Curke,
evo me po prvi put na Dohrani.
Curka mi je isključivo dojena do 6 mj. i prije tjedan dana smo počeli s dohranom naravno uz cicanje. E sad, svi su nam rekli da će sve to ići polako i da ne očekujemo previše, međutim naša curka obožava papati.
Što god smo joj dali da proba, to nije bila proba nego je popapala sve ali baš sve npr. skuham joj tikvicu,pojede cijelu, dam joj krušku,jabuku, pojede sve, jučer joj u tikvicu naribala svježu krušku, sve je smazala. Ona tako uživa u hrani i bude gladna ako joj ne dam i popodne.
Čini mi se brzo to što već jede i ujutro oko 9h i popodne oko 18h (ima 2 dana) ali mišica naša mala odmah krene glasat se i vriskat tugaljivo kad vidi nas da jedemo a ona ništa,razgorači svoje lijepe okice i rukicama maše prema hrani. Ne bi je htjeli šopati, ali ona traži i traži, i kad popapa popije vodice i sva je happy. Dala sam joj i gotovu kašicu u nemogućnosti da joj napravim domaće,a ona je htjela odmah i sad, i pojede jednu malu staklenku od 125gr. To joj je otprilike sad doza i kod domaće spize.
Inače rođena je sa 3,5 kg, 50cm, a na punih 6 mj, imala je 8 kg i 70 cm :D :D :D sportašica naša mala, žilava. Probava joj je super (osim kad mama pojede čokoladu), ima uredan ritam dnevnog spavanja-2x dnevno ujutro i popodne, noćni se sad malo poremetio zbog skoka u razvoju, zadovoljna je i nasmijana.
Razmišljam pa svako dijete je priča za sebe, individua sa svojim potrebama i htijenjima i ne volim generaliziranje, puno bi mi značilo da se javi pokoja mama čiaj je beba super prihvatila dohranu, kako ste reagirale, odnosno i da to nije vaš slučaj kako biste postupile u mom slučaju.
Jel bolje da poslušam majčinksi instinkt i dam djetetu 2 obroka koja silno traži i sigurna sam i treba ili da je stavim u kalup strogih pravila dohrane i ne dam joj još neko vrijeme drugi obrok? Hvala.