Citiraj latika prvotno napisa Vidi poruku
sve manje i manje imam mlijeka, danas sam je cak 3 puta nadohranila, jednostavno ne mogu je pustiti da place poslije pola satnog podoja,jer nista neizlazi iz dojki,a vidim da i tih pola sata sto je jela nije imala sta puno pojesti.i onda napravim 90 ml i pojede ih za cas, i bude mirna----svi mi kazete da je cesce dojim al sta ce dojiti kad nema puno za pojesti pa se zivcira i bude nervozna i izbacuje dojku jer nista ne izlazi a ona vuce......

znaci voda netreba iako uzima ad mlijeko?
Ovako...

Nadohranjivanjem, davanjem vode i uobrocavanjem smanjena je produkcija tvog mlijeka.
Jedini nacin na koji mozes vratiti dovoljnu kolicinu mlijeka i nastaviti iskljucivo dojiti jest taj da ukines vodu i nadohranu i pocnes dojiti dijete na zahtjev.
To znaci da na djetetov plac ili bilo koji znak negodovanja stavis dijete na sisu i pustis da vuce koliko hoce (pa makar to trajalo 2 sata). Neka vuce i na prazno jer sisanje djeteta je jedino sto moze navuci mlijeko.
Ne prekidaj podoje i ne mijenjaj dojke cesto.
Kroz par dana mlijeka bi opet trebalo biti dovoljno, a dijete ti nece dotada biti gladno.
Osim toga, jedini nacin da znas ima li mlijeka u sisama jest taj da cujes gutanje dok doji ili vidis mlijeko u djetetovim ustima. Cak i naizgled mlohave i "prazne" grudi, imaju onoliku kolicinu mlijeka koliku dijete treba.
Dakle, ti MOZES dojiti i MOZES imati dovoljno mlijeka. Samo je stvar volje i htijenja.