Pokazuje rezultate 1 do 50 od 220

Tema: Ako niste zadovoljne svojim poslom....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dva put sam dala otkaz na sigurnim radnim mjestu.
    Prvi put zbog ideala.
    Drugi put zbog toga jer sam shvatila da su ideali samo u mojoj glavi. Sve to prije tridesete.
    Sad vise ne dajem otkaz. Vecu placu u svojoj struci u ovoj drzavi ne mogu imati . Sa cetrdeset sam konacno zavoljela svoju struku u kojoj radim 20+ godina. Sad samo trazim premjestaje unutar firme na druga radna mjesta kad mi pukne film. I koristim prednosti drzavne sluzbe.
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.10.2019. at 22:40

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vecu placu u svojoj struci u ovoj drzavi ne mogu imati.
    Ja bih i jesam mijenjala posao za istu plaću jer plaću uopće ne smatram presudnim faktorom.
    Istraživanja su pokazala da su od novaca puno važniji međuljudski odnosi i zdravo radno okruženje.
    Nema tih novaca koji ti mogu platiti stalni stres, nervozu i nezadovoljstvo zbog kolega, šefova,.. whatever.

Super da si zavolila svoj posao. Osobno mi je nezamislivo raditi posao koji me ne zanima i nije mi dovoljno dinamičan i izazovan.
    Kad bih se tako počela osjećati na poslu, mijenjala bih ga.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih i jesam mijenjala posao za istu plaću jer plaću uopće ne smatram presudnim faktorom.
    Istraživanja su pokazala da su od novaca puno važniji međuljudski odnosi i zdravo radno okruženje.
    Nema tih novaca koji ti mogu platiti stalni stres, nervozu i nezadovoljstvo zbog kolega, šefova,.. whatever.

Super da si zavolila svoj posao. Osobno mi je nezamislivo raditi posao koji me ne zanima i nije mi dovoljno dinamičan i izazovan.
    Kad bih se tako počela osjećati na poslu, mijenjala bih ga.
    Kad kažeš da plaća nije presudna, znači da je tvoj posao u okruženju dobro plaćen. To ne mogu reći svi...
    Kad smo kod promjene posla - treba i to moći.... U nekom trenutku (a ja imam više od 30 godina radnog iskustva) teško je promijeniti posao. Teško je promijeniti posao i ako ga možeš raditi samo u okviru sustava, jer tada su negativnosti sustava više ili manje izražene na svim radnim mjestima.

Osim toga - snađu te i stvari na koje ne računaš. Moju firmu su snašle organizacijske promjene koje su diktirali vlasnici. Tu ti nema puno mogućnosti bijega ili izbjegavanja. Nažalost, puno je takvih mjesta "uzmi ili ostavi".

Čovjek može otići i u privatnike, ali to ti je isto sr*nje, jer male firme žive dobro samo u sjeni velikih. Ako ni velikima nije dobro - nema šanse da bude malima. Ako si učitelj i živiš u manjem mjestu, kakve su ti šanse za promjenu posla? Sve je to umreženo.

Ne kažem da ne treba tražiti drugi posao, samo želim reći da to nije uvijek lako izvedivo + da promjena radnog mjesta ne znači uvijek i promjenu na bolje. Svi smo dio istog okruženja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •