Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kako povećati količinu mlijeka?!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno kako povećati količinu mlijeka?!

kako pojačati količinu mlijeka?
    moja bebuška, 2,5 mjeseca, nikad ne posisa do kraja, trudim se ja i kompresijama, ali ona se mora prebacit na drugu siku jer je nervozna ako mlijeko ne teče!
    to sam sad skontala i sad razmišljam da moram povećat količinu sama jer ovako će mi se količina mlijeka samo smanjivat, jel tako? ako ona ne posisa do kraja, nema povratne informacije mozgu da proizvodi još i eto problema! trebam li ja, ručno, izdojit se do kraja ili kako da to odradim?!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes je vise puta vracati na dojku.
    Das jednu, pomognes kompresijama, kad vise nece, das drugu, pomognes kompresijama pa vratis na prvu, pomognes kompresijama, pa na drugu, ...

Mozes se i izdajati jos par minuta nakon sto vise nista ne uspijevas izdojiti, nakon podoja.

Zasto mislis da ne posise do kraja?
    Koliko sad ima mokrih i pokakanih pelena? Koliko traju podoji, koliko ih ima?
    Koliko je stara (oprosti sto ponovo pitam, da ne jurcam po topicima trazeci)?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma znaš da je sad najaktualnije to što divlja na sisi, ne znam šta ću.....odbija i odbija...sva se izvije unazad kad ju stavljam na sisu, onda malo prihvati, pa sisa, pa kad sisa nije više puna, odma počne izvijanje i plakanje...mučim se već par dana.. stara je 2,5 mjeseca.. piški uredno, kaka svaka 2,3 dana obilno. sve to odradim , šetm ju sa jedne sise na drugu, kompresije radim neprestano....ali nekako mi s ečini kako dođe veče da jednostavno nema dovolljno mlijeka kao preko dana.
    noćas npr. grudi ko kamen, do predveče se sisala super, naveče skroz mekane, ali ono ksroz i ona odmah šizi, kao da nema dovoljno...i onda divlja, i mislim da se ne najede do kraja i zaspe.... ne znam..pa bih pokušala nekako povećat tu večernju količinu..
    danas sam, u 10 sati, nakon sisanja se ručno izdajala, i bilo je toga dosta, u pelenu..sad sljedće hranujenje je oko 3, to joj je duži period spavanja, i onda s eveć napravi dosta, pa onda oko 6 opet....tad bude super..jede mirno i čak ne posisa cijelu. mislim da je gotovanka koja voli sve na gotovo i ne namučit se ni malo.
    a neću odustat pa makar krepala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prošla sam toliku kalvariju da bi ju nakon 5 tjedana dohrane vratila samo na sisu i ima da sisa, pa makar se svađale svaki put!! pišem navrat nanos..sva sam smušena..moram spavat, jer kad odmorim napravi se više mlijeka, preko dana ništa ne spavam...sto na sat sam..ma.......

Datum pristupanja
    May 2013

Početno Mogu li povecati mlijeko? Koliko dugo dok se ne vide rezultati?

Imam slican problem, zelim povecati mlijeko, pa da ne otvaram novu temu, pisem ovdje.
    Inace, imam curicu staru mjesec i tjedan dana. Do prije 2 tjedna je bila u bolnici radi pretraga zbog konvulzija te sam mogla dolaziti dojiti 2 puta na dan i nositi mlijeko koje sam izdojila. Posto su nas razdvojili vec 7. dan, nikada mi se nije napravilo dovoljno mlijeka jer je ona hranjena svaka 3 sata nadohranom uvijek istom kolicinom, na sondu ili spricu, pa kad je bilo vrijeme dojenja nije sisala kako treba jer nije bila gladna. Ja nikada nisam mogla izdojiti vise od 50 ml, maksimalno, uvijek oko 40 ml, i to iz obje dojke zajedno. Poslije toga vise ne izlazi nista, a i za to mi treba oko pola sata. Koristim (kršitelj koda)ovu izdajalicu i ruku. Stavljam tople obloge, tusiram prije izdajanja, pijem caj za dojilje, bezalkoholno pivo, puno tekucine, a cak i sprej za nos s oksitocinom koristim. Cini mi se da je na pocetku jela vise nadohrane, ali ne mogu biti sigurna jer ne mogu izmjeriti koliko podojim.
    Kada sisa, posisa obje dojke, cak ju vracam na prvu pa opet na drugu, ali postane uzasno zivcana, vristi, vuce bradavicu, rasteze ju, grize, mase glavom. Sisa svaka 3 sata, pa dobije dohranu. Obicno pojede oko 60ml. Poslije podoja ne mogu nista izdojiti, ali izdojim za sat vremena, pa opet sisa. Izdajam i po noci, pokusavam pratiti savjete koje sam vidjela na vasim stranicama.
    Da li je moguce da nikada necu dobiti dovoljno mlijeka da prestanemo s nadohranom? Mozda je geneticko? Moja majka u 70tima nije uspjela dojiti djecu duze od mjesec dana. Poslije je trece dijete dojila normalno do poslije trece godine.
    Na pocetku sam imala bolove i ragade, vjerojatno od nepravilnog drzanja i konstantnog sisanja, ali sada nema problema, malo samo zaboli kada prvi put povuce. Osjetim let down odmah nakon jedne minute, ali traje jako kratko, mozda 2-3 minute.
    Htjela bih izbaciti nadohranu jer svaki put nakon nje dobije grceve. Jos tokom hranjenja bocicom se pocne grciti, dizem ju da podrigne, ali ne pomaze. Piski normalno, pije caj od komoraca za zed. Kaka jednom dnevno i to jako tesko, uz masaze i pomoc. Stolica joj je zuto zelena, ponekad vise zelena.
    Koliko dugo bi se trebala izdajati tako cesto da primjetimo neki pomak?
    Nadam se da sam sve napisala, ne mogu se sada sjetiti sto jos.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko dugo bi se trebala izdajati tako cesto da primjetimo neki pomak?
    Trebala bi se izdajati svaka 2-3 sata, nakon što si je dojila i ona je pojela i dohranu. Po barem 10-15 minuta, bez obzira ide li išta iz dojki ili se izdajaš u prazno.
    Trebala bi se izdajati ili joj nuditi dojku (radije, ako je voljna, samo dojiti, da se odmoriš) i tijekom noći, bar 2x.

Moguće je ostvariti punu proizvodnju, uz puno truda i posvećenosti.
    Dojke ti moraju dobiti podražaj sisanja/izdajanja bar svaka 3 sata, ovako kako sam ti gore napisala. Nije važno koliko ćeš količinski izdojiti, važno je da dojke dobivaju podražaj redovito i da on traje neko vrijeme.

Njoj možeš pomoći na način da radiš kompresije na dojci kad vidiš da postaje nemirna.
    Bilo bi idealno kad malena ne bi dobivala dohranu na bočicu nego kad bi potrebu za sisanjem zadovoljila isključivo na dojci, a ostalo dobivala nekom alternativnom metodom. Postoji i još jedan način, dohrana preko SNS sustava gdje dijete dohranu dobiva preko cjevčica koje su zaljepljene uz bradavicu pa dijete u stvari sišući dojku dobiva i dohranu i tako dodatno stimulira dojku na produkciju. Ali, daj prvo još malo informacija...

Reci mi, s koliko kg/g se rodila i kako je do danas napredovala, ako je vagana?
    Koliko ima mokrih pelena dnevno? Koliko puta dnevno je dojiš i dohranjuješ, koliko dobiva ml mlijeka (adaptirano ili izdojeno) po obroku?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Onda se izdajam cak i cesce, a mlijeka nema dovoljno. Obavezno sisa najmanje svaka 3 sata, 2 i pol. Rodila se sa 3200gr, sa mjesec dana imala je 4500gr.
    Sve pelene su mokre, mijenjam ih svaka 3 sata, ponekad cesce ako se popiski pa joj smeta ako je platnena pelena. Dnevno dojim oko 8 puta, uz dohranu svaki put. Samo ponekad ne dobije dohranu ako zaspi nakon podoja, obicno po noci, ali se onda puno ranije probudi. Ponekad se probudi odmah za 10 minuta. Prije je dobivala nakon podoja 100 ml, a podojila je 30. Vagali su je u bolnici pa sam znala koliko posisa. Kako smo dosli doma i cesce sisa smanjila je nadohranu na 80ml nakon podoja, a sada uglavnom pojede oko 60ml, nekad vise, nekad manje. Ne znam koliko posisa, ali vjerujem da posisa vise, ako tako manje jede dohrane. Nadam se da ne jede premalo? Kako mogu znati da li premalo jede? Da trazim patronaznu da ju dodje izvagati?
    Koliko kosta taj SNS sustav za dojenje? Ne zabrinjava me bas to sto jede preko bocice da ce zaboraviti sisati ili odbijati sisu jer vidim da lijepo sisa i voli to, samo sto nakon nekog vremena sisa na suho, pa postane nervozna. Ali mozda bi manje zraka progutala?
    Cini mi se da je u ova dva tjedna kako smo doma sisanjem povecala proizvodnju mlijeka, ali samo oko 40ml po podoju, a njoj treba oko 135ml, mozda i vise. Mozemo li samo tako (sisanjem i izdajanjem) povecati dovoljno proizvodnju da joj ne treba nadohrana? Htjela bih da bar jedan podoj vidim da se najede od dojke, pa da vidim nadu, neki pomak da djeluje, ali uvijek moze pojesti dosta nedohrane i sumnjam da mi se toliko moze mlijeka napraviti.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jucer smo putovali u Zg na pregled, i cijeli dan nije normalno sisala, a navecer su mi grudi bile uzasno tvrde i kvrgave. Ipak, kad je malo posisala (nije htjela uopce dovoljno, vristi kad ju stavljam na sisu) uspjela sam izdojiti samo 60ml. Pa da li je to moguce da imam tako malo mlijeka?
    Molim vas za neke savjete. Gdje mogu kupiti taj sistem gdje bi dohranu jela preko cjevcice zajepljene za bradavicu? rekli su mi u bolnici da nema smisla izdajati svakih sat vremena jer se ne stigne dobro mlijeko napraviti. A mala sisa svaka 3 sata, kada bi se onda trebala izdajati, osim poslije dojenja?
    Koliko dugo vremena treba da se poveca mlijeko? Koliko dana se treba izdajati? Vec 2 tjedna sisa svaka 3 sata i izdajam se vec nekoliko dana jako cesto, a ne vidim neke velike promjene. Da li je moguce da nikad ne dobim dovoljno mlijeka? Sto da radim?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

evo sada sam pisala novu temu a vidim isti problem i ovdje. Kod mene sve je isto kao kod itebe i baš se bojim kako će sve proći. Ne vidim odgovora dalje, baš me interesuje šta dalje. Sva tvoja pitanja i mene interesuju, a doktori i mene isto savjetuju.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

SNS sustav za relaktaciju proizvodi Medela. Ja sam svoj kupila u Bauerfeindu za 333kn. Ima i drugih proizvođača, ali ne znam mogu li se ti kupiti kod nas. Na youtubeu sam vidjela da neki prave vlastiti set tako da u ljekarni kupe cjevčicu zasondu i špricu te tu cjevčicu zaljepe krpenim flasterom na bradavicu i špricom lagano istiskuju mlijeko.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Meni je babica rekla da dojim kada god zatraži, pa makar to bilo svako 20 minuta. Nije potrebno se držati nekih određenih vremena (npr. samo svako 3-4 sata). Jednom poslje dojenja popij jednu čašicu šampanjca ili prosecco-a (ne prošeka!) - da vidiš kako mlijeko teče...
    Posljednje uređivanje od deeeyoo : 10.06.2013. at 14:29

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •