Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Zg voda iz pipe

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Zg voda iz pipe

Mi smo prestali kupovati Janu ili neku od tih voda i sad pijemo ovu iz pipe. No, ima dosta kamenca (vidim po kupaonici jer je skroz plave boje pa se taj kamenac dosta ističe).
    Kako sam ja dolje iz Opatije, kod nas je voda čišća nego ovdje, pa mi se bilo dosta teško priviknuti, ali eto...
    Razmišljam o kupovini onog Brita filtera za vodu. Može kakva popratna info?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi ga dobili na poklon.
    vodu možeš i profiltrirati i prokuhati.
    filter traje 4 tjedna, novi košta nešto manje od 40-ak kuna.
    po računici, dakle, ne štediš puno imajući britu ili kupujući vodu u boci.
    mi kombiniramo to dvoje, ne znam zašto

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Romy, meni ti ta filtrirana voda iz Brite ima neki čudan i okus i miris, kao da je malo kisela.Možda bih to usporedila kao da pijem skoz ishlapljelu mineralnu.
    Ja ti tu kod mene imam super vodu iz pipe, ali ostala nam je navika iz Zagreba pa stalno kupujemo negaziranu Janu.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi imamo britu oko godinu dana, malo mi je trebalo da se naviknem na okus vode al sad je ok. Filter mijenjam i češće od svaka 4 tjedna, kad primjetim da voda jako sporo kaplje. (Navodno je bolje ranije ga zamijenit nego kasnije jer tada filter otpušta neke metale i soli srebra.)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je voda iz brite fuj ... ja stalno pijem onu iz boce, jer kad popijem dvije čaše vode iz pipe - napuhnem se ko žaba. a ovu iz boce mogu piti koliko hoću.

janu pijem kad moram, dobra mi je studena, tiha, zala (sve imaju licencu), a najviše kupujem monte cimone (u ipercoopu). ne samo da je po cijeni najpristupačnija, nego mi je stvarno i fina.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Cure na koji način se uopće filtrira voda u briti? Mislim što na kraju prođe, a što ostane u filteru?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam htjela kupit britu
    onda sam naletila na neki članak koji je usporedio vodu iz pipe, iz brite i još jednu, ne sjećam se točno koju
    za vodu iz brite pisalo je da je očišćena od svega, i onog što treba i ne treba i da nije najbolji izbor od tih testiranih
    kao, nema nikakve koristi od nje, ni minerala ni šta ja znam što ima u vodi, a dobro je za organizam
    nakon toga sam odustala od kupovine
    možda netko ima konkretne, znanstveno potkrijepljene podatke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je voda iz Brite preodurna. Valjda je stvar navike, jer su mi isto tako neke flaširane vode odurne (Studena, npr.)

Kupujem isključivo Janu ili Bistru, ali sam u bedu otkad sam skužila koliko love odlazi na to. Tako da ponekad pijem i vodu iz pipe, ali u principu je izbjegavam.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Voda iz brite stvarno ima čudan okus, ali navikneš se na njega za par dana! Ja takvu vodu dajem F. i jedino to i pije. Ali, kupili smo onaj jači filter (3kom 150,00 umjesto 140 običnog) i nema kamenca bar zasad, jer mi je prije znao lonac 'pokamenčit' (pobijelit od kamenca)nakon 3 tjedna koliko je voda tvrda!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je jedan poznati (ide po terenu i skuplja uzorke vode, radi u Vodoprivredi) rekao kako se može nešto razlikovati kvaliteta vode unutar Zagreba, ovisno iz kojeg vodocrpilišta se neki dio grada napaja, ali da je to još uvijek jako kvalitetna voda. Druga su priča kvaliteta i starost vodovodnih instalacija, ja sam u prijašnjem stanu vodu jako osjetila po metalu, a u ovom ne.
    Za Britu sam i ja čula da 'skine' i 'dobre' minerale. Moji klinci piju flaširanu vodu, a mi iz pipe, i kuham na vodi iz pipe.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi pijemo vodu iz pipe i sasvim nam je OK.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi pijemo isto iz pipe i OK je. Imamo i britu ali već dugo nikak da kupim filter pa smo prestali koristiti. Par dana je čudna voda iz Brite ali kad se navikneš onda ti je svaka druga voda čudna dok se opet ne navikneš. Inače, meni svagdje voda ima drugačiji okus.
    Stelli smo jedno vrijeme kupovali Janu ali sad i ona pije običnu vodu.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imali britu, da okus je čudan
    imamo filter (takav ima i zepter) ispod sudopera - isto čudan okus
    ali s time radimo sokove, kuhamo i sl.
    bolje mi je popiti iz pipe jer je hladnija :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam Sljemensku izvorsku, pa se tješim da je ok, (mada sumnjam u to jer otkad smo se doselili ovdje često imamo proljev :shock: )

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mi već dugo vremena imamo i u uredu i doma onaj aparat na koji se nabije 18-litarska piksa vode /Jana, Bistra../, i totalno smo ovisni o tom aparatu . popijemo jedno 3-4 te velike boce mjesečno, ta firma preko koje smo uzeli aparat i uzimamo vodu nam doma dofura te boce, a odnese prazne.
    voda je super, ne gnjavimo se sa ambalažom, povoljnije je financijski od kupovanja vode u dućanu "po sitno", a navikli smo na aparat, tj. uvijek ledenu i uvijek vrelu vodu; drugim riječima kava ili čaj za pol minute gotov

a sve je krenulo pred par godina kad je moj tata zbog problema s bubrezima prokuhavao vodu iz pipe i procijeđivao kroz gazu... a kad smo vidjeli što je ostalo na gazi...počeli kupovati vodu u dućanu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Cure, a da znate kakva je tek voda u Zadru! To se zove bljak voda. Meni je Zagrebačka voda odlična, dođe mi da ponesem sa sobom par karnistara .
    Pa ipak, ni ovdje ne kupujem vodu, iz dva razloga: škrta sam dati tolike novce za nešto tako trivijalno kao voda, i lijena sam nositi te silne boce gore-dolje na treći kat. Za sada se nismo otrovali. Naravno, za Ria ću kupovati Janu.
    Nego, Anek, jesi sigurna da je ta voda u galonima jeftinija? Koliko se sjećam, ja sam jednom računala da je skuplja, a još kad dodaš troškove aparata ili održavanja, ispadne turbo skupo. A da je praktično, jest.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo doma uredno pili vodu iz Brite do moje prve trudnoće, a tada mi je postala užasna i nikad ju više nisam mogla piti.

Sad pijem ili Janu ili Vöslauer (ovisno gdje se nalazim) ili iz slavine.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Meni je jedan poznati (ide po terenu i skuplja uzorke vode, radi u Vodoprivredi) rekao kako se može nešto razlikovati kvaliteta vode unutar Zagreba, ovisno iz kojeg vodocrpilišta se neki dio grada napaja, ali da je to još uvijek jako kvalitetna voda.
    to je stvarno istina. mi smo prije zivjeli na Voltinom i tamo je voda super a sad smo u Borovju i tako je odvratna da od prvog dana kupujemo Janu ili Sv.Rok.samo me ove puste boce ubijaju,k´o da se razmnozavalju!!

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

razmnozavalju = razmnozavaju

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    onda sam naletila na neki članak koji je usporedio vodu iz pipe, iz brite i još jednu, ne sjećam se točno koju
    za vodu iz brite pisalo je da je očišćena od svega, i onog što treba i ne treba i da nije najbolji izbor od tih testiranih
    kao, nema nikakve koristi od nje, ni minerala ni šta ja znam što ima u vodi, a dobro je za organizam
    ja sam to isto cula,makar smo svojedobno koristili britu!!!!
    sad pijemo najnormalnije vodu iz pipe,jedino pika dobiva janu!!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi imamo taj ogroman aparat za vodu i neku Cetinsku vodu. Stvarno nije loša (lijeni smo za naručivanje), ali sam ja možda mislila da je voda iz pipe jednako dobra. Kad sam vidjela koliko ima kamenca, pomislila sam da ćemo zbog ispijanja velikih količina takve vode postati kandidati za bubrežni kamenac.
    Je li dokazano da Zg voda iz pipe ima puno kamenca koji se onda taloži u organizmu?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi imamo onu fiksiranu britu, kojoj filter košta 250 kn i traje oko 6 mjeseci. Meni je ta voda skroz ok, sad nam je trenutno isključena jer bi trebali kupiti novi filter, pa nikako da se naviknem na ovu fuj vodu iz pipe!

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Meni je jedan poznati (ide po terenu i skuplja uzorke vode, radi u Vodoprivredi) rekao kako se može nešto razlikovati kvaliteta vode unutar Zagreba, ovisno iz kojeg vodocrpilišta se neki dio grada napaja, ali da je to još uvijek jako kvalitetna voda. Druga su priča kvaliteta i starost vodovodnih instalacija, ja sam u prijašnjem stanu vodu jako osjetila po metalu, a u ovom ne.
    Za Britu sam i ja čula da 'skine' i 'dobre' minerale. Moji klinci piju flaširanu vodu, a mi iz pipe, i kuham na vodi iz pipe.
    Uglavnom bi trebalo vrijediti da su sve vode koje se crpe iz vodocrpilišta iz glinenih tla...dobre! Glina je najbolji filtar. To su vodocrpilišta u blizini gotovo svih rijeka. Najbolju vodu imaju karlovčani, oni definitvno ne trebaju ni brite ni jane. Nsjlošiju vodu imaju stanovnici krških krajeva (ukoliko im vodovod ne dolazi iz neke pustare na visokoj nadmorskoj visini), tamo nema filtriranja, shit in shit out.

Filtriranoj vodi nedostaju filtrirani minerali, pa se vjerojatno mijenja i pH vrijednost, meni "zvuči" kiselo.

Računajmo i na negativnu propagandu o vodovodnoj vodi propagiranu od strane firmi koje proizvode i prodaju vodu. To je strašno dobar posao. Umjesto po 15 kuna, kubik prodaš po 1000eura.
    Jamnica je tek kojih , koliko, 20-30 km udaljena od Zgb-a. Ko je reko da ima bolji izvor?
    Problem može ležati u lošim vodovodnim instalacijama i/ili azbestnim cijevima, mada mislim da se više ne koriste, a i one postaju OK kad se stvori kora od kamenca.

Mislim da je za vodne puritance najbolja destilirana voda

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lidia prvotno napisa
    Cure na koji način se uopće filtrira voda u briti? Mislim što na kraju prođe, a što ostane u filteru?
    Britin filter ti je tzv. miješoviti ionsku izmjenjivač, što znači da uklanja i anione i katione. ono što ne mogu reći točno je koje uklanja jednovalentne (Na, K-kationi, Cl, NO3 anioni.....) ili dvovalentne (Ca, Mg, kationi, CO3 anioni....), jer davno sam bila kod njih u predstavništvu kad se i tamo mogla kupiti i počela sam s pitanjima, ali frajer koji je tad radio na promociji mi je počeo pričati šprancu koja je bila tipa imamo staklne i plastične vrčeve, prilagođene za vrata frižidera, a na moja konkretna pitanja baš i nije znao dobro ispričati priču :/ . ono što ja mislim je da uklanja kalcij i magnezij te karbonate, što još ne znam na žalost.
    meni brita također nema privlačan okus ali moj mm samo nju koristi. ja je koristim u grijaču vopde a filter mijenjamo kada se na ploči počne pokazivati kamenac, što je puno prije od mjesec dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    mi već dugo vremena imamo i u uredu i doma onaj aparat na koji se nabije 18-litarska piksa vode /Jana, Bistra../

Anek, zar postoji Jana u galonima??

Mi isto imamo aparat i to mi je super jednostavno, obzirom da namjeravam promijeniti firmu vode bas me zanima ovo sto si napisala za Janu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zar sam ja jedina kojoj se sviđa voda iz brite?

kod nas je voda jako tvrda i groznog okusa pa je brita bila jedna od prvih stvari koje smo kupili za stan.

andrej je u početku pio janu a kasnije britiranu vodu na kojoj sam mu i kuhala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja Britu nemrem smisliti, skroz je destilirani okus

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dok smo živjeli u Prečkom pila sam vodu iz pipe i bila mi je mrak okusa i lijepo hladna... O kamencu nisam ni razmišljala.

Sada smo na Kajzerici i voda mi je fakat očajna pa kupujem Janu. MD je zadužen za navlačenje svih tih boca na treci kat, a nećakinja dobije prazne pa dijete lijepo nosi u dućan i dobije novčeke za prazne boce.
    Uglavnom, svi sretni iako bi, najiskrenije, ja bila sretna da mi je voda iz pipe OK i da niš ne moram kupovati... :/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

točno je da se kvaliteta vode u Zagrebu razlikuje i ovisi o vodocrpilištu. Dok smo stanovali na Volovčici voda nam je bila prilično loša s debelim bijelim talogom nakon prokuhavanja tako da smo Sonji uvijek kupovali vodu. Sad na Trešnjevci imamo prilično dobru vodu i pijemo tzv pipovaču

Inače općenito me ljuti privatizacija vode, koja slovi kao sveopće dobro (dakle svih nas koji tu živimo) a onda dođe neka tvrtka koja ju ljepo zapakira u plastične boce i prodaju litru i pol po bezobrazno visokoj cijeni i još ti posebno naplate onih 50 lipa po ambalaži tj. boci, a sami su dužni snositi trošak za njihovo zbrinjavanje i to kao proizvođači otpada. Tako da iz principa ne želim kupovati vodu u boci.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

[quote="Zara01"]
    Citiraj anek prvotno napisa
    Anek, zar postoji Jana u galonima??
    soriii, krivo sam napisala, mi imamo Studenu, i o.k. nam je. Mislim da JAne u galonima nema :/

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eto ti ga na

skinuto sa http://www.vecernji-list.hr/newsroom...10327/index.do

Hrvati piju tvrdu vodu, bilo da je riječ o vodovodnoj ili flaširanoj vodi. Večernji list za svoje je čitatelje testirao tvrdoću deset najprodavanijih flaširanih izvorskih voda. Tvrda voda je puna minerala, no načelno nije štetna za zdravlje. Rezultati su pokazali da nema bitnije razlike između vode iz slavine i kupovne vode.

Najmekša Cetina
    Vrlo tvrdu vodu piju Zadrani i Vinkovčani, dok je voda tvrda, prema Večernjakovu testeru, u Vukovaru, Zagrebu i Splitu. Kad je riječ o kupovnim vodama, sve su tvrde ili jako tvrde. Od deset testiranih voda najmekša je Cetina, a najtvrđa Mercator izvorska voda. Razlike nema i što se tiče zdravstvene ispravnosti. Voditelj odjela za zdravstvenu kontrolu vode i vodoopskrbu Zavoda za javno zdravstvo dr. Slavko Šobot kazao je kako nema bitne razlike između flaširane i vode iz javnih vodovoda.

U Hrvatskoj čak 79 posto pučanstva pije zdravstveno ispravnu vodu iz vodovoda. Preostalih 21 posto pije vodu iz privatnih bunara i lokalnih vodovoda. Ta voda nije pod nadzorom, i to je najveći problem poentirao je dr. Šobot. Većina tih bunara nalazi se u sjevernoj Hrvatskoj.

Posebno je teška situacija s bunarima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Od ukupno 53 osnovne škole u kojima su sanitarni inspektori ispitali kvalitetu vode, čak za 24 škole lani su izdana rješenja o trajnoj zabrani uporabe vode za piće zbog visoke koncentracije nitrata i nitrita. U javnim je vodovodima voda u cijeloj zemlji ujednačene kvalitete, samo je u istočnoj Slavoniji zbog povećane koncentracije arsena voda nešto manje kvalitetna.

Nije riječ o zdravstveno neispravnoj vodi. Jednostavno, na tamošnjim vodocrpilištima ima više prirodnoga, geološkog arsena objasnio je Šobot.

Nema razlike
    Je li bolja kupovna ili voda iz javnog vodovoda, dr. Šobot nije želio komentirati, kazavši kako je to "stvar ukusa".

Netko voli graševinu, netko traminac. Tako je i s vodama: nekima je pitkija voda s više soli, koje vodi daju okus, a nekima to ne odgovara zaključio je dometnuvši da je jedina razlika između flaširanih voda i onih iz slavine u tome što se vodovodna voda klorira, a flaširana ne.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sumarum:
    ...jedina razlika između flaširanih voda i onih iz slavine u tome što se vodovodna voda klorira, a flaširana ne.
    ...a podjednako su zdrave za piće. Na putu je ipak nešto lakše vući par boca flaširane vode, nego biti u neizvjesnosti.

Tvrdoća vode ostaje problem jedino kod strojnog pranja veša i suđa, jer izravno utječe na utrošak deterđenta i soli.
    Kreč u moždanim vijugama dolazi od slabog korištenja, a ne od vode.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    točno je da se kvaliteta vode u Zagrebu razlikuje i ovisi o vodocrpilištu. Dok smo stanovali na Volovčici voda nam je bila prilično loša s debelim bijelim talogom nakon prokuhavanja tako da smo Sonji uvijek kupovali vodu. Sad na Trešnjevci imamo prilično dobru vodu i pijemo tzv pipovaču

Slucajno sam jucer gledala Sanju i u goste joj je bio tip iz hrvatskih voda. Izmedju ostalog je rekao da svi u zagrebu piju istu vodu, iz istog vodocrpilista, ali da okus vode mogu promijeniti cijevi ako su dobre ili lose.
    on smatra da nije potrebno filtrirati vodu, a ni piti onu iz boce. filtrirana voda gubi minerale, a kamenac koji filtrira nije onaj koji se talozi u bubrezima.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi pijemo stolnu vodu iz aparata,a Mareno će preći na nju kad potroši zalihe jane

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mene zanima kakva je voda u centu, točnije u Zvonimirovoj. To je jedna od starijih ulica, pa su vjerojatno takve i cijevi :/

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    8)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    Citiraj Davor prvotno napisa
    8)
    Potpisujem Davora!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    eto ti ga na

skinuto sa http://www.vecernji-list.hr/newsroom...10327/index.do

zaključio je dometnuvši da je jedina razlika između flaširanih voda i onih iz slavine u tome što se vodovodna voda klorira, a flaširana ne.
    i u količini otpada, jer nisam baš vidjela negaziranu vodu flaširanu u povratnu staklenu ambalažu, a bome i u cijeni, jer samim flaširanjem se sve poskupi...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Romy prvotno napisa
    I mi imamo taj ogroman aparat za vodu i neku Cetinsku vodu. Stvarno nije loša (lijeni smo za naručivanje), ali sam ja možda mislila da je voda iz pipe jednako dobra. Kad sam vidjela koliko ima kamenca, pomislila sam da ćemo zbog ispijanja velikih količina takve vode postati kandidati za bubrežni kamenac.
    Je li dokazano da Zg voda iz pipe ima puno kamenca koji se onda taloži u organizmu?
    U medicinskoj enciklopediji (koja je prilično stara) ima neka karta kamenaca po našim krajevima (bila je valjda cijela Juga) pa je kod nas najveći postotak bio u Dalmaciji, a vjerujem da je prije doba te statistike većina D. bila na gustijernama tj na kišnici. Vjerojatno je više vezano s prehranom (blitva i sl. puno oksalata) i dehidracijom. Pogledam pa javim.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Citiraj Romy prvotno napisa
    U medicinskoj enciklopediji (koja je prilično stara) ima neka karta kamenaca po našim krajevima (bila je valjda cijela Juga) pa je kod nas najveći postotak bio u Dalmaciji, a vjerujem da je prije doba te statistike većina D. bila na gustijernama tj na kišnici. Vjerojatno je više vezano s prehranom (blitva i sl. puno oksalata) i dehidracijom. Pogledam pa javim.
    a prsut, sir i slane srdele 8)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

malo podižem temu jer nešto moramo promijeniti. živimo u kući u zagrebu kod trešnjevačkog placa i voda nam je puna pijeska! i kamenca naravno! oko nas sama gradilišta. kad utočim vodu u čašu lijepo se vidi kako svakakva čuda padaju na dno. dal li uzeti britu ili neki od ti velikih aparata, gdje ih naći, cijene...
    Posljednje uređivanje od willow_tree : 29.04.2011. at 22:00

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Javi se na zavod za javno zdravstvo za testiranje vode. Ako je voda zdravstveno ispravna, može Brita. Ako nije, onda brita neće pomoći. Morat ćete kupovati vodu.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Javi se na zavod za javno zdravstvo za testiranje vode. Ako je voda zdravstveno ispravna, može Brita. Ako nije, onda brita neće pomoći. Morat ćete kupovati vodu.
    Evo ja sam baš sad zvala Zavod, jer me živcira kamenac pa sam imala par pitanja. Uglavnom, svaka čast teti koja se javila na strpljenju i detaljnjim objašnjenjima - rekla je da je u Zg voda zadovoljavajuća prema svim traženim parametrima, a naglasila mi je da pročišćivači i filtari tipa Brita pomažu kod 'nezdrave' vode, a kod vode koja je dobra prema traženim kriterijima nema potrebe za korištenjem filtra, jer se pritom uklanjaju i dobri koncentrati (nabrojala je čega sve).

Uglavnom, meni ima smisla.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jednom davno mi je jedna žena objasnila princip rada filtra, ostalo mi u sjećanju da filter skuplja nečistoću i da svaki put voda koja izlazi iz filtra mora proći kroz tu nečistoću koja se sve više gomila s vremenom. Zgadio mi se život!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo probali britu i nisam bila zadovoljna.

Sada imamo onaj aparat za vodu s velikom flašom (18, 19 l) i s tim smo preprezadovoljni.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja sam baš sad zvala Zavod, jer me živcira kamenac pa sam imala par pitanja. Uglavnom, svaka čast teti koja se javila na strpljenju i detaljnjim objašnjenjima - rekla je da je u Zg voda zadovoljavajuća prema svim traženim parametrima, a naglasila mi je da pročišćivači i filtari tipa Brita pomažu kod 'nezdrave' vode, a kod vode koja je dobra prema traženim kriterijima nema potrebe za korištenjem filtra, jer se pritom uklanjaju i dobri koncentrati (nabrojala je čega sve).

Uglavnom, meni ima smisla.
    Da, mislila sam ako je neispravna, tj. ako ima mineralna ulja, bakterije, teške metale i sl, Brita ne pomaže.

Brita će ukloniti pijesak i to će biti dovoljno ako je taj pijesak samo kamenac.

Da, na Zavodu rade doista susretljive žene. Ja sam zvala za dosta toga jer smo dobili dijete koje je bilo hranjeno AD u vrijeme kad je bila afera s mineralnim uljima u našem dijelu grada. Mi smo vodu dali testirati.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

koliko se plaća testiranje i u čemu im donijeti vodu?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Na Zavodu dobiješ staklenu bocu i detaljno objašnjenje kako uzeti uzorak. To im odneseš i to je to.
    Mislim da smo platili nešto ispod 200 kn, ali su netom nakon našeg testiranja duplo poskupili, znači nešto ispod 400 kn. Bilo tad.....
    To je bilo u vrijeme Vrbani afere pa je bila velika potražnja pa su vidjeli da mogu zaraditi.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •