evo i tebi jedan link
http://www.zadra.hr/index.php?option...d=13&Itemid=47
evo i tebi jedan link
http://www.zadra.hr/index.php?option...d=13&Itemid=47
Ja sam do sad 2x mijenjala posao, jednom jer se firma gasila i jednom jer se nisam baš uklopila u novu firmu.
Prva promjena mi je (iako u groznom trenutku - usred krize, dok sam bila na porodiljnom, s kreditima na vratu) u stvari bila pravi blagoslov. Jer sam se makla iz prve firme, i to ne zato što mi je tamo bilo loše - bilo mi je super (odličan tim, još uvijek se redovito nalazimo, dobra plaća, puno prilika za učenje i napredovanje) - nego što je u stvari bez obzira na sve to moj pogled na posao bio previše oblikovan tom specifičnom firmom i okolnostima u njoj, tako da nisam profesionalno stekla širu sliku. Idući posao je bio pravo otkriće i tu sam opet puno puno naučila, makar nije bio posao u kojem sam "kliknula" s firmom, naučio me jako puno. Sad sam u trećoj firmi (zaposlila sam se par dana pred 40-i rođendan) i ovaj put s puno više opreza gledam prilike za promjenu posla, nije samo stvar u plaći već cijeil "paket" od međuljudskih odnosa (nisu sjajni ko u prvoj firmi, no i dalje su vrlo dobri), fleksibilnosti radnog vremena, moje "reputacije" u organizaciji (tu sam se već dokazala, na nekom novom radnom mjestu sve ispočetka) vs konstantne organizacijske promjene, otpuštanja, mijenjanje smjera firme... ma svašta.
Uglavnom, mislim da se promjena posla u CV ne gleda kao negativno osim ako je svakih 6 mjeseci, a raditi 15+ godina u istoj firmi, pogotovo ako si samo u njoj radio, te napravi malo manje atraktivnim na tržištu jer bez obzira na stručnost ima nečeg i u različitim načinima i organizaciji rada, čemu se treba znat naučiti prilagoditi.
PS - skoro sam još jednom promijenila firmu, u ovih 5g, bila je jako dobra prilika (makar je podrazumijevala preseljenje van HR) no na kraju su odabrali nekog drugog... no treba uvijek imati otvorene oči i um za promjenu. Meni u konačnici nije žao ni zbog jedne promjene, čak i one koja se nije pokazala kao dobra za mene - jer sam naučila što nije dobro za mene![]()