Imamo Audi A6 iz 2002. bez LATCH sistema s donje strane straznje klupe, tako da je sjedalica vezana pojasom. Prosli tjedan smo bili kod child restraint instruktorice, sve je po peesu. Imamo Chicco Keyfit 30 (jaje) i instaliran je na sredini straznje klupe.

Ipak, muci me jedna stvar, a instruktorica nije sa sigurnoscu znala tj. kaze da niti ne smije dati takvu uputu jer ne moze govoriti u ime proizvodjaca automobila.

Ovo bi bila unutrasnjost automobila identicna nasoj, a muci me ovo zaokruzeno tj. pretinac za prvu pomoc koji ujedno sluzi i kao naslon kad/ako je spusten. Nema nikakav mehanizam na klik ili kopcu, samo se izvlaci i to ne pretjerano tesko. S druge strane, nikad nije ispao sam od sebe, cak ni kod naglog kocenja (prosle zime smo imali manji sudar u kojem se, recimo, otkvacio naslon zadnjeg sjedala iza suvozaca i prevrnuo prema naprijed, a ovaj komad je ostao na svom mjestu, zajedno s ostatkom naslona).

Instalirana sjedalica izgleda ovako, a pretinac ne moze dalje od ovog polozaja kad ga izvucem. Je li to problem?

Zvali smo danas Audi dealera gdje je auto kupljen, no moram priznati da se nisu bas pretrgli. Covjek na telefonu ima identican auto, takodjer bez LATCH sistema, ali on vozi sjedalice iza vozaca i suvozaca jer mu je tako zgodnije i ne smatra sredinu sigurnijom... sto i nije nesto sto sam ga pitala. Kaze da nikad nije cuo da je pretinac u sredini izletio.

Nemam pojma koga bih vise pitala, a rado bih da ne moram seliti sjedalicu iza suvozaca, upravo zbog tog sica tj. naslona kojem ne vjerujem do kraja, iako je navodno popravljen. Iza vozaca svakako ne bih.

Kupujemo novi auto tek na proljece.