...plaćom, radnim uvjetima, lošim međuljudskim odnosima, šefovima...jeste li spremne donjeti odluku o promjeni, bila ona promjena radnog mjesta, karijere ili početka samostalnog poslovanja?
Ili ste išle za onim; pomiri se sa tim, tako je kako je, sretna sam da imam posao i prehranjujem obitelj?

Npr. ja bih se pomirila sa tim itd., i mirila sam se s tim zadnjih godina, ali to nezadovoljstvo je preraslo u kroničnu frustraciju i gubitkom osjećaja životne ispunjenosti, radosti. Postala sam užasno opterećena, nervozna, živčana. Zadnjih godina promjenila sam nekoliko radnim mjesta misleći kako će na ovome biti bolje da bih u konačnosti shvatila da ništa od toga nije za mene, i da sam totalno fulala s obzirom na svoj karakter, osobnost, interese, sklonosti, ne mogu raditi ništa od toga, a svoju ličnost ne mogu promjeniti u toj mjeri da se uklopim u okvire i standarde svog dosadašnjeg posla...Možda je to još u djevojačkim godinama išlo, ali vidim da je sada već voda došla do grla i ne želim tako doživjeti svoju penziju (ako je tada još bude ).
Dakle, mislim da je u slijedećoj mojoj životnoj fazi jedino riješenje okušati se u samostalnom radu, radeći ono što u biti oduvijek volim i želim ali si do sada to nisam usudila priuštiti iz kojekakvih strahova, što opravdanih što neopravdanih, osjećam se sada spremnom riskirati jer su mi se neke životne okolnosti promjenile na bolje i mislim si; SAD JE PRILIKA, SAD ILI NIKAD, barem ću znati da sam pokušala, a ujedno nije riječ o nečemu što bi cijelu moju obitelj dovelo na prosjački štap ukoliko ne uspijem, nije da ću se brutalno obogatiti ali zato mi nisu potrebna ni velika ulaganja na početku..
Znam da treba dobro razmisliti, odvagati stvari Za i Protiv, napraviti računicu, plan, razgovarati s ljudima, znam da je raditi sam za sebe krvav posao, jer je sva odgovornost i rizik na tebi, i dešavaju se krizne situacije, svjesna sam te strane medalje..
Uglavnom da ne duljim i ubijam vas, bila bih zahvalna na razmišljanjima, savjetima, upozorenjima, iskustvima onih koji su to voljni podjeliti sa mnom na ovu temu.