-
enteroccocus faecalis u trudnoći
Pozdrav svima!
Trudna sam 18 tjedana i danas popodne mi dođe nalaz urinokulture. Imam enteroccocus faecalis. Prije dva tjedna sam radila cervikalne briseve i bili su uredni.
Ima li tko iskustva s ovom bakterijom u trudnoći?
S obzirom da je sutra blagdan, a danas mi je ginič radio ujutro, ništa do petka.
-
"Skupila" sam je i ja, taman negdje u toj fazi trudnoće kao i ti.
U dogovoru i na preporuku svoje ginićke, stvar sam riješila čajem od brusnice (uzela sam Encianov 100%-tni, u DM-u), nisam pila nikakav antibiotik, samo velike količine čaja. Za cca desetak dana sam dala kontrolnu urinokulturu i sve je bilo OK.
-
Hvala na odgovoru. A ako mi ginič ne bude radio ni sutra tj.ako spoji četvrtak s petkom, mogu li otići s tim nalazom na hitnu ginekologiju da mi prepišu lijek ako treba? Ili da ipak odem svom giniču?
-
Vrlo vjerojatno ne treba nikakav lijek. Tu bakteriju smatraju prilično bezezlenom u trudnoći, naravno ako nemaš nikakvih simptoma/smetnji.
Tankaj se s puno tekučine. Inače meni je dr. u bolnici rekao da brusnica djeluje samo na Ešerihiju, ne na Enterokok. Meni je preporučio Uvin čaj, ali ja sam bila več negdje u 35. tjednu.
Uvin čaj inače ne preporučaju u trudnoći i nemoj ga piti na svoju ruku.
Bez obzira na to obavezno se posavjetuj s dr.
-
-
Hvala vam na iskustvima. Nemam nikakvih smetnji, ne peče me dok mokrim niti boli. Pijem brusnicu dok ne nazovem svog dr i savjetujem se s njim. A što se tiče te bakterije, čitam na internetu da je nekima izazvala pobačaj
-
Dižem post o enterekoknoj bakteriji. Ja u 15 tt i sad mi otkrivena ta bakterija. Interesira me da li postoji granica do koje se ne poduzima ništa ili pa je potrebna tura antibiotika. Ne želim slušati bapske priče, al kolegica mi veli da je prilično opasna u trudnoći
-
meni je otkrivena u 39-tom tjednu, i s obzirom da sam bila u bolnici, na čekanju termina (pogrešno procijenjen termin) dali su mi antibiotik oralno, a nakon poroda, intravenozno, jaču dozu. nakon otpuštanja iz rodilišta , morala sam nastaviti sa antibiotikom još tjedan dana. zanima me, da li je ta bakterija opasna za rodilje, pogotovo ako je porod završen carskim rezom i može li se proširiti u maternicu?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma