Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 142

Thread: Što danas kuhate? (26.dio)

  1. #51

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    102

    Default

    Pene s 4 vrste sumskih gljiva, chilijem, limunom, cesnjakom, persunom i parmezanom. Super je jedva cekam.

  2. #52

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    sarma za ručak (danas i sutra)
    mareličina gibanica za večeru

  3. #53
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    Quote Originally Posted by Mila
    Pene s 4 vrste sumskih gljiva, chilijem, limunom, cesnjakom, persunom i parmezanom. Super je jedva cekam.
    ajd daj recept, zvuci slasno

  4. #54
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Tijestenina i umak iz zamrzivača (koji je čekao da se se zamrzivač očisti i bude pronađen), zelena salata. Za večeru ćemo neki kolač, razmišljam o štrudli od jagoda (isto iz zamrzivača) ili o knedlama (iz istog zamrzivača).

  5. #55
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Pileci file u umaku od sampinjona i matovilac za salatu.

  6. #56
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    zapečena leća, jako fino.

    i čokoladni mafini s bananom i... čokoladom

  7. #57
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    mi bili kod sveki na ručku, danas joj je rođendan.
    juhica, pileći file punjen šunkom i blitvom, njezina varijanta krompiruše i voćna torta.

  8. #58
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Juhica,pečenje+prilog (nemam pojma još kaj),salata,i kramšnite koje sam jučer napravila

  9. #59
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja sam danas htjela puretitinu i mlade krompire u pećnici, ali nisam ju našla jučer navečer nigdje za kupiti tako da imamo kuhanu piletinu i sos.

    Kolače ne pečem jer je danas Josipovo pa idemo kod svekija na slavlje.

  10. #60
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Danas ništa ne kuhamo jer ćemo se negdje uvaliti.
    Samo sam se htjela pohvaliti da su mi knedle s jagodama ispale odlične!

  11. #61

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    odakle da počnem...
    subota, trebam ručak na brzaka da mogu s klincima van. odlučujem se za špagete s tunom. pitam Evu Mariju hoće li tunu u crvenom (rajčica) ili bijelom (vrhnje) umaku? bijelom. dobro. u frižider - nema vrhnja za kuhanje. odlučim improvizirati s bešamelom. ja u ladicu - nema tune. pa što je meni? odnosno ima jedna konzerva, ali tuna u umaku od rajčice, dakle ne dolazi u obzir. u to na vrata dolazi sveki i nudi frišku brokulu iz vrta. uzimam, naravno. plan na brzinu mijenjam u špagete u bešamelu s brokulom. nisam posve zadovoljna planom jer već vidim facu Eve Marije kad vidi zelene komade u bijelom umaku. zato brokulu sjeckam vrlo sitno i blanširam je, e ne bi li izgubila štogod od konzistencije. istovremeno sam zadovoljna što je brokula uletila jer mi je to super za Vida. dok se brokula blanšira odlučujem umak obogatiti nasjeckanim špekom, e ne bi li se dotična brokula što manje osjetila u umaku. dok se špek prži padaju mi na pamet popečci od brokule i sira na koje sam naletila ovdje negdje na forumu. super, ribanog sira imam, a ni ovaj špek ne može škoditi. dodajem i pšeničnih klica, namočenog kruha u mlijeku, ribane mrkve, jaje i oblikujem popečke. tjeskobno ih pržim, nadajući se da Vidu neće biti pretvrdi (za njegovih nekoliko zubića), a Evi Mariji pregnjecavi (jer ona voli hrskavo). iscrpljena poslužujem ručak. s druge strane stola se čuje: "Neću, obećala si špagete s tunom." I što je najgore, potpuno je u pravu...

  12. #62
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Aleta koji veseli rucak.

    Mi smo danas sklepali pizzu home made, upravo oblizujemo prste.

  13. #63
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    mogla si bar ruke oprati prije no što si dotakla tastaturu!

  14. #64
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    MM danas ispeko pile i krumpir za nas

    i špinat sa grizom; za bojana

    popodne sam kod sister na torti, njami

  15. #65
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Radila sam povrtnu juhu, pečenog piceka (onog gotovog u foliji i moram priznati da mi je baš dobar, a priprema ultrajednostavna i brza) u rolu, mlince, zelenu salatu i kolač od zrnatog sira i višanja s limunom.

  16. #66
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    aleta :suosjećajni zakolut:

    samo za tebe, andrejev komentar na zapečenu leću: oš! oš!

  17. #67

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    zapečena leća, jako fino.
    Čekam recept...

  18. #68

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    moram curicu malo i pohvaliti: radila sam palačinkice s ribanom jabukom i mrkvom i rekla je: znaš što mi je ovdje najslađe? Mrkva! (padam u nesvijest, mrkvu je do jučer iz dna duše prezirala i planirala sam je u palačinkicama provući incognito).

  19. #69
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    janoccka, ne bi vjerovala - recept je na topicu o pšeničnim klicama.

    izvoli!

  20. #70

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    102

    Default

    Lu evo recepta, nista lakse:

    Sastojci za 4 osobe ili 6:

    Po 250 gr gljiva treba da ih bude 4 vrste mogu bukovace, vrganji, lisicarke, jelenak mogu i sampinjoni.
    1 kutija tjestenine (najbolje barila pene)
    1 vezica persuna
    1 cesanj cesnjaka
    1/2 cili papricice
    1 limun
    50 gr putera
    parmezan

    Tjesteninu pristaviti u lonac uzavrele vode i kuhati dok ne budu al dante.
    Za to vrijeme u dublju tavu zagrijati maslinovo ulje (oko 4 supene kasike) i ubaciti ociscene gljive, kratko prziti na jakoj vatri, dodati isjeckanu cili papriku i cesnjak prziti kratko malo posoliti i smanjiti vatru. Gljive ce pustiti svoj sos..Peci sve dok sos ne ispari i gljive se pocnu prziti, tada dodati sok od pola limuna i jos malo prziti.
    Tjesteninu procjediti, oprati i sastaviti sa prethodno pripremljenim gljivama, dodati 50 gr putera, parmezana (svjeze naribanog) i sjeckani persun, posoliti po potrebi i popapriti. Mjesati na laganoj vatri dok se puter ne rastopi.
    Prijatno i uzivajte.

    Jedan mali tip--gljive ne prati nego ih cistiti cetkicom, budu punijeg ukusa a i nepustaju mnogo vode kada se prze.

  21. #71

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    102

    Default

    danas kod nas na repertoaru jecerasnji peceni grah.

  22. #72
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    mogla si bar ruke oprati prije no što si dotakla tastaturu!
    Mozda bih trebala poslikati tastaturu, pa konkurirati na donjem pdfu

    Danas za rucak.
    Izvadila sam iz dubokog neko meso, nisam jutros mogla bas onako pospana percipirati koje je vrste, pa cemo sloziti popodne rizoto sa 'ludom rizom' (tako MM zove kombinaciju rize, jecma i psenice).

  23. #73

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    janoccka, ne bi vjerovala - recept je na topicu o pšeničnim klicama
    Zar bi moglo drugačije?
    Hvala!

  24. #74

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    mi jučer našu verziju španskih pštica i njoke, zelenu salatu s mrkvom i kapulom
    za večeru zapečene palačinke sa sirom
    danas manistru sa toćem od jučer, jaje na oko i salatu
    za desert voćni kup (ali to sve oni, a ne ja-na dijeti sam)

  25. #75
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Spremam se na plac po neku ribu, pa što ulovim

  26. #76
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Pašta-fažol za ukućane, za mene integralna tjestenina s umakom od paradajza.

    Apricot, imas PP .

  27. #77

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    ovo ćemo mi danas:
    gusta juha od crvene leće i povrća, špinat, piletina na grillu..

  28. #78

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    mesne okruglice i široki rezanci u vrhnju

  29. #79
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    mesne okruglice i široki rezanci u vrhnju
    Samo to

  30. #80

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Quote Originally Posted by dolega
    mesne okruglice i široki rezanci u vrhnju
    Samo to
    zadnjih dana nemam inspiracije.
    danas pizza i zelena salata.
    i jaffa kocke koje sam poslikala.samo da skužim kak da ih pošaljem za portal

  31. #81
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ne možeš ih ti slati za Portal: šalji na ivančicin ili moj mail.
    (staviš ih bilo gdje na svome računalu i pošalješ kao običan file. ako ih ti ne znaš smanjiti, pošalji ih jednu po jednu pa ćemo mi srediti).

  32. #82

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    ne možeš ih ti slati za Portal: šalji na ivančicin ili moj mail.
    (staviš ih bilo gdje na svome računalu i pošalješ kao običan file. ako ih ti ne znaš smanjiti, pošalji ih jednu po jednu pa ćemo mi srediti).
    pa i mislila sam slati jednoj od vas dvije-nisam baš tolko bedasta

  33. #83
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Danas sekeli gulaš, moji neće biti baš presretni, ali i to nekad dođe na red
    Molila bih dolegu da napiše kao pravi mesne okruklice.
    Ja ih pravim u umaku u koji dodajem vrhnje za kuhanje , voda, začini , pa mi je to ujedno i preljev za tijesto ili pire .
    Čini mi se da dolega to drugačije priprema .

  34. #84

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    mi jučer verzet i suvo meso
    danas punjene gljive, pomfrit, salatu

  35. #85
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    integralna tjestenina i umak od paradajza sa maslinama i,naravno,brdo parmezana!!! :D

  36. #86
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    Quote Originally Posted by Mila
    Lu evo recepta, nista lakse:

    Sastojci za 4 osobe ili 6:

    Po 250 gr gljiva treba da ih bude 4 vrste mogu bukovace, vrganji, lisicarke, jelenak mogu i sampinjoni.
    1 kutija tjestenine (najbolje barila pene)
    1 vezica persuna
    1 cesanj cesnjaka
    1/2 cili papricice
    1 limun
    50 gr putera
    parmezan

    Tjesteninu pristaviti u lonac uzavrele vode i kuhati dok ne budu al dante.
    Za to vrijeme u dublju tavu zagrijati maslinovo ulje (oko 4 supene kasike) i ubaciti ociscene gljive, kratko prziti na jakoj vatri, dodati isjeckanu cili papriku i cesnjak prziti kratko malo posoliti i smanjiti vatru. Gljive ce pustiti svoj sos..Peci sve dok sos ne ispari i gljive se pocnu prziti, tada dodati sok od pola limuna i jos malo prziti.
    Tjesteninu procjediti, oprati i sastaviti sa prethodno pripremljenim gljivama, dodati 50 gr putera, parmezana (svjeze naribanog) i sjeckani persun, posoliti po potrebi i popapriti. Mjesati na laganoj vatri dok se puter ne rastopi.
    Prijatno i uzivajte.

    Jedan mali tip--gljive ne prati nego ih cistiti cetkicom, budu punijeg ukusa a i nepustaju mnogo vode kada se prze.
    njami njami hvala

  37. #87

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Osijek
    Posts
    580

    Default

    ponedjeljak - juha od puretine i povrća, puretina zapečena sa sirom i vrhnjem za kuhanje + pire krumpir + salata
    utorak - juha od krafiola s noklicama, totelini carbonara + salata
    danas - krumpir i brokula u bešamelu + pečeno meso
    sutra - povrće i piletina s vrhnjem za kuhanje u lisnatom tijestu zapečeno

  38. #88
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Jucer spageti-bolonjez
    Danas - tko sta stigne

  39. #89
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    jučer: pečena vratina i mahune na lešo
    danas: juha, tijesto sa sirom, zelena salata (mafini za babinjak)

  40. #90
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Ja danas kuham pileću juhicu, pohano pile i rižu za graškom i mrkvom. U nadi da će moje dijete nešto od toga i pojesti.
    Apricot, daj malo tih muffina, ti to stalno praviš

  41. #91
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Danas brzinski: gyros i salata od cikle za rucak.
    Pokusat cu onu mjesecevu dijetu da malo procistim organizam, pa za veceru radim bistru juhu od povrca.

  42. #92

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    je, pa nakon girosa ti i treba.
    ozbiljno, to ti misliš neki kupovni, ili ga radiš doma?

  43. #93

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    danas smo klopali brancine koje sam ispekla s krumpirom, lukom i crnim maslinama u pećnici, + juha od 5 vrsta povrća, blitva.
    sutra varivo od mješanih grahorica s povrćem...

  44. #94
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Danas smo se za ručak snašli kako ko, a za večeru štrudlica od jabuka i jagoda. Njama!!! Nema više!!

  45. #95
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by aleta
    je, pa nakon girosa ti i treba.
    ozbiljno, to ti misliš neki kupovni, ili ga radiš doma?
    Da, imam i stalak i sve

    Kupovni - zamrznuti, samo ga bucnem u tavu i za 15 min. bude gotovo 8).

  46. #96
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    Quote Originally Posted by Elly
    Quote Originally Posted by aleta
    je, pa nakon girosa ti i treba.
    ozbiljno, to ti misliš neki kupovni, ili ga radiš doma?
    Da, imam i stalak i sve

    Kupovni - zamrznuti, samo ga bucnem u tavu i za 15 min. bude gotovo 8).
    a di ga kupis?? :?

  47. #97

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by Elly
    Quote Originally Posted by aleta
    je, pa nakon girosa ti i treba.
    ozbiljno, to ti misliš neki kupovni, ili ga radiš doma?
    Da, imam i stalak i sve

    Kupovni - zamrznuti, samo ga bucnem u tavu i za 15 min. bude gotovo 8).
    ..a ja baš zamišljala kako se vrti u kuhinji, pa ti dođeš i secneš

  48. #98
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by bucka
    Quote Originally Posted by Elly
    Quote Originally Posted by aleta
    je, pa nakon girosa ti i treba.
    ozbiljno, to ti misliš neki kupovni, ili ga radiš doma?
    Da, imam i stalak i sve

    Kupovni - zamrznuti, samo ga bucnem u tavu i za 15 min. bude gotovo 8).
    a di ga kupis?? :?
    Italija - u lancu trgovina Lidl.

    Quote Originally Posted by anek
    ..a ja baš zamišljala kako se vrti u kuhinji, pa ti dođeš i secneš
    Kak sam spretna, secnula bih si nogu prije nego bih onu pilu uopce uperila prema gyrosu .

  49. #99
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Prekjučer je bila juha od paradajza s rižom i zapečena tjestenina sa sirom.

    Jučer sam radila dinstane mahune sa svinjetinom i povrćem, pire krumpir i zelenu salatu.

    Danas nemam ideja... znam da ću vjerojatno raditi juhu od paradajza, a ostalo :?

  50. #100
    Deja2's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    792

    Default

    Odreske od blitve.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •