Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
u kontekstu ženske neplodnosti omogućena je donacija jajnih stanica i zamrzavanje istih u slučaju prijeteće neplodnosti, ali ne i mogućnost da druga žena iznese trudnoću - to bi bilo surogat majčinstvo koje je zabranjano. neka me netko ispravi ako griješim...
A npr. ako zena zbog prijetece neplodnosti zamrzne jajne stanice za "kasnije", te zbog te prijetnje na koncu mora i izvaditi maternicu, zbog cega nije u mogucnosti ta svoja jajasca nakon oplodnje nositi u sebi, cak ni tada nije moguce surogatstvo? Okrutno. Diskriminatorno. No, ako je tako, sto ja tu mogu.

A Mimi, da, i meni se cini da nista od toga ovdje. I mislio sam si davno da to bas i nije ovdje izvedivo (negdje citao kako samo bracni parovi mogu to - no mislim da je to onaj zakon iz 2009), no onda me jos jedan mladi decko s istim problemom kao ja potaknuo na razmisljanje kad je rekao kako zeli zamrznuti jajne stanice prije nego krene s hormonskom terapijom kako bi kasnije on ili ako bude imao zenu, ona, pokusali roditi njegovo dijete.

A definitivno se ne isplati to raditi negdje vani (s obzirom na stopu (ne)uspjesnosti postupka), gledao sam cifre jos mozda prije pola godine-godinu, i to me zaprepastilo pa sam se tad pomirio s tim da mozda nikad necu imati genetski svoju djecu i odlucio da je onda vrijeme za krenuti s testosteronom. Ako nista, mozda jednog dana budem financijski mogao priustiti da direktno uzmu "fresh" jajne stanice iz mene, oplode ih, te "ubace" u zenu da ona zatrudni. No, to isto ima svoju cijenu, pitanje je koja bi klinika htjela takvo sto raditi, i zahtijeva da ja puno prije stanem s hormonskom terapijom tako da mi se nivoi hormona vrate skroz u onu "zensku normalu". I tad je upitno koliko bi valjale te jajne stanice - hormoni ipak ucine svoje, a i posebice kako starim (sad mi je tek 26, tako da bi sad bilo i ok, ali jos ne znam kad bih to radio - najvise zbog financija, tako da...vidjet cemo).