-
Ovo je slika:
http://www.babababies.com/images/pic...192_2-8056.jpg
A ovo recept (inače, dala Saška) za medenu pitu koja meni ima isto okus po medenom srcu, a ful jednostavna za pripremu:
MEDENA PITA
50 dkg brašna
10 dkg margarina
15 dkg šećera
10-15 dkg meda
1 jaje
1 žličica sode bikarbone (ja stavila prašak za pecivo)
1 žličica cimeta
1 žličica začina za medenjake (proizvodi Kotany)
Zamjesiti sa malo mljeka i podjeliti u dva dijela
Jedan dio stviti u protvan, premazati pekmezom od šljiva (meni je zaaakon Podravkin, drugi ne priznam ) i posuti sa:
7 dkg mljevenih oraha (može i više, ja to ionak odokativno nabacam tak da potpuno prekrije pekmez)
7 dkg šećera (isto radim odokativno, ali ak stavim više oraha, ne povećavam količinu šećera)
2 žlice prezli
poškropiti sa 1-1,2 dcl mlijeka
Pokriti drugom korom i izbosti vilicom. Peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Pečeno tanko premazati pekmezom od šljiva i preliti glazurom od čokolade (ja bih tu opet debelo premazala i onda prelila čokoladom, ne može bit loše, od viška glava ne boli ).
Kolač jako jednostavan za napraviti, mislim da je proteklo oko 40tak minuta od pripremanja namirnica do vađenja pečenog kolača iz pećnice, a miriši......
Toplo preporučam, pogotovo ako volite medeno srce s punjenjem
Zaboravila sam napisati - dosad sam ga radila dvaput i niti jednom mi nije uspjelo kore ubaciti cijele u tepsiju, nego sam ih slagala ko puzzle, ali nema nikakve frke poslije kad se ispeče.
Koristim veću tepsiju za kolače jer je bolji ak nije predebeo (a i onda je veća površina za mazati pekmezom i polijevati čokoladom
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma