Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 130

Tema: regulacija usca mure, novo unistavanj hrvatske

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno regulacija usca mure, novo unistavanj hrvatske

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ajme meni, ni slova konkretnog od struke, priroda se ne mijenja, jel, ne postoje izračuni količine padalina koji kako mi uništavamo zemlju se mijenjaju, bujice, rijeke, slivovi sve se to preusmjerava iz čiste zarade, itd..itd..itd... sa stajališta struke bespredmetno komentirati

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kao nekog "od struke", zlo mi je od ovakvih pretencioznih i senzacionalističkih natpisa, kojima se regulacije vodotoka opisuju kao "kanaliziranje", a nas kao zločince i uništavatelje prirode. možda se treba upitati tko stoji iza ove i sličnih udruga, koje produciraju ovakve materijale...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Aj aj, daleko si ti stray cat od hrvatske, ne brigaj brigu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovdje se slazemo trina
    kako rekoh na nekoj drugoj temi, evo vam link pa kreni

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

sorry ali meni ovo fakat više nisu normalne reakcije ovdje na ovom forumu, vi žene imate ozbiljnih problema rekla bih prvenstveno same sa sobom, svojim životima, parteniram, djecom, što li već pa čekate i tražite svaku prigodu da se ispraznite, naravno uvijek na manje nedodriljivima. za one druge nemate muda jasno jer želite neophodno tu ostati.

ponadah se javit će se netko tko se kuži, fahista, pošto o ovoj temi blagog pojma nemam, a zanimalo bi me, ali čemu ne shebat stray odmah u svakom pokušaju jel tak, kad se već ne usudite nekoga koga bi možda daleko radije.

ne kužim kojeg vraga se uopće javljate ovdje ako vam to toliko smeta, ne otvaraj ne čitaj ne komentiraj i vozdra, šta mislite da pozitivno i konstruktivno ovime postižete? bolje sigurno niste, bar sudeći po ovim rekacijama od postavljačice topica.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A što ću, kad netko živi u nekakvoj Nizozemskoj ili negdje drugdje u inozemstvu i vodi rasprave o Hrvatskoj..ja odmah dobijem volju da liječim svoje frustracije. Ali Ok, drugi put ću šutiti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Trina, zašto bi šutjela? Svatko ma pravo izreći svoje mišljenje.

Nakon što sam proćitala svh 70 stranica, mogu reći da je pisano senzacionalistički i jednostrano. Naročito me je zasmetala izjava da je Drava "mrtva rijeka" radi regulacije. Meni se učinila itekako živahna, prpošna i razigrana početkom godine kad sam ju vidjela.

Volim rijeke. Gdje god dođem idem im što bliže, slikam ih, a mnogo ih je uređeno, naročito u i oko gradova. Naravno da je lijepo vidjeti i rijeku u svom prirodnom obliku, ali načinom ove "studije" teško će se uspjeti u namjeri, ako i je namjera dobra.

Napisala sam svoje mišljenje, no moia me vjerojatno ima na ignore pa neću morati čitati njene otrovne komentare na ovaj post.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    sorry ali meni ovo fakat više nisu normalne reakcije ovdje na ovom forumu, vi žene imate ozbiljnih problema rekla bih prvenstveno same sa sobom, svojim životima, parteniram, djecom, što li već pa čekate i tražite svaku prigodu da se ispraznite, naravno uvijek na manje nedodriljivima. za one druge nemate muda jasno jer želite neophodno tu ostati.

ponadah se javit će se netko tko se kuži, fahista, pošto o ovoj temi blagog pojma nemam, a zanimalo bi me, ali čemu ne shebat stray odmah u svakom pokušaju jel tak, kad se već ne usudite nekoga koga bi možda daleko radije.

ne kužim kojeg vraga se uopće javljate ovdje ako vam to toliko smeta, ne otvaraj ne čitaj ne komentiraj i vozdra, šta mislite da pozitivno i konstruktivno ovime postižete? bolje sigurno niste, bar sudeći po ovim rekacijama od postavljačice topica.
    Ti ne možeš skužiti jer imaš isti poriv kao i pokretačica topica omalovažavati, vrijeđati naš menatalitet, zemlju i ostalo odakle i same potječete. Otišle ste živjeti van, gdje sigurno dosta stvari urednije funkcionira što je potpuno razumljivo, no ne shvaćam koji vi perverzni razlog morate imati da se stalno ovdje vraćate i pljujete, misleći kako vodite nekakvu svetu misiju preobraćenja, a zapravo se vjerovatno na taj način osjećate više vrijedno ili što? Eto, mogu i ja malo psihoanalizirati.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dorotea, baš si ti neka pametna žena. Super si ovo napisala i dijelim tvoje mišljenje. Beti, a ne znam, možda ne valja uvijek drito u glavu. samo što ja ne znam drugačije

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala Trina.
    Inače, ako se netko kuži u ovu temu onda je to Superman pa ne bi bilo loše kada bi nam napisala koje slovo o tome da vidimo stvar i iz kuta struke.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moia

a koga bi to trina i ja radje nadale?

i da imamo problema u zivotu, vec samim tim sto zivimo tu di zivimo
    Posljednje uređivanje od spajalica : 16.09.2012. at 21:08

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Super mi je ovako otvorit novi topic i prikeljit link, a da sam prvo ne daš svoj osvrt i mišljenje.

A Superman nema valjda boljeg posla nego raščišćavat regulaciju Mure po forumu, bah.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    A što ću, kad netko živi u nekakvoj Nizozemskoj ili negdje drugdje u inozemstvu i vodi rasprave o Hrvatskoj..ja odmah dobijem volju da liječim svoje frustracije. Ali Ok, drugi put ću šutiti.
    trina pa koji vam je ovo način razmišljanja? koja vam je zaboga ta logika ako netko živi vani da ne zna, ne smije niti ga se treba ticati domovina? ako je razlog tome samo zato što ne uplaćujemo doprinose u hr kasu, samo da podsjetim da nismo mi koji smo otišli vani krivac što imamo više penzonera nego radnika, niti smo mi prislino umirovljavali ljude od prije vremena, niti dozvolili da svatko tko je bio tjedan dana na ratištu prima ratnu invalidsku penziju od 8000kn!!, osobno ih poznajem četvoricu, za dvojicu točno znam kako i preko koga su si to sredili. ratišta doslovce nisu ni vidjeli.

moj razlog odlska, odnosno mene i muža je jedna priča iz najjuže obitelji, mogli smo izabrati podkradati državu i sve vas i danas još uvijek odlično živjeti (pravni sustav nam je zagrebao samo površinu kriminala još uvijek na žalost) ili otići van. izabrali smo ovo drugo i počeli ispočetka iz gole nule. pitam se koliko vas ovdje bi napravilo isto iz moralnih razloga, ili ipak iskoristilo priliku. bilo bi zanimljivo vidjeti.

ovako kako je dorothea24 forumlirala isto tako vrijedi i sa druge strane, neke opako pere zavist i ljubomora prema onima koji su vani i to se očituje gotovo iz svakog posta gdje se pokrenu usporedbe hrvatka-van hrvatske. nije teško prepostaviti da da bi upravo ti prvi ugrabili priliku i omastili brk samo da im se pružila prilika.

imate poptuno iskrivljenu optiku. ljudi koji žive van hrvatske nisu samim time prestali biti hrvati niti su ih se zbivanja u hrvatskoj prestala ticati, niti su prestali dolaziti u hrvatsku gjde im je uglavnom čitava obitelj i prijatelji.

a što se tiče vrijeđanja, interesantna vam je postavka da oni koji žive u hrvatskoj smiju pljuvati hrvatsku uzduž i poprijeko, a oni koji su vani ne smiju uputiti niti kritiku, a svi znamo da se u hrvatskoj ima šta kritizirati.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

da znam, imamo ih i mi samim time što nam roditelji i čitava obitelj žive tu gdje ti živiš.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

inače interesantno je kako hrvati doma vole misliti da je život vani lagan i kako ti je sve pruženo na pladnju i kako samim time što čovjek živi van hrvatske nema problema. svi smo mi manje više u istoj kaljuži, kapitalizam je samo nešto modernije i sofisticiranije kmetstvo, ništa više.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

petljam se u sve eko projekte na zemlji. najcesce se to moje petljanje svodi na financiranje takvih akcija.

logika mi je da mi ljudi nemamo pravo tako eksploatirati planetu zemlju

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

inače interesantno je kako hrvati doma vole misliti da je život vani lagan i kako ti je sve pruženo na pladnju i kako samim time što čovjek živi van hrvatske nema problema. svi smo mi manje više u istoj kaljuži, kapitalizam je samo nešto modernije i sofisticiranije kmetstvo, ništa više.
    moia ja nisam bas svadljiv tip, ali tvoji me postovi fakat izazivju na svadju.
    o cemu ti pricas? zasto mislis da svi mi mislimo da je zivot vani lagan? di sam npr. ja to napisala ili bilo ko drugi?
    oprosti ali imas klasicne fraze nekog ko je otisao zivjeti van hrvatske.
    jednom se cak dogodilo da je jedna osoba govorila drugoj da ne razumije ona kako je tesko vani, a apsurd je da obje zive u istoj drzavi , samo eto razgovor se odvijao doma.

i lijepo od tebe je sto si odlucila ne pokradat na drzvau i odseliti se i time zivjeti zivot koji zivis, ali i drugi su imali priliku, pa su eto neki ostali tu, a neki sljedili tvoje stope.
    i ja te molim da se prestanes tako patronizirajuce ponasati, jer postovi su ti zbilja takvi. i izazivaju samo bijes kod mene. mislim da sad idem te staviti lijepo na ignor i uzivati u zivotu, pa bi bilo dobro i za tebe da stavis moje u isti status, da ne citas vise bezveze moje postove u kojima napadam sirote forumasice, koje nisu nekog ranga koji ocigledno ti imas samo u svojoj glavi.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 17.09.2012. at 08:33

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

eto vi mate problema, mi nemamo ili si nešto drugo ovim htjela reći, sam bog zna što pa neka drugi odgonetavaju, ali si istovremeno uzimaš za pravo da prozivaš sve koji po tvom mišljenju nisu stavili čitav elaborat da bi ti mogla razumjeti o čemu se radi.
    ajde ne bud smiješna

meni ovaj forum nije od životne važnosti da bi mi mogao utjecati na moju svakodnevnicu, niti me peru neke gorčine i frustracije prema ljudima koji misle drgačije, ili žive drugačije ili žive negdje drugdje da bi stavljala nekoga na ignor.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

i ok nadam se da si sad barem djelomično zadovoljna i da si postigla svoj cilj ovdje, naime tema nije trebala krenuti u ovom smjeru ili si mislila da nitko neće ili ne smije reagirati na tvoje degradiranje teme u startu?

u svakom slučaju nadam se da će tema ipak krenuti u smjeru ušća mure i te problemaltike.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moia ja nisam bas svadljiv tip, ali tvoji me postovi fakat izazivju na svadju.
    o cemu ti pricas? zasto mislis da svi mi mislimo da je zivot vani lagan? di sam npr. ja to napisala ili bilo ko drugi?
    oprosti ali imas klasicne fraze nekog ko je otisao zivjeti van hrvatske.
    jednom se cak dogodilo da je jedna osoba govorila drugoj da ne razumije ona kako je tesko vani, a apsurd je da obje zive u istoj drzavi , samo eto razgovor se odvijao doma.

i lijepo od tebe je sto si odlucila ne pokradat na drzvau i odseliti se i time zivjeti zivot koji zivis, ali i drugi su imali priliku, pa su eto neki ostali tu, a neki sljedili tvoje stope.
    i ja te molim da se prestanes tako patronizirajuce ponasati, jer postovi su ti zbilja takvi. i izazivaju samo bijes kod mene. mislim da sad idem te staviti lijepo na ignor i uzivati u zivotu, pa bi bilo dobro i za tebe da stavis moje u isti status, da ne citas vise bezveze moje postove u kojima napadam sirote forumasice, koje nisu nekog ranga koji ocigledno ti imas samo u svojoj glavi.
    da li mozes pokusati ostati koncentrirana na naslov? molim te?

meni je grozno da se u ime necijeg profita (taj ce se novac sliti u par dzepova) ljudi spinaju javnost i uzimaju novac poreskih obveznika da bi se unistila flora i fauna

opcenito se na sve strane unistava priroda, pa pogledajte u hr sa iscrpljivanjem izvora vode i prodavanjem flasirane vode. na koju je foru neko uzeo koncesiju, prodaje vodu koja je vlasnistvo hrvatske i na tome zaradjuje? kad se prica o buducnosti zemlje predvidja se da ce se iduca runda ratova dogadjati zbog izvora energije (to se upravo i dogadja) a sljedece je ratovi za pitku vodu

ako se iscrpljuju izvori vode zar nije logicno da su tu i suse?

ovo sa "nisam svadljiv tip ali me tvoji postovi izazivaju na svadju... " ti je tipicno za nasilnike. uvijek je druga strana kriva za tvoju reakciju, druga je strana izazivala i treba punom snagom odgovoriti na izazov

kad netko misli drugacije nego ti to se ne dogadja zbog toga sto te neko zeli izazivati. kod NT populacije ljudi eventualno razgovaraju o razlicitim stavovima, saslusaju jedan drugoga i nadju neki kompromis. tvoja reakcija je bijes a to vise ne spada pod normalno

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a zašto mislite da je ovo uništavanje prirode, onog trenutka kad mura (ili neka druga rijeka) poplavi i uništi ljudima kuće, oranice, polja...onda će opet država biti grozna, i onda će opet struka biti kriva, jer se nisu napravile regulacije, nasipi i ostalo...kad sljedeće godine opet suša uništi 90% usjeva u slavoniji opet će država biti kriva, što nije napravljen projekt navodnjavanja....nije svaka akcija i posao koji se radi u Hrvatskoj za zlo....

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uh, a bilo bi i jako ljepo da se tvorci ovakvih senzacionalističkih uradaka potpiši, imenom prezimenom titulom i barem nekim projektom koji su odradili da vidimo kakve su njihove reference, ovako je to samo za mene lijepo ilustrirana glupost...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kata.klik, potpis

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

samo još jedan mali osvrt na prezentaciju, zar vi svi stvarno mislite da se "Hrvatske vode" financiraju sa slivnom naknadom? i da je taj iznos dovoljan za bilo kakve projekte?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moia, Bog i Hrvati, sigurno se kuneš u svoju zastavu i imaš veliki križ u kuhinji. hehe, domoljublje je za mene nešto rugo od onoga što si ti, za početak bi trebala bar živiti u svojoj domovini.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

moia, Bog i Hrvati, sigurno se kuneš u svoju zastavu i imaš veliki križ u kuhinji. hehe, domoljublje je za mene nešto rugo od onoga što si ti, za početak bi trebala bar živiti u svojoj domovini.
    I placati porez ovdje.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A najvažnije od svega-imati čistokrvne hrvatske plaće i plaćati hrvatske cijene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako to ide mene nisam vjernica. jedino od folklora na domoljubnu tematiku su salice na zagreb

(ponavljam se) moja angaziranost u hr, i n nekim drugim projektima se svodi na to da financiramo projekte i ideje za koje mislimo da su ok

u domoljublje ne vjerujem, to je bajka koju vladajuca kasta prodaje potlacenima (pa onda ekipa po potrebi i gine za vladajucu kastu i ime visih ciljeva). svijet je u biti veliko selo, i svako zagadjenje i unistavanje ima efekt na sve ne samo na ljude koji zive u blizini.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

stray, a zašto ti osobno misliš da je sve ovo nadrobljeno u ovoj prezentaciji istina i zašto misliš da je to štetno za Hrvatsku, za Muru, za cjelukupni svijet flore i faune?

prije sedam godina su se neki tako prozvani ekolozi zdušno bunili da Bundek ostane onakaka kakav je bio, močvara u centru grada, ruglo, mjesto di se se skupljali narkomani, mjesto koje se zaobilazilo na sve moguće naćine, pa je eto ipak napravljeno prekrasno mjesto gdje novozagrebčani mogu doći prošetati, klinci se poigrati i družiti...zar je to loše? uništena je oaza komaraca, muha, štakora, miševa pitica.....usred centra grada, da bi se dobilo ugodno mjesto za boravak....

napredak je neupitan i neke stvari se što god neki mislili koji ne žive u Hrvatskoj rade dobro i nije baš da se sve radi bez studija, bez provcjena....

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

trina ajde probaj dati temi šansu, jel može?

o domoljublju možeš otvoriti topic ako te toliko rajca, ili te više rajca podhebavanje u prazno, ne znam to moraš sama odlučiti, ali sigurna sam da si već odavno skužila da spadam u nevjernike kao prvo, a kao drugo jedino u što se kunem i što mi je sveto je moj muž i moje dijete.
    Posljednje uređivanje od moia : 17.09.2012. at 11:43

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    stray, a zašto ti osobno misliš da je sve ovo nadrobljeno u ovoj prezentaciji istina i zašto misliš da je to štetno za Hrvatsku, za Muru, za cjelukupni svijet flore i faune?

prije sedam godina su se neki tako prozvani ekolozi zdušno bunili da Bundek ostane onakaka kakav je bio, močvara u centru grada, ruglo, mjesto di se se skupljali narkomani, mjesto koje se zaobilazilo na sve moguće naćine, pa je eto ipak napravljeno prekrasno mjesto gdje novozagrebčani mogu doći prošetati, klinci se poigrati i družiti...zar je to loše? uništena je oaza komaraca, muha, štakora, miševa pitica.....usred centra grada, da bi se dobilo ugodno mjesto za boravak....

napredak je neupitan i neke stvari se što god neki mislili koji ne žive u Hrvatskoj rade dobro i nije baš da se sve radi bez studija, bez provcjena....
    X

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    u domoljublje ne vjerujem, to je bajka koju vladajuca kasta prodaje potlacenima (pa onda ekipa po potrebi i gine za vladajucu kastu i ime visih ciljeva). svijet je u biti veliko selo, i svako zagadjenje i unistavanje ima efekt na sve ne samo na ljude koji zive u blizini.
    na žalost ali činjenica, i da više ljudi ovog planeta razmišlja tako vjerojano bi daleko manje bilo i krvoprolića i diskriminacija na osnovu spola, vjere, boje kože, sexualne orijentacije i daleko manje uništavanja planeta.

indoktrinacija i mržnja su oruđe kojim vladajuće kaste upravljaju podanicima, na žalost.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

na žalost ali činjenica, i da više ljudi ovog planeta razmišlja tako vjerojano bi daleko manje bilo i krvoprolića i diskriminacija na osnovu spola, vjere, boje kože, sexualne orijentacije i daleko manje uništavanja planeta.

indoktrinacija i mržnja su oruđe kojim vladajuće kaste upravljaju podanicima, na žalost.

a ovo sve ima veze s temom, možete mi točno pojasniti kako?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na bundek sam isla prije uredjivanja, skoro svaki dan. trcala sam i setala psa

komaraca nije bilo, nije bio mocvara ali je (kao i danas) bio pun pripite ekipe koja je pecala i vrebala da im podleti neko na koga ce krenuti

devastiranjem eko sustava se narusava prirodna ravnoteza u ime visih ciljeva. dobar dio ljudi vjeruje u "napredak" i klima glavom na "uredjenje" jer bi to nesto novo trebalo u nekom obliku sluziti ljudima. svako ima svoje vidjenje toga sto je napredak a sto je unistavanje. nemam ideju da zemlja pripada ljudima ali ljudi sebicno unistavaju i otimaju sve. zivotinje, prirodu, jedni druge...

http://www.youtube.com/watch?v=YcVp0q15a_4 prigodna uz temu

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

a ovo sve ima veze s temom, možete mi točno pojasniti kako?
    nema naravno, ali tema se očigledno splitala. ali ajmo mi nazad na muru, slažem se.

dakle ako imaš i ti kakav konkretan primjer, saznanje, argument ili slično što bi konstuktivno pridonijelo temi nemoj se ustručvati.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    na bundek sam isla prije uredjivanja, skoro svaki dan. trcala sam i setala psa

komaraca nije bilo, nije bio mocvara ali je (kao i danas) bio pun pripite ekipe koja je pecala i vrebala da im podleti neko na koga ce krenuti

devastiranjem eko sustava se narusava prirodna ravnoteza u ime visih ciljeva. dobar dio ljudi vjeruje u "napredak" i klima glavom na "uredjenje" jer bi to nesto novo trebalo u nekom obliku sluziti ljudima. svako ima svoje vidjenje toga sto je napredak a sto je unistavanje. nemam ideju da zemlja pripada ljudima ali ljudi sebicno unistavaju i otimaju sve. zivotinje, prirodu, jedni druge...

http://www.youtube.com/watch?v=YcVp0q15a_4 prigodna uz temu
    hm, ne znam, ali eto ja jesam tu i tamo išla prošetati s Mužem po bundeku, izbjegavajući grane, zaobilazeći rupe, pazeći da ne otkližem u jezero....i to možda jednom ili dva puta, onda su ga sredili, očistili, napravili, gle čuda, tri dječija igrališta, i od tada smo tamo mjesečno barem tri puta, do nedavno smo bili i češće ali smo odselili mrvicu dalje pa mi nije zgodno popodne u šetnju.... a sad ovu ekipu koju ti spominješ nisam baš imala prilike sresti u ovih pet, šest godina otkad su ga sredili...ili sam ja jednostavno imuna na takve stvari....

a moia ja ne govorim o regulaciji mure, jer si nemogu dozvoliti govoriti o nečemu o čemu nemam točne podatke, ali znam iz vlastitog iskustva i posla da se rade studije utjecaja okoliša i da samo jedan glas mož značiti da ti je obustavljen projekt i da dok to ne riješiš nemožeš dalje....

napale ste superman na samom početku, a niste ni svjesni da ona jedina ovdije zna točno o čem se govori,...sve ovo dalje su isprazne senzacionalističke priče...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

kata.klik supermen nije nitko ovdje napao, pogotovo ne u množini.
    radilo se samo o jednoj jedinoj forumašici koja je svoj komentar uputila supermen, a to je tomita koja je samo nastavila u revijalnom tonu pljucanja topica, ali ironično u smislu sigurno žena nema pametnijeg posla nego se javaljati na ovaj topic.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

o muri ne znam niti ja ništa općenito o ovakvim projektima o kojima govori stray znam doista malo, ali voljela bih znati više.

što se tiče bundeka, pa ja dijelim mišljenje stray i nadam se da velikogoričko čiče neće isto zadesiti ista stvar, to bi bilo šteta.

gledam ovdje gdje živim kako to rješavaju, urednost i čistoća se može postiči i bez betona, nasadnika cvijeća, vodoskoka itd.. i diranja u eko sustav, barem koliko ja kao potpuni laik razumijem stvar.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

o muri ne znam niti ja ništa općenito o ovakvim projektima o kojima govori stray znam doista malo, ali voljela bih znati više.

što se tiče bundeka, pa ja dijelim mišljenje stray i nadam se da velikogoričko čiče neće isto zadesiti ista stvar, to bi bilo šteta.

gledam ovdje gdje živim kako to rješavaju, urednost i čistoća se može postiči i bez betona, nasadnika cvijeća, vodoskoka itd.. i diranja u eko sustav, barem koliko ja kao potpuni laik razumijem stvar.
    jesi bila na Bundeku?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

jesam i da lijepo je u svakom slučaju, ali postalo je komercijalno, kupalište, navezeni šoder, ako se ne varam umjetno kreiranje uvalica, jezero je koliko znam prerovano uzduž i poprijeko da bi se očistilo za kupaće, parkići za djecu, itd.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

na velikogoričkim čičama nisma bila duže vrijeme, sa medvednice sam pa više tu gravitiramo, nadam se da se i to nije počelo komercijalizirati?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pogledaj malo na google erthe..ima ona povjest pa se možeš vrattiti u 2002 pogledati kako je izgledalo jezero prije regulacije, jedan dio je ostao autentičan, samo je proćišćeno a ovaj drugi je uređen za kupače. meni se osobno ne sviđa jezero ko jezero, ali mi je okolni park skroz uredu i ima prostora za šetnju, za rekreaciju, djeci za igru, šetačima pasa....

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

sjećam se kako je izgledalo, odrasla sam u zagrebu, generacija 70-te, moja teta je voljela ići na bundek još tamo ranih 80-ti itd.. ali nije li problem upravo to pročišćavanje za floru i faunu?

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nije Supermen jedina već sam i ja radila konkretno godinu ipol baš na regulacijama vodotoka, itd.... ali stvarno, stvarno je teško sad meni sist i gubit vrime da pobijem 90% ovih stavki... lako mi je objasnit jednom inž. građevine, nekom tko u tom sudjeluje, ali je jako teško 5 godina fakulteta strpat u jedan post.... a nije nužno jer je link senzacionalistički napisan i totalno nestručno, glupasto bez uvrede autoru... nepotkrijepljen činjenicama....
    to mi dođe kao i kad sam radila par godina u geodeziji i kad mi čovik na terenu kaže "meni je čača reka moje je do one smokve", koliko truda, živaca i vremena treba nekom totalno neupućenom, tko se potpisuje otiskom prsta da mu objasnim nemožete ni zamislit....

ukratko, nije rasprava na nivou, nema nikakvih konkretnih činjenica o kojima bi tu mogli raspravljat, totalno nepoznavanje materije, kao da ja sad pričam o kruškama, a autor o jabukama, eto

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i samo još nešto, odavno su naši proračuni po Europskim standardima... recimo Eurocode...ako je itko čuo za njega...nije ta Europa, nama nepoznanica tolika koliko ljudi u Hrv misle...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ima dole na dnu link na stranice koja se bavi ovom problematikom http://www.uscemure.org/

ne znam, nisam stručnjak, ali meni baš i ne izgleda senzacionalistički što tamo čitam i vidim...u biti nije mi jasno tko bi i kako uopće imao osobne koristi od apela za ušće mure.

i nine ne podcjenjuj zdravu ljudsku logiku, niti jednom laiku i totalnom nepoznavaocu u svom životu nisam se obratila tako kao ti ovdje kada me je pitao nešto vezano za ono što mi je struka.
    ili doista misliš da ako prosječni čovjek ne poznaje struku samim time po pitanju te struke spada u kategoriju ljudi koji se postpisuju sa x.

postoji način i način objašnjavanja. reci mi kako bi ti djetetu od 5 godina objasnila što je to ušće recimo ili kako nastaju zvijezde na nebu, isto ovako kako i ovdje sada?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

vidim da će 9. lipnja biti i premijera filma na htv, odnosno bila je, Ušće Mure Hrvatska Amazona, zašto i tko bi se toliko trudio?
    Posljednje uređivanje od moia : 17.09.2012. at 18:05

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

film je radio Goran Šafarek, koliko sam uspijela proguglati, poznati hrvatski biolog, zna li možda netko više?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj nine prvotno napisa Vidi poruku
    i samo još nešto, odavno su naši proračuni po Europskim standardima... recimo Eurocode...ako je itko čuo za njega...nije ta Europa, nama nepoznanica tolika koliko ljudi u Hrv misle...
    Ma ne, mi ovdije dolje pojma nemamo, trebamo i mi krenuti po otijem Europama, pa malo napabirčiti veleumnih misli, a ne ovako nemušto sve uništavati...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •