Možda u urbanoj, ali kako sam ja čula o ruralnoj, bilo je upravo obrnuto, vrlo brzo su se vraćale u polje, u kojem su naravno kopale i do visokog stupnja trudnoće.
Ja sam baš razmišljala neki dan, kad sam upalila jednu mašinu da mi pere robu, a drugu da mi pere suđe, kako sam se rodila u divno vrijeme. I kako je to bio ključan korak u emancipaciji žena, kada su strojevi preuzeli poslove koji su uzimali jako puno vremena, a koji su dotad padali na žene u svim osim najviših društvenih slojeva.
Naravno, više vremena za razmišljanje donijelo je nove teškoće, i depresija je jedna od njih.
bembola, pitanje je na koje su sve načine žene pucale prije, mislim da ne možemo sada ni zamisliti kako je to njima bilo. Ali nekad imam dojam da je ljudima prije bilo normalnije da pate i muče se, kao da je tako svima bilo. A danas vidimo puno slika savršenih žena koje sve lako hendlaju (razne TV mame koje nikad nisu živčane, frizura je na mjestu, linija je fantastična, djeca mirna i dobra), pa imamo skroz drugačija očekivanja od sebe.

Odgovori s citatom