Pene s 4 vrste sumskih gljiva, chilijem, limunom, cesnjakom, persunom i parmezanom. Super je jedva cekam.
Pene s 4 vrste sumskih gljiva, chilijem, limunom, cesnjakom, persunom i parmezanom. Super je jedva cekam.
sarma za ručak (danas i sutra)
mareličina gibanica za večeru
ajd daj recept, zvuci slasnoMila prvotno napisa
![]()
Tijestenina i umak iz zamrzivača (koji je čekao da se se zamrzivač očisti i bude pronađen), zelena salata. Za večeru ćemo neki kolač, razmišljam o štrudli od jagoda (isto iz zamrzivača) ili o knedlama (iz istog zamrzivača).
Pileci file u umaku od sampinjona i matovilac za salatu.
zapečena leća, jako fino.
i čokoladni mafini s bananom i... čokoladom![]()
mi bili kod sveki na ručku, danas joj je rođendan.
juhica, pileći file punjen šunkom i blitvom, njezina varijanta krompiruše i voćna torta.
Juhica,pečenje+prilog (nemam pojma još kaj),salata,i kramšnite koje sam jučer napravila![]()
Ja sam danas htjela puretitinu i mlade krompire u pećnici, ali nisam ju našla jučer navečer nigdje za kupiti tako da imamo kuhanu piletinu i sos.
Kolače ne pečem jer je danas Josipovo pa idemo kod svekija na slavlje.
Danas ništa ne kuhamo jer ćemo se negdje uvaliti.
Samo sam se htjela pohvaliti da su mi knedle s jagodama ispale odlične!
odakle da počnem...
subota, trebam ručak na brzaka da mogu s klincima van. odlučujem se za špagete s tunom. pitam Evu Mariju hoće li tunu u crvenom (rajčica) ili bijelom (vrhnje) umaku? bijelom. dobro. u frižider - nema vrhnja za kuhanje. odlučim improvizirati s bešamelom. ja u ladicu - nema tune. pa što je meni? odnosno ima jedna konzerva, ali tuna u umaku od rajčice, dakle ne dolazi u obzir. u to na vrata dolazi sveki i nudi frišku brokulu iz vrta. uzimam, naravno. plan na brzinu mijenjam u špagete u bešamelu s brokulom. nisam posve zadovoljna planom jer već vidim facu Eve Marije kad vidi zelene komade u bijelom umaku. zato brokulu sjeckam vrlo sitno i blanširam je, e ne bi li izgubila štogod od konzistencije. istovremeno sam zadovoljna što je brokula uletila jer mi je to super za Vida. dok se brokula blanšira odlučujem umak obogatiti nasjeckanim špekom, e ne bi li se dotična brokula što manje osjetila u umaku. dok se špek prži padaju mi na pamet popečci od brokule i sira na koje sam naletila ovdje negdje na forumu. super, ribanog sira imam, a ni ovaj špek ne može škoditi. dodajem i pšeničnih klica, namočenog kruha u mlijeku, ribane mrkve, jaje i oblikujem popečke. tjeskobno ih pržim, nadajući se da Vidu neće biti pretvrdi (za njegovih nekoliko zubića), a Evi Mariji pregnjecavi (jer ona voli hrskavo). iscrpljena poslužujem ručak. s druge strane stola se čuje: "Neću, obećala si špagete s tunom." I što je najgore, potpuno je u pravu...
Aletakoji veseli rucak.
Mi smo danas sklepali pizzu home made, upravo oblizujemo prste.
mogla si bar ruke oprati prije no što si dotakla tastaturu!
MM danas ispeko pile i krumpir za nas
i špinat sa grizom; za bojana![]()
popodne sam kod sister na torti, njami
Radila sam povrtnu juhu, pečenog piceka (onog gotovog u foliji i moram priznati da mi je baš dobar, a priprema ultrajednostavna i brza) u rolu, mlince, zelenu salatu i kolač od zrnatog sira i višanja s limunom.
aleta :suosjećajni zakolut:
samo za tebe, andrejev komentar na zapečenu leću: oš! oš!![]()
Čekam recept...ms. ivy prvotno napisa
moram curicu malo i pohvaliti: radila sam palačinkice s ribanom jabukom i mrkvom i rekla je: znaš što mi je ovdje najslađe? Mrkva! (padam u nesvijest, mrkvu je do jučer iz dna duše prezirala i planirala sam je u palačinkicama provući incognito).
janoccka, ne bi vjerovala - recept je na topicu o pšeničnim klicama.![]()
izvoli!
Lu evo recepta, nista lakse:
Sastojci za 4 osobe ili 6:
Po 250 gr gljiva treba da ih bude 4 vrste mogu bukovace, vrganji, lisicarke, jelenak mogu i sampinjoni.
1 kutija tjestenine (najbolje barila pene)
1 vezica persuna
1 cesanj cesnjaka
1/2 cili papricice
1 limun
50 gr putera
parmezan
Tjesteninu pristaviti u lonac uzavrele vode i kuhati dok ne budu al dante.
Za to vrijeme u dublju tavu zagrijati maslinovo ulje (oko 4 supene kasike) i ubaciti ociscene gljive, kratko prziti na jakoj vatri, dodati isjeckanu cili papriku i cesnjak prziti kratko malo posoliti i smanjiti vatru. Gljive ce pustiti svoj sos..Peci sve dok sos ne ispari i gljive se pocnu prziti, tada dodati sok od pola limuna i jos malo prziti.
Tjesteninu procjediti, oprati i sastaviti sa prethodno pripremljenim gljivama, dodati 50 gr putera, parmezana (svjeze naribanog) i sjeckani persun, posoliti po potrebi i popapriti. Mjesati na laganoj vatri dok se puter ne rastopi.
Prijatno i uzivajte.
Jedan mali tip--gljive ne prati nego ih cistiti cetkicom, budu punijeg ukusa a i nepustaju mnogo vode kada se prze.
danas kod nas na repertoaru jecerasnji peceni grah.
Mozda bih trebala poslikati tastaturu, pa konkurirati na donjem pdfuapricot prvotno napisa
Danas za rucak.
Izvadila sam iz dubokog neko meso, nisam jutros mogla bas onako pospana percipirati koje je vrste, pa cemo sloziti popodne rizoto sa 'ludom rizom' (tako MM zove kombinaciju rize, jecma i psenice).
Zar bi moglo drugačije?ms. ivy prvotno napisa
![]()
Hvala!
mi jučer našu verziju španskih pštica i njoke, zelenu salatu s mrkvom i kapulom
za večeru zapečene palačinke sa sirom
danas manistru sa toćem od jučer, jaje na oko i salatu
za desert voćni kup (ali to sve oni, a ne ja-na dijeti sam)
Spremam se na plac po neku ribu, pa što ulovim![]()
Pašta-fažol za ukućane, za mene integralna tjestenina s umakom od paradajza.
Apricot, imas PP.
ovo ćemo mi danas:
gusta juha od crvene leće i povrća, špinat, piletina na grillu..
mesne okruglice i široki rezanci u vrhnju
zadnjih dana nemam inspiracije.anchi pp prvotno napisa
danas pizza i zelena salata.
i jaffa kocke koje sam poslikala.samo da skužim kak da ih pošaljem za portal
ne možeš ih ti slati za Portal: šalji na ivančicin ili moj mail.
(staviš ih bilo gdje na svome računalu i pošalješ kao običan file. ako ih ti ne znaš smanjiti, pošalji ih jednu po jednu pa ćemo mi srediti).
pa i mislila sam slati jednoj od vas dvije-nisam baš tolko bedastaapricot prvotno napisa
Danas sekeli gulaš, moji neće biti baš presretni, ali i to nekad dođe na red![]()
Molila bih doleguda napiše kao pravi mesne okruklice.
Ja ih pravim u umaku u koji dodajem vrhnje za kuhanje , voda, začini , pa mi je to ujedno i preljev za tijesto ili pire .
Čini mi se da dolega to drugačije priprema .
mi jučer verzet i suvo meso
danas punjene gljive, pomfrit, salatu
integralna tjestenina i umak od paradajza sa maslinama i,naravno,brdo parmezana!!! :D
ponedjeljak - juha od puretine i povrća, puretina zapečena sa sirom i vrhnjem za kuhanje + pire krumpir + salata
utorak - juha od krafiola s noklicama, totelini carbonara + salata
danas - krumpir i brokula u bešamelu + pečeno meso
sutra - povrće i piletina s vrhnjem za kuhanje u lisnatom tijestu zapečeno
Jucer spageti-bolonjez
Danas - tko sta stigne![]()
jučer: pečena vratina i mahune na lešo
danas: juha, tijesto sa sirom, zelena salata (mafini za babinjak)
Ja danas kuham pileću juhicu, pohano pile i rižu za graškom i mrkvom. U nadi da će moje dijete nešto od toga i pojesti.
Apricot, daj malo tih muffina, ti to stalno praviš
![]()
Danas brzinski: gyros i salata od cikle za rucak.
Pokusat cu onu mjesecevu dijetu da malo procistim organizam, pa za veceru radim bistru juhu od povrca.
je, pa nakon girosa ti i treba.![]()
ozbiljno, to ti misliš neki kupovni, ili ga radiš doma?
danas smo klopali brancine koje sam ispekla s krumpirom, lukom i crnim maslinama u pećnici, + juha od 5 vrsta povrća, blitva.
sutra varivo od mješanih grahorica s povrćem...
![]()
Danas smo se za ručak snašli kako ko, a za večeru štrudlica od jabuka i jagoda. Njama!!! Nema više!!
Da, imam i stalak i svealeta prvotno napisa
![]()
Kupovni - zamrznuti, samo ga bucnem u tavu i za 15 min. bude gotovo 8).
..a ja baš zamišljala kako se vrti u kuhinji, pa ti dođeš i secnešElly prvotno napisa
![]()
Italija - u lancu trgovina Lidl.bucka prvotno napisa
Kak sam spretna, secnula bih si nogu prije nego bih onu pilu uopce uperila prema gyrosuanek prvotno napisa
.
Prekjučer je bila juha od paradajza s rižom i zapečena tjestenina sa sirom.
Jučer sam radila dinstane mahune sa svinjetinom i povrćem, pire krumpir i zelenu salatu.
Danas nemam ideja... znam da ću vjerojatno raditi juhu od paradajza, a ostalo :?