Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: medena srca

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno medena srca

    kolač je ful jednostavan,a okus je isti od onih kupovnih medenih srca od crvenke.


    5 dcl glatkog brašna
    3 dcl mlijeka
    3 dcl šečera
    10 dkg otopljene čokse
    1 žličica mješavine za medenjake
    1 žličica sode bikarbone
    3 žlice ulja

    -sve izmiksati
    -pola smjese uliti u tepsiju i peći
    -kad se počne sušiti premazati rastopljenim pekmezom i na to izliti drugi dio smjese
    -ispeći do kraja i preliti čokoladnom glazurom

    GLAZURA:10 dkg čokse
    10 dkg margarina
    2-3 žlice mlijeka

  2. #2
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    mislim da se sjećam tog okusa, mljac
    koji pekmez, šljive
    na koliko ih pečeš (temp. i vrijeme?)
    nekima moraš sve do najsitnijih detalja

  3. #3
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    mirta, preduhitrila si me

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    stavila sam pekmez od kupina jer sam taj jedini imala doma.

    pekla sam na 2oo c.prvu polovicu dok nisam skužila da se suši,a drugi dio 10-ak min.

  5. #5
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno Re: medena srca

    [quote="dolega"]kolač je ful jednostavan,a okus je isti od onih kupovnih medenih srca od crvenke.


    5 dcl glatkog brašna

    Dolega, je li to 50 dag brašna? Sviđa mi se recept pa da budem sigurna.

  6. #6
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    pitanje neuke - čoksa za kuhanje?

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno Re: medena srca

    [quote="Dijana"]
    Citiraj dolega prvotno napisa
    kolač je ful jednostavan,a okus je isti od onih kupovnih medenih srca od crvenke.


    5 dcl glatkog brašna

    Dolega, je li to 50 dag brašna? Sviđa mi se recept pa da budem sigurna.
    u receptu piše sve na dcl.
    ja sam uzela veliki mjerač i nasipala brašna do oznake 5 dcl.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj buby prvotno napisa
    pitanje neuke - čoksa za kuhanje?
    obična čokolada za kuhanje

  9. #9
    yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb, Dubrava
    Postovi
    1,779

    Početno Re: medena srca

    mješavina za medenjake
    kaj je to i ima li svugdje za kupiti?

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja sam kupila od kotanya.u vrečici je i stoji gdje i ostali začini.

  11. #11
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ovo je slika:

    http://www.babababies.com/images/pic...192_2-8056.jpg

    A ovo recept (inače, dala Saška) za medenu pitu koja meni ima isto okus po medenom srcu, a ful jednostavna za pripremu:

    MEDENA PITA

    50 dkg brašna
    10 dkg margarina
    15 dkg šećera
    10-15 dkg meda
    1 jaje
    1 žličica sode bikarbone (ja stavila prašak za pecivo)
    1 žličica cimeta
    1 žličica začina za medenjake (proizvodi Kotany)

    Zamjesiti sa malo mljeka i podjeliti u dva dijela

    Jedan dio stviti u protvan, premazati pekmezom od šljiva (meni je zaaakon Podravkin, drugi ne priznam ) i posuti sa:

    7 dkg mljevenih oraha (može i više, ja to ionak odokativno nabacam tak da potpuno prekrije pekmez)
    7 dkg šećera (isto radim odokativno, ali ak stavim više oraha, ne povećavam količinu šećera)
    2 žlice prezli
    poškropiti sa 1-1,2 dcl mlijeka

    Pokriti drugom korom i izbosti vilicom. Peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

    Pečeno tanko premazati pekmezom od šljiva i preliti glazurom od čokolade (ja bih tu opet debelo premazala i onda prelila čokoladom, ne može bit loše, od viška glava ne boli ).

    Kolač jako jednostavan za napraviti, mislim da je proteklo oko 40tak minuta od pripremanja namirnica do vađenja pečenog kolača iz pećnice, a miriši......

    Toplo preporučam, pogotovo ako volite medeno srce s punjenjem


    Zaboravila sam napisati - dosad sam ga radila dvaput i niti jednom mi nije uspjelo kore ubaciti cijele u tepsiju, nego sam ih slagala ko puzzle, ali nema nikakve frke poslije kad se ispeče.
    Koristim veću tepsiju za kolače jer je bolji ak nije predebeo (a i onda je veća površina za mazati pekmezom i polijevati čokoladom

  12. #12

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Išla sam to napraviti u subotu (medena srca) i sad čitam ja recept pa mi fali jaje. Mislim si možda sam zaboravila prepisati. Onda si mislim, što ću tu miksati, kad ne ide jaje. Uzela ja žlicu i pomješala mlijeko šećer i ulje. Otopila sam čokoladu i izlijala u to mlijeko. Čokolada se odmah ukrutnula u hladnom mlijeku i nastale su krupne mrvice koje su plivale po mlijeku. Mislim si ja, pa kaj nikoga još nisu ubile mrvice čokolade. Usipala sam brašno s bikarbonom i začinima i dobila prilično rijetku smjesu i jedva odoljela da ne nadosipam još brašna.

    Začas se sve napravilo i ispeklo. Ma čas posla. MM je komentirao da bih to mogla i češće napraviti i sve smo pojeli tako da više nije ostalo kolača za nedelju. Drugi put stavljam duplu mjeru i više začina jer mi se čini da je žličica premalo. Ocjena 5. Brzo, jednostavno, jeftino i jako fino.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    :D

    ni ja ne mixam
    ko će još i to prati

  14. #14

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ako je to okus medenih srca, moram isprobati....ahhh, medena srca by crvenka, ne bi stala jesti dok ne bi smlavila čitavu vrećicu, njami, njami....

  15. #15

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    864

    Početno

    ja sam ih pravila u nedjelju i nisam mogla vjerovati da u biskvit ne ide jaje, pa sam zvala glavnu kuharicu (dolegu) da mi to potvrdi
    uglavnom, ispalo je super, s tim da nisam imala gotov mix za medenjake nego sam iskemijala svoj. umiksala cimet, mljeveni klinčić i đumbir. pekla sam u velikoj tepsiji, tako da je to bilo dosta tanko, pa sam pečeno namazala i preklopila. to mi se čini jedostavnije nego vaditi na pola pečen biskvit, pa vraćati nazad.

  16. #16
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    758

    Početno

    je li se mogu napravit bez toga zacina, ja bi to sada a ne da mi se u ducan
    jeli se moze s necim zamijenit (mliveni klincic, malo cimeta?)

  17. #17
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    758

    Početno

    sorry tek sad vidila post povise mene

  18. #18

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Luce, a nisi ti otvorila onaj topic o mršavljenju u kućnoj radinosti?
    Ovaj kolač definitivno ne pomaže u mršavljenju. Previše je mljac.

  19. #19
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    758

    Početno

    nisan ja, to je bia moj alter ego koji zeli smrsavit
    a ovaj voli papat posebno ovako fiiiine stvari

  20. #20

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj luce2006 prvotno napisa
    nisan ja, to je bia moj alter ego koji zeli smrsavit
    a ovaj voli papat posebno ovako fiiiine stvari

  21. #21

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Podižem malo ovaj sjajan kolač. Bilo bi šteta da ga netko propusti. Jučer sam ga ispekla i sad stoji u frižideru.

  22. #22

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    medena srca a nigdje meda?!? što mislite da ja umjesto dijela šećera fakat stavim med?

  23. #23

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    a ja ću stavit pa što bude. ionako originalni recept nismo probali pa nećemo znati da nije uspjelo, ako ne uspije.

  24. #24
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    758

    Početno

    ja san zaboravila rec da san ga daaavno napravila i fenomenalan je!
    a to san se i ja pitala-medenjak bez meda?
    aleta, provaj stavit manje meda nego sta pise secera, ipak je sladi... i javi jel uspilo!

  25. #25

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    8)

  26. #26

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    medena srca a nigdje meda?!? što mislite da ja umjesto dijela šećera fakat stavim med?
    I bez meda je odličan. A s medom bi ti se moglo dogoditi da bude tvrd i da ga tjedan dana ne možete jesti.

  27. #27

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    Citiraj brigita2 prvotno napisa
    A s medom bi ti se moglo dogoditi da bude tvrd i da ga tjedan dana ne možete jesti.
    o, pa to nikako ne bismo željeli! da odustanem onda od eksperimenta, ha? (ja k'o da se spremam svadbenu večeru prirediti, a ne kolačić od pol sata )

  28. #28

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    ziheraški sam ispekla bez meda. još čitam recept, piše da se izlije polovica smjese, ja velim aha i izlijem sve :? . ništa za to, premazala sam pekmezom odozgora, pa još preko pekmeza čokoladu i baš je fino, stvarno. sad razmišljam da idući put pečem u onoj najvećoj tepsiji pa da mi bude skroz tanko tijesto koje ću možda modlicama-srcima izrezivati? ako mi se bude dalo...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •