Citiraj Mila prvotno napisa
Lu evo recepta, nista lakse:

Sastojci za 4 osobe ili 6:

Po 250 gr gljiva treba da ih bude 4 vrste mogu bukovace, vrganji, lisicarke, jelenak mogu i sampinjoni.
1 kutija tjestenine (najbolje barila pene)
1 vezica persuna
1 cesanj cesnjaka
1/2 cili papricice
1 limun
50 gr putera
parmezan

Tjesteninu pristaviti u lonac uzavrele vode i kuhati dok ne budu al dante.
Za to vrijeme u dublju tavu zagrijati maslinovo ulje (oko 4 supene kasike) i ubaciti ociscene gljive, kratko prziti na jakoj vatri, dodati isjeckanu cili papriku i cesnjak prziti kratko malo posoliti i smanjiti vatru. Gljive ce pustiti svoj sos..Peci sve dok sos ne ispari i gljive se pocnu prziti, tada dodati sok od pola limuna i jos malo prziti.
Tjesteninu procjediti, oprati i sastaviti sa prethodno pripremljenim gljivama, dodati 50 gr putera, parmezana (svjeze naribanog) i sjeckani persun, posoliti po potrebi i popapriti. Mjesati na laganoj vatri dok se puter ne rastopi.
Prijatno i uzivajte.

Jedan mali tip--gljive ne prati nego ih cistiti cetkicom, budu punijeg ukusa a i nepustaju mnogo vode kada se prze.
njami njami hvala