-
Osoblje foruma
Mi idemo u talijanski vrtić i sljedeće godine u talijansku školu, počela je curka u tal. vrtić sa 5 godina (do tada je bila doma), zbog jezika jer doma govori engleski i hrvatski ne talijanski. U dvije godine je dosta toga naučila, sad ide u program predškole, maestra je čak pitala mm-a da li pričamo talijanski doma jer je ful dobro prihvatila. Od 6 djece koje će biti sa njom u prvi razred, samo jedna govori talijanski doma.
Nečak mi je u 4. razredu talijanske škole isto ali u drugom gradu, šogorica mi često govori kako u školu dolaze (čak i nakon 1. razreda) nova djeca koja ubrzo nauče jezik. Prošle godine su im se pridružili dva brata (čini mi se) iz Varaždina jer su se preselili u drugi grad, roditelji su čuli da je talijanska škola dobra škola, upisali ih i ubrzo su naučili jezik, kaže da su sad odlikaši oboje.
Mislim da ovisi od djeteta do djeteta, treba pratiti djetetove potrebe ali mislim da se puno njih lijepo snađu. U mojoj srednjoj školi su svojedobno svaki mjesec stizali par novih učenika iz Poljske koji bi kroz tri mjeseca se snašli sa engleskim i dobro se uklopili i radili dalje. S druge strane, na faksu je bilo brdo ljudi iz Azije koji su svi studirali matematiku ne zato jer imaju matematičke gene nego zato što za matematiku treba minimalno znanje engleskog - brojevi su međunarodni LOL.
Naša draga administratorica sigurno ima nešto na reč na ovu temu, ona je pohađala školu na manjinskom jeziku a doma taj jezik nije pričala, a svemu sudeći relativno dobro je ispala :p.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma