soc gin ali u zakupu, dakle privatnica s ugovorom s hzzo), nije nijednom ništa naplatila, ima 3d-4d uzv i svaki put pali da vidimo i tu sliku obzorom da sam u skupini velikog rizika.Ono što sam primjetila da je samo jednom napisala na ambulantni list uzv pregled 1, pa možda stvarno imaju uvedene neke limite. No po sebi vidim da i ako to imaju ne moraju se striktno držati toga, dakle po procjeni gin je da li će gledati na uzv ili ne i da li će navoditi da je gledao ili neće. Aparat je tamo, struju plaća i tako i tako dakle je bi rekla dobra volja gina i posvećenost pacijentima. moja gin recimo naplaćuje pregled 3d uzv , to radi privatno, izvan radnog vremena i traje 1 h, dobiješ cd (to se negdje u cca 20. tjednu radi), ali evo u slučaju potrebe pali i na običnom pregledu 3d i to ne neplačuje. Napominjem da nisam ništa posebno "dobra" s dr, pacijent sam ko i svaki drugi, nemam protekcije osim što sam zbog povijesti pod povečalom pa često pohodim ordinaciju.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja nemam dopunsko zdravstveno i trenutno sam trudna te moram u bolnicu na pretrage, da li to znači da svejedno što nemam dopunsko na račun trudnoće ništa ne plaćam...hvala

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

naja, tako bi trebalo biti. sve pretrage vezane uz trudnoću bi trebale biti besplatne.
    no bilo ni ti pametno početi uplaćivati dopunsko prije poroda (raspitaj se koliko prije termina da ne plaćaš bezveze mjesecima unaprijed, a opet ni da ne bude prekasno pa da ti više ne vrijedi), jer sam čula da čim rodiš počinješ sudjelovati u troškovima, ako nemaš dopunsko, pa ne daj bože da dijete pokupi žuticu ili sl. pa da morate ostati dulje u bolnici i nakupite troškova.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jesen u meni prvotno napisa Vidi poruku
    ...jer sam čula da čim rodiš počinješ sudjelovati u troškovima, ako nemaš dopunsko, pa ne daj bože da dijete pokupi žuticu ili sl. pa da morate ostati dulje u bolnici i nakupite troškova.
    ovo nije istina, nakon poroda se ne plaća ništa - ja sam imala gadne komplikacije na porodu i nakon poroda (čak sam i naknadno dolazila u bolnicu - ne plaća se ništa)

Ja nemam dopunsko zdravstveno i trenutno sam trudna te moram u bolnicu na pretrage, da li to znači da svejedno što nemam dopunsko na račun trudnoće ništa ne plaćam...hvala
    ako se pretrage tiču trudnoće ne plaća se ništa, ali ako recimo slomiš nogu plačaš troškove u bolnici bez obzira što si trudna

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

plača se nakon 30 dana po porodu
    mene su da tada vodili na jednoj šifri a nakon 30 dana na drugoj jer više nije vezano uz porod
    a bila je komplikacija nakon poroda

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jasam partusisten u trudnoci placala oko dvjesto i nesto kuna (ne sjecam se tocno), jer nije mogao na uputnicu. Ali skupljala sam racuna i zatrazila povrat od hzzo i dobila novac nazad.

Ovo nakon poroda - dok si u dobu babinja i imas poslijeporodajne komplikacije ne placas nista. Mislila sam da je to 40 dana, a gore se spominje 30. Tu negdje.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim da je meni bilo 30,ali nisam sigurna,možda i 40
    i tako sam se mjesecima još povlačila po pretragama

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

pa to je onda baš dobra vijest. sorry, ako sam nekog uplašila. kako kaže balašević: "ako su lagali mene i ja lažem vas". izgleda da su me lagali

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •