-
Ne kaka
Ispričavam se ako tema postoji. Isključivo dojimo, do prije četiri dana je bilo šest do osam pokakanih pelena (zlatnožute zrnate), a onda se prorijedile na jedva jednu dnevno, dosta vodenastiju i vidim da ga dosta muči a ne znamo kako mu pomoći....moja prehrana je ista.....imamo 2 mj. i pet dana, nema grčiće...
-
Koliko znam, kod isključivo dojene djece se tolerira i do 10 dana bez kakanja. Što su stariji to više i bolje probave mlijeko pa ni nemaju potrebu za kakanjem. Moj je isto kakao 5-6 puta dnevno do nekih 4 mj. Onda je krenulo svaka 3-4 dana i nakon mjesec dana se opet reguliralo na jednom dnevno.
Osim ako primječuješ da dijete to muči, da ga boli trbuh, da se napinje ali ne može kakat, onda potraži savjet pedijatra. Ako je dijete zadovoljno nema brige.
I da dodam, moj je imao vodenaste stolice sve do 6 mj. tj. do uvođenja dohrane. Doslovno se prelijevalo po peleni.
Posljednje uređivanje od koksy : 04.11.2012. at 13:40
-
Moj od rođenja nikad nije kakao 5-6 puta! U početku je to bilo jednom dnevno ali obilato, a onda je kasnije znalo proći 3-5 dana bez kakanja. I mučilo ga je to strašno, sav se znao izvijat od boli. Nekad je pomoglo masiranje trbuha. Probaj mu i nogice pritiskat polako prema buši.
-
-
Mom je isto u nekom trenutku postala vodenasta i ostala takva do jedno sedam mjeseci ili cak i vise. A imao je par skokovitih smanjnja. S oko 6 tjedana sa 5-6 dnevno na 3-4. Pa sa dva i po, tri mjeseca, sa tih 3-4 na jednu. I onda tjedan dva kasnije na jednu svaka 3-4 dana. I to se tek nakon mjesec dva dohrane vratilo na u prosjeku jednu dnevno.
-
ni moj P nije kakao po deset dana sve do dohrane
znao je biti cendrav i naprezati se netom prije nego bi to riješio
osim toga nije bilo nikakvih problema
kada smo počeli s dohranom kaka kao veliki i par puta dnevno
-
Osoblje foruma
palčice, koliko često izmjenjuješ dojke?
ima li dijete možda neku virozicu?
jesi li ti pila kakve lijekove?
-
Imamo problema sa prihvaćanjem dojki pa najčešće jede izdojeno na bočicu - to je moja velika nesreća, ali druga tema jel. Imamo boljih i lošijih dana sa cicama...
Jede svaka tri sata, naizmjenično se izdajam, svaka cica 100 do 125 ml....nema virozicu, smije se stalno, veselo je i debelo dijete, jedino nam je kakanje problem....i kad se rodio se crvenio i sav ukočio dok ne bi kakao.....primjetila sam da je zadnjih dana prorijedio obroke i količinu mlijeka koje pojede tijekom noći - možda zbog toga?....pila sam Heferol (nizak hemoglobin) ali sam prestala kad su se na tri dana pojavili grčevi (prestankom su nestali) i sada pijem Bachove kapi.......možda se samo previše brinem ako tolike mame pišu da im djeca nisu kakala i danima, ne znam...
-
Osoblje foruma
to je sasvim uobičajeno da djeca nemaju stolicu po više dana
ja samo gledam zašto bi se promijenila konzistencija
normalne su i kašaste i tekuće i krute ali čisto da malo čačkam...
-
Hvala na čačkanju i odgovorima!
-
Samo da ti kažem, ja sam više polovicu trudnoće i 3 mjeseca nakon poroda pila Heferol. Od kad sam prestala, preporodili smo se i M. i ja. Taman nakon prestanka heferola je i on počeo svaki dan jednom kakati. Do tad smo se znali mučiti i do 5 dana.
-
Vjerujem, jer dosta pazim na prehranu i neka intuicija mi je govorila, kad je dobio grčiće, da prestanem i odmah sutradan ih nije imao. Slučajnost ili ne, nebitno, meni se on ipak sa 81 povisio, a bilo mi je i važnije da njega ništa ne boli.
-
Osoblje foruma
taj zastoj u metabolizmu je najvjerojatnije nastao zbog tvoga željeza
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma