Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: kako vi prepoznajete bebine znakove

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno kako vi prepoznajete bebine znakove

kako vi prepoznajete bebine znakove da je upišan, gladan, pokakan il da mu je hladno itd. moja beba sam plaće kad hoće sisati tako da uvjek isto plaće i tad mu dam siku i on prestane.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Poguglaj malo Dunstan baby langugage.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dunstan_Baby_Language

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Poguglaj malo Dunstan baby langugage.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dunstan_Baby_Language
    nisam učila eng.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a gle, bez puno filozofije
    provjerim pelenu, dam sisu, pomazim

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    a gle, bez puno filozofije
    provjerim pelenu, dam sisu, pomazim
    ovako sam i ja- ovično je nešto od toga bilo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naučit ćeš se. Obično tako malim bebama je plač znak da su gladni. Mokra ili pokakana pelena njima ne smeta još.

Ako im je malo hladno ili malo prevruće onda će plakati. Ako im je jako hladno (ili jako vruće, ali to je manje bitno), tada neće imati snage za plakanje, jer će sve koristiti da se ugriju.

Tim malenima je važno da su utopljeni, omotani da ne mogu lamatati ručicama i nožicama ( prva dva mjeseca), blizu mame i da je hrana uvijek tu kad je gladno.

Plaču kad su goli prva dva mjeseca, pa ih treba što brže obući.

Kad plače, treba otkriti uzrok plača. Kad ga otkriješ, plač će prestati. To je slučaj kod zdravog djeteta. Svakog dana ćete se sve bolje poznavati i bit će lakše prepoznati što treba.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lamatanje rukama i nogama je od velike važnosti za psihomotorni razvoj, tako da nikako ne bih preporučila da beba bude stalno umotana.
    pa moja djeca su se s dva mjeseca već okretala s leđa na bok i obrnuto, ne znam kako bi to uspjeli da su bili sputanih ruku i nogu.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moj plače ili kad je gladan ili kad mu se spava. presvučem ga, probam mu dati cicu, ako neće onda ga stavim spavat. većinom je to to. no sad je veći. kad je bio manji bilo je plača i zbog grčeva, nervoza i svakakvih stvari. bude lakše s vremenom skužit što je.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Vjerujem da ovisi od djeteta do djeteta. Za razliku od tate i bake, djeda, mislim da se sin i ja ipak najbolje razumijemo.
    Gura ručice u usta kad je gladan, trlja okice i lice ako je jako pospan i umoran, stenje i ukoči se kad kaka i tada ne želi da ga itko dira ili nosi. U suprotnom bi plakao i negodovao. Proizvodi određene zvukove kad želi pažnju i da se s njim priča, cmakče ako želi dudu (ako mu je ispala dok tone u san) ili mlati glavicom...nije baš plačljivo dijete i kad plače onda ili nisam reagirala na njegove znakove ili bi se nosio (što je sada na moju žalost baš rijetko). Ukakana i popišana pelena ga baš ne dira - više mu je bitno da se u miru pokaka.

Prijateljica je svoju djevojčicu učila znakovnom jeziku za bebe i super mi je kako su i one imale od samog početka dobru komunikaciju.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

samo daj sisu. ili je gladan, pa ce se najest, ili mu se spava, pa ce se na sisi smirit i zaspat.

moj je gmizao i okretao se s dva mjeseca...ne kuzim ta sputavanja malih beba...

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Potpisujem andiko. Ima dva mjeseca i glavna mu je fora i veselje da se odguruje na leđima dok ne dođe do kraja krevetića a uskoro će biti i okret kako vidim. Lamata rukama ko sretna vjetrenjačica.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Neke bebe vole biti zamotane dio vremena, i to dok su mlađe od dva mjeseca. Moji su guštali kao mali ptići iz dekice. A jasno pokažu kad zažele slobodu. Samo se počnu meškoljiti. Dok god su sretni i mirni, znači da im je ljepše. I treba znati kako zamotati, da se osjećaju zaštićeni, ali ne sputani, ni malo.

A i zamotani se mogu okrenuti, okreću se cijeli, bez da moraju razmišljati o svojim ručicama i nožicama, koje su ipak još tada izvan njihove spoznaje i kontrole.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    kako vi prepoznajete bebine znakove da je upišan, gladan, pokakan il da mu je hladno itd. moja beba sam plaće kad hoće sisati tako da uvjek isto plaće i tad mu dam siku i on prestane.
    Za ovo troje i sl kod male bebe - nikako. Niti se trudim. Ako smrdi - pokakan je. Ako ne smrdi i proslo je par sati - promjenim pelenu. Odjenenem ga kao nas (mrvicu toplije jer u pocetku se ne krecu puno) i to je to. Ako place - prvo probam uvaljat cicu, ako ne pomaze onda probam da se podrigne i malo nosim okolo - obicno je sve to dovoljno prvih par mjeseci.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ako je beba jako mala, onda obući malo toplije
    ne pretjerivati, jer roditelji u želji da zaštite dijete prečesto obuku prepretoplo
    i to može biti jedan od uzroka nezadovoljstva bebe...

s vremenom ćeš i sama shvatiti što je bebi kad je uplakana

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mene je Mali dečko nekako postepeno naučio na obrazac plakanja i cendranja. Kako je rođen mjesec dana ranije i dosta se borio sa žuticom u početku nije bilo plakanja. On bi se zameškoljio, zacrvenio u licu i gurnuo šaku u usta i počeo "plakati" više cendrajući. Sada glad pokazuje vriskom i kontinuiranim plakanjem, dok gura šake u usta. Za sve ostalo me "zove" - cendr-cendr-cendr-kratak vrisak-tišina-pa opet za minut ispočetka. Ako mi da smile kad mu se pokažem ili bi se nosao ili bi ginasticirao- oće društvo. Ako se zacendra malo žešće onda je pelena the problem. Jako sam brzo skužila što mu je. To kažem s tim na umu da nikad nije imao grčeve, kolike, temperature itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •