Drage moje po prvi put se javljam,da li postoji netko da mi može objasniti moj problem,jer sam totalno zbunjena i zabrinuta.Već 3 god. pokušam ostati trudna al neide .Imam 24 god,prije 3 god,sam imala vodenu cistu na jajniku,vještica mi je uvijek bila neredovna,nekad kasni i do mjesec dana,a kad dođe traje skoro toliko.Išla sam doktoru i kaze da su janici ok,da uradim hormone a muž sperm.i tako sam i uradila prije par dana,muževi nalazi su odlični ali moji ovako glase:
Estradiol 113 pg/mL
FSH 1.58 mlU/ml (nizak)
LH2 0.9
progest 0.4 ng/mL
prolaktin 44,2 ng/mL (visok)
testost 0.6 ng/mL prije ovih nalaza sam koristila Dabroston za regulisanje mens.i sve je bilo super dok sam ih koristila,imala redovno i po 5 dana,a kad sam ih prestala uzimat počela je da kasni,ali uvijek lažna uzbuna ;( .Sad mi je dok.propisao bromergon zbog povišenog prolaktina,u apoteci sam dobila bromokriptin,i koristim ga vec 4 dana ali imam mens.i to naveče skoro nista dok u toku dana obilnu.Dali da prestanem uzimat tablete dok mi ne stane,ili?Doktor mi je rekao da ih pijem tri mjeseca bez prekida,i kad imam,.a onda kontrola.Pomozite miiii