Pokazuje rezultate 1 do 50 od 412

Tema: Vjeronauk u crkvi, prva pričest, jel ovo ok po vašem iskustvu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uf, to mene čeka jednog dana. Kod nas u župi misa ne traje 1 h, već dosta duže. Do crkve imamo 10 min autom, busom 20. Crkva je krcata. nema sjedenja niti za koga osim za one oltaroljupke koje su tamo po sat vremena prije.
    kada sam u 9 mj. tudnoće došla na cvjetnicu na misu nitko mi se nije niti ponudio ustati, samo su me gledali poprijeko. To nije lijepo niti krščanski, ma fuj.
    Gospođe oltaroljupke dolaze golih leđa i u minjacima na svadbene mise a u nedjelju po ljeti.
    Naš svečenik u principu uopče nije loš i ne voli takva ponašanja u crkvi i imamo dobar odnos,ali masa je tu.
    živim u kvartu gdje prevladava doseljeničko stanovništvo iznimne portebe za molitvom, da se izjasnim koliko toliko pristojno. Njihova djeca koje nikada nije ispod 5 komada su izrazito neodgojena, odrasli na ulici, mali nasilnici, psuju i puše iza crkve...
    Moja volja da prisustvujem tome svemu je nula. volje bih da imamo malo kulturniju župu i onda bi rado ponekada otišla na misu ovako je to otužno.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možda će nekom djelovati grubo i nije mi to namjera, ali smatram da ako roditelj nije spreman slijediti ta neka crkvena pravila ne bi trebao ni tražiti da mu dijete primi sakramente. I da, smatram da je dobro rekao kad je rekao da trebate odrediti pripritete. Primanje sakramenata, uopće, pripadnost nekoj religiji, nije nešto što se "obavlja" eto, da se obavi, i žalosno je što to dosta ljudi tako tumači.Ako maloljetno dijete uvodimo u vjeru, za to ne može biti odgovoran samo svećenik, nije to nešto što mu on mora dati, to ipak kreće iz obitelji. Moje mišljenje.I da, priznajem da sam tu isključiva.Ako neko kaže da je vjernik koji pripada određenoj religiji i drži do toga i želi svoje dijete uvesti i sve to onda je to način življenja. I onda priznajem i poštujem sva pravila na koja mi je ukazao autoritet.

Zbog svega gore navedenog, moja djeca nemaju sakramente, tako sam to riješila u svom slučaju, nisam tip koji sakramente "obavlja reda radi", ne trpim autoritete niti vjerujem da me svećenstvo općenito može približit bogu, pa eto.
    Posljednje uređivanje od anin : 07.11.2012. at 22:39

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •