-
Osoblje foruma
koristite li djecu kao "izgovor"
potaknuta nedavim iskustvom pocela sam razmisljati da li koristimo djecu kao izgovor ili opravdanje, prvenstveno na mjestima koja nisu namjenjena djeci, te pogled ustanova na dovodjenje djece na takvo mjesto, pa bi onda prosirila na sve zivotne aspekte, pa i do razbacanog stana 
eto, tako, otisla ja u mup u petrinjsku, trebala sam izvaditi dokumente za mladju. mladja samnom. svima je poznata guzva u doticnoj zgradi i redovi na salterima. na info pultu pitam sta mi je sve potrebno, kazem kako sve imam sa sobom i dobijem odgovor da uzmem broj. ja pitam zar ne mogu s malom bebom preko reda (da napomenem da nikad ne pitam to pitanje, cak i kad me u redovima zele pustiti naprijed oni koji cekaju, samoinicijativno, kazem ako je dijete mirno da nema potrebe i zahvalim se. tako je bilo i na salteru za uplatu uplatnice, bila je mirna u kolicima i rekla sam kako nije bed). na to dobijem odgovor kako dijete ne mora biti prisutno prilikom izdavanja dokumenta. ja ju pogledam i kazem da sigurno ne bi vodila dijete da sam imala mogucnost ne voditi ju, da maloj bebi bas i nije mjesto u prostoriji u kojoj se kaslje vise nego u lijecnickoj cekaonici i da sam na porodiljnom. zahvalila se i otisla po broj, docekala svoj red.
dok sam cekala razmisljala sam zar bi itko vodio dijete na to mjesto da ne mora, da ima mogucnost izbora, da umjesto tebe to moze obaviti netko drugi i ako si na porodiljnom da li se ocekuje da bebu ostavis nekome jer zna se zbog koga i cega si na porodiljnom. pitala sam se da li iko vodi dijete da bi imao neku beneficiju zbog te bebe.
zanima me kako je doslo do te neosvjestenosti i koraka nazad jer vise niti trudnice nemaju pravo ici preko reda, samo invalidi. ako trudnica uspije, to je samo jer se netko na salteru smilovao. pravo prvenstva za roditelje s malom djecom i trudnice nema.
zar su ljudi zloupotrebljavali to pravo pa su ga ukinuli? zar je bonton izgubio znacenje cak i u drzavnim sluzbama? jel to stav nase drzave?
cak i u ducanu ne idem na blagajne za trudnice niti idem preko reda, ne treperim okicama niti ih okrecem u ocekivanju da me netko propusti iako sam zaista tamo s njom jer drugacije ne mogu.
gdje je nestala ta obzirnost i da li ljudi zaista zloupotrebljavaju svoje stanje radi povlastica?
Posljednje uređivanje od leonisa : 30.10.2012. at 13:28
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma