Ima li tko iskustva sa ovim vrtićem?
Ima li tko iskustva sa ovim vrtićem?
I mene zanima taj vrtić-igraonica ,a imam još sigurno dvije godine vremena![]()
http://www.montessori.hr/
jel mislimo na isti?iz smjera Črnomerca prolazimo pokraj njega da izađemo na Samoborsku cestu tam kod Roto-prometa
Ja pojma nemam gdje je taj vrtić, samo sam skužila da postoji Montessori vrtić u Malešnici pa se raspitujem. A na ovom linku nisam vidjela da imaju nekakvu igraonicu.
Piše na tabliTata mi prolazi svako jutro kraj Montaća ,pa bum mu rekla da pogleda kaj točno piše.Sigurno je igraonica jel mi je to tata još prije predloži za Maurena,i stalno slušam o tome kak bu njega deda vozio tam
![]()
Ajme to bi bilo odlično, da imaju nekakvu igraonicu, nazvat ću ih ja i pitati.
Samo pitanje da li bi uzeli dijete mlađe od dvije godine, možda i bi u igraonicu.
Mislim da je svugdje od 3g na nadalje ali nisam ziher....znam da na tabli sigurno piše igraonica.I na plotu piše pa se jedan našpranjilbaš me zanima kaj će ti reći
Mima jel si ih nazvala?
Ja znam točno gdje se taj vrtić nalazi jer često prolazimo onuda i često se pitam kako ljudi koji tamo hoće doći to uopće pronađu!
Ne znam kako se ulica zove, ali to je jedna mala sporedna jednosmjerna uličica, u kojoj su samo obiteljske kuće, pa tako i taj vrtić. Ako nekoga baš posebno točno zanima pobliže objasnim
Mima i Romina, sad vidim da se samo vas dvije dopisujete i da već znate gdje je to!![]()
Ja ne znami nisam ih zvala, budem, budem (kad se sjetim)
..ja sam zvala prije nekih mjesec dana i bili su vrlo ljubazni...tajnica se trudila da mi sve potanko objasni...
ono što sam ja zapamtila je to da su grupe od po 7-8 djece, i to različitih dobnih skupina (tip "braće" naprimjer), da se igraju drvenim igračkama osim jednom mjesečno imaju pravo donijeti svoje omiljene igračke u vrtić, imaju 2 ili 3 menija za ručak (spominjala je nešto špagete bolonjez :/ ), cijena je 1700 kn...
pitala sam zašto tako visoka cijena, rekla je da su odgojiteljice educirane baš po tom montessori programu i da zato tako puno košta...
ono što mi je tajnica rekla nije dovoljno da bih bila zainteresirana i da bih platila tu cijenu, zato ću otići tamo i vidjeti kako sve to izgleda.
što se tiče godina, moja žabica će u 9. mjesecu imati 2 godine i 7 mjeseci, što sam i rekla gospođi iz vrtića, ona nije ništa rekla da primaju od 3 godine nadalje
Ja mislim da oni primaju od dvije godine. Ovo za grupe od 7-8 djece mi se jako sviđa. Cijena je stvarno jako visoka, ali opet niža od cijena za tete čuvalice.
"Dalje,mješovita grupa gdje ima djece od 2-6 godina,za mene isto užas...jedan dan dodje iz vrtića i priča mi o pimpecima i psuje,drugi dan priča kao bebica od godinu dana,treći dan ništa ne priča...nego s vremena na vrijeme kaže ubiću te Mislim,jasno je meni da oni prolaze kroz razno razne faze,i da su današnji crtići puni nasilja,ali...
Dvije tete na dvije grupe,s tim da se neprestano mijenjaju,tako da više i ne znaš ko je ustvari teta...jer svaki mjesec dolaze neke nove. "
ovo je qotano sa jednog drugog topica...nešto za razmisliti
stari topic ali samo da nesto kazem o vrticu koji spominjete a u koji ide moje dijete. Nema grupa od 7-8 djece, u jednoj grupi ima oko 20 djece i tri tete na jednu grupu. U cjelom vrticu su tri grupe i puno prekrasnih mladih teta. Moje djete nikad nije pricalo o pimpekama, nikad nije psovao, nikad ga tamo nitko nije tukao. Za mene grupa mjesana 2-6 godina je savrsena. Vrlo brzo se adaptiaro u vrticu bas zbog starijh i jako napreduje. Puno je razvijenji od svojih vrsnjaka iz ulice koji uopce ne idu u vrtic. Pehrana je catering, sto jos dodatno dize cjenu, jer proslu godinu smo plaćali 1500kn, ali zbog hrane cijena skocila gore. Ja sam prezadovoljna. Ako se netko pronade u tom nacinu odgoja onda toplo preporucujem ovaj vrtic, koji postoji 10 godina a za koji sam od svih cua samo rijeci pohvale.
Montessori pedagogija općenito je jako zanimljiva i djeca super reagiraju na taj način rada (vidjela na svoje oči).
Pokrenula ga je Maria Montessori u Italiji. Imaju posebna didaktička pomagala koja su sama po sebi izrazito skupa i već zbog toga je taj program u startu skup....
više o tome na...
www.montessori.edu
Zaboravila sam reći najbitnije![]()
...Montessori program se svugdje u svijetu primjenjuje na jednak način, različite su samo nadopune programa unutar svakodnevnog boravka u vrtiću.
Mima jel si zvala![]()
![]()
samo želim jako jako pohvaliti vrtić montesori na malešnici, moja setra je išla u taj vrtić prije 10 godina i ja ću svog Vitu definitivno tamo upisati čim navrši 2 godine , već sam se predbilježila. Mogu samo reći da je to najbolji vrtić u Zagrebu i gospođa Valerija (direktorica) je super.
ja sam prije par godina bila na jednom tecaju kod njih (uvod u montessori), i samo sam htjela reci da su tete jako dobre, inace su skoro sve zavrsile montessori skolu u austriji koja traje 2 ili 3 godine... same igracke koje se koriste su jako skupe (didakticke igracke od prirodnih materijala) i kostaju par tisuca eura.
za taj vrtic mogu reci samo pohvale!!!
p.s. prije par godina je bila dosta velika guzva tj. cekalo se dugo na taj vrtic, ne znam kakva je situacija sad!
Ista.tanja14 prvotno napisa
ja sam bila na razgovoru i ne sviđa mi se kaj sam bez problem aušla unutra ...možda je to tak normalno ali meni se ne sviđa ..bila sam u svim prostorijama i čini mi se da je velika gužva
Adresa je Šipkovica 57. Ako idete busom za Špansko siđete na stanici kad vidite natpis za tu uličicu (3 ili 4 stanice od Črnomerca?????-ne znam) i idete skoro do kraja uličice (5 - 10 min pješice).
O Montessori metodi imam jako, jako dobro misljenje. Tko god si to moze priustiti, tj, svom djetetu-neka to napravi. Nece pozaliti.
Imate puno informacija na www.montessori-skole.hr
Btw. vidim da nisam nikad napisala ovdje, zvala sam bila za igraonicu i nemaju je, ali mi je gđa sa kojom sam razgovarala rekla da imaju puno takvih upita ( bit će i Romina zvala), pa da planiraju tako nešto od slijedeće jeseni.
podizem malo temu...idemo zadovoljni roditelji navalite sa pohvalama![]()
sad smo dosli sa razgovora i moj je dojam o vrticu vrlo pozitivan. ono sto me se najvise dojmilo je to da je marko nakon 10 min razgovora trazio da bi on u sobu kod djece i tamo je dobrih 20 min slagao kocke :shock: doduse sa tatom ali je zelio biti tamo i bilo mu je gust.
prije toga smo bili u jednom drugom vrticu koji se meni osobno prilicno dopao jer vlada vrlo blaga i smirena atmosfera ali on nije htio uopce uci u sobu i pogledati kako se djeca igraju![]()
kada bih isla u detalje sigurno bi se naslo nekih zamjerki, ali opci dojam mi je vrlo pozitivan pa me jako zanima ako jos netko moze napisati svoja iskustva.
1700 kn mi nije malo iako smo nacelno vec odlucili za, znacila bi mi jos necija iskustva.
velite da je gužva??, koliko se prije treba prijaviti? i od koliko godina se primaju djeca? Moja H sad ima 10.5 mj.
Dijete se prima kada navrsi 2 god.
jel ima netko tko je u međuvremenu upisao dijetu u montessori?
Mima, može li malo opširnije please?
Lea je išla u vrtić 2x po 3 dana i nakon toga bi se razbolila, drugi puta je bila u pitanju upala pluća, pa smo zaključili da nije za vrtić i ispisali je.
Tako da nemam bogznašto za napisati.
A koliki je taj prostor? To je u sklopu kuce?
Ak' je to ono na kaj mislim, djeluje mi malo.
Thx Mima. Mislila sam da će slijediti neka horror priča o vrtiću, tetama ili tako nešto
Ja sam za stariju odustala od Montessorija samo zbog premalene okućnice - radi se o adaptiranoj obiteljskoj kući. Kako na jesen treba krenuti mlađa a situacija u drž. vrtićima je sad još gora nego prije razmatram sve opcije :/
Ne znam što bih rekla o okućnici, oni su je uredili i pod prekrili gumom kao u parkovima i to sad izgleda kao mali zgodno sređeni parkić, što meni uopće nije loše jer mi se čini da se u tako malom prostoru djecu bolje drži pod nadzorom. Sobe nisu baš velike, ali niti male, za jednu grupu su kao spojene dvije prostorije, a osim toga dograđivao se i novi dio, pa pretpostavljam da sad prostora ima više. Vrtić je stvarno otvoren, može ga se doći vidjeti, može se i dijete dovoditi itd.
No, ne bi bilo pošteno da ne napišem - meni se vrtić nije svidio, niti najmanje. Radi se kao prvo o mom razočaranju samom institucijom vrtića, kao drugo o mojim baš totalno subjektivnim dojmovima (bolje rečeno osjećajima), tako da mi je bezveze uopće o tome pisati. Moj muž je vodio Leu u proljeće na upoznavanje vrtića desetak dana i dojmovi su mu bili dijametralno suprotni od mojih.
Tako da je, obzirom na to da se u vrtiću može boraviti stvarno koliko god roditelj hoće, najbolje stvoriti vlastitu sliku.
To s okućnicom je stvar ukusa, vjerujem da su oni izvukli maksimum iz raspoloživog prostora. Ja sam lagano klaustrofobična pa mi se nikako nije svidjelo
samo je problem što oni primaju djecu tek od 2. godine
Pa baš i nije tako. Lani su primili i mlađu djecu.
na njihovoj web stranici piše od 2 godineMima prvotno napisa
Nije im web baš ažuran. Oni su lani zamislili da će imati grupe od recimo 30 djece, od toga 10 male i 20 velike, koje će imati neke aktivnosti zajedničke a neke ne, i bit će u nekakvim spojenim ali opet ne zajedničkim prostorima. Ne znam jel' bi uzeli baš dijete od godinu dana, ali djece mlađe od dve godine je bilo.
i koja je cijena na kraju?
i ja sam nedavno zvala, bilo je 1700 kn. ja cu jedan dan u obilazak, pa javim friske info.
Potpuno se slažem, i meni je sve to jako malo i usko kad se sjetim koliko dvorište I ima u Dobriše Cesarića, a da ne spominjem dvoranuAilish prvotno napisa
![]()
zvala sam i primaju samo djecu od dvije godine pa nadalje - znači ne od godinu dana
Sa Leom u grupi su bili blizanci koji nisu imali dvije godine. Nisu imali niti godinu dana, bili su veći, ali nisu imali dvije godine.
ono što djeca u montessoriju rade nije primjjereno dobi manjoj od dvije godine. njihove vježbice su primjerene dobi od 2,5 godine do polaska u školu. zato ne primaju mlađu djecu. ne samo u malešnici nego i u drugim montessori vrtićima