Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: proljev

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno proljev

Moja curka ima 7 mj.i doji,uz jedan obrok dohrane.Prošli tjedan je počela imati mekše stolice,da bi sa srijede na četv.zakurila do 39,7.U petak više temp.nije bilo i zaključili smo da je bila trodnevna.E sad,od tada je počela imati baš rijetke proljevaste stolice.Ima od 2-6 stolica,zavisi,ako doji cijeli dan bez dohrane onda su bas rijetke,a ako pojede recimo bananu onda budu tvrđe.E i jučer joj je izbila druga gornja jedinica i nazire se dvojka.Neznam dali bi moglo biti od zubiju.?

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moguce da su zubici...znam da neki imaju proljev,neki temperaturu..curi im nos..jooooj ti zuubi

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma malo mi je glupo iči dr.ako ona dobro jede i pije,jedino je malo kenjkava od tih zubi.

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi smo rano dobili zubice...vec ih imamo 3,prvi puta je imao temperaturu i nosic mu je jako curio...doktorica nam je dala antibiotik i nista nam nije pomoglo,curio mu je nosic tocno dva tjedna dok mu nije izbio zub.Drugi put cim je nos poceo curit sam znala da ce izbit i ista stvar svaki put mu nos curi dok mu izlazi zubic..bilo mi je isto glupo ic kod doktorice jer znam da bi mu dala antibiotik a malo mi je glupo sopat ga s tim kod svakog zuba

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nama ne dolazi proljev kad niču zubi, ali se budimo stoput noću
    Za stisnut kakicu preporučam krumpir i mrkvicu (moji ih obožavaju i kakaju karamele stalno)

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Podižem temu- koliko dugo se tolerira proljev kod beba? Malena ima 9 mj, imala je trodnevnu virozu sa temperaturom do 39, nalaz krvi i urina uredan, u nedjelju dobila proljev, onako vodenasti, ima 2-5 stolica dnevno s tim da je jučer kakala 2 puta normalno, mekano ali ne vodenasto pa sam se ponadala da je gotovo ali jutros evo opet vodenasto. Dajem joj waya probiotik već 2 tjedna jer je pila antibiotik zbog nečeg drugog- zadnjih dana dajem joj samo rižu i mrkvu i puno doji. Šta još mogu napraviti i koliko dugo čekati prije nego opet odem doktoru?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

a ništa, daj joj da puno doji i dalje i probaj i s bananom i jabukom (jabuka neka odstoji jedno pola sata prije nego joj je daš), a banana neka bude ona zelenija (zrele opet potiču stolicu kod nekih)

a jesi probala nazvati ped pa da vidiš da on/ona procjeni da li ima potrebe dolaziti

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisam zvala pedijatra, kad smo
    bili kod njega bio joj je 2. dan proljeva i rekao je rješavati ga dojenjem i prehranom koja zaustavlja proljev, nije se nešto uzrujavao oko toga. Samo ga nisam pitala koliko dana ga tolerirati i koliko stolica dnevno.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj je proljevaste stolice dobio s neka tri mjeseca i potrajalo je dok nije napunio pet mjeseci. Kako je isključivo dojen, pedijatrica se nije uzrujavala oko toga. On je dosta cicao, ali i imao 6-8 stolica, toliko vodenih da bi se iz pelene izlilo na cijela leđa. Analiza stolice je pokazala da je sve ok, nije imao temperaturu, KKS uredna, UZV abdomena uredan, jedino smanjen prirast u odnosu na dotadašnji, malo ispod donje granice.
    Gastroenterologica je s 4 mj. i tjedan dana savjetovala dohranu, i to rižom i bananom (jer je navodno krupan i već spreman, i zbog zaustavljanja proljeva). Nismo tada počeli s dohranom, smatrala sam da ću preživjeti još koji tjedan tih smrdljivih sluzavih stolica, a sad ćemo vidjeti za dalje.
    Posljednje uređivanje od vikki : 20.02.2014. at 14:28

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

gabi, u svakom slučaju nije ti to sigurno ništa za uzrujavanje...moja curica i dan danas (a ima preko godinu dana) ima mekane i često jako mekane stolice...

mislim da ti je bitno i pratiti opće stanje djeteta: ako vidiš da se muči, da ima grčiće, da ima tu baš vodenastu stolicu poslije svakog jela-ili je ona rijeđa, a obilna-ja bi to tolerirala nekoliko dana, a obzirom da je danas četvrtak, ja bi zvala ped danas ili sutra (ovisno kad mu je smjena). Čisto da budeš mirna radi sebe.

a da znaju oni često u rijetko kakat, znaju. kad samo promislim šta je sve ova moja oblizivala (a i dan danas oblizuje)

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ipak sam jučer digla paniku bezveze, danas je sve ok, jedna normalna stolica
    Hvala cure na savjetima

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Moja curka ima 8,5 mjeseci i pokupili smo neku crijevnu virozu (od sinoć je imala 3 puta proljev)... Ono što me muči je to što bi ona često dojila a ja isto imam virozu... Jel to ok da joj dam dojiti kad želi ili da ipak uvedem češće obroke sa namirnicama koje zaustavljaju proljev?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Doji slobodno sto vise. U tvom mlijeku ima i elektrolita. Mozes joj uzeti i kakav rehidromiks ako ipak uzima premalo tekucine a proljev se nastavi.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Imam pitanje za humanu hn koja nam je bila preporučena od strane pedijatrice kad je naša bebana imala proljev. Da li je još netko to koristio?

Već danima naša cura ima proljev (11mj.će joj uskoro), jede šareno uz dohranu mliječne formule. Papala je i banane, tvrdo kuhani žumanjak, ma takve namirnice za koje se zna da su protiv proljeva. Samo pogoršalo s danima. Sad joj je skroz vodena stolica, baš danas se skroz razvodnila. Do danas je bila rjeđa i to je to. Kaka i u pelenu i na tutu, kad god prdne i ukaka se. Mislim da je baš izmučena.

Nema temperaturu.

Prošli puta me najurila pedijatrica da šta sam ju dovodila, da je to samo proljev i da sam preosjetljiva i previše reagiram. Eto, pa sad da pitam VAS, Rode, što da radim? Da li da joj opet uzmem humanicu hn ili što? Linex baby prašak? Pola? Nemam pojma...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A jeste nosili stolicu na analizu? Uzima li dijete dovoljno tekucine?

macaklinka? avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moja Ćoska je imala baš uporan i dosadan proljev s 4 mjeseca. Probiotik Prolife nam je zbilja pomogao i zaustavio proljev.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od macaklinka? : 01.04.2014. at 20:50

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    A jeste nosili stolicu na analizu? Uzima li dijete dovoljno tekucine?

Nismo nosili stolicu na analizu. Trudim se ne srljati, a evo od dana kad sam postala pa do večeras joj se poboljšala stolica. Nije skroz normala, ali se popravilo. Baš me ona tekuća zabrinula, bila je gola voda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •