Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 114

Thread: Zatvor

rvukovi2's Avatar

Meni je dr. propisao šumeće tablete magnezija 2X 250 mg radi toga da ne dobijem kontrakcije maternice, ali jedan dobra popratan pojava ove terapije je rješavanje problema pražnjenja crijeva.
    Od kad to pijem probava je ko satić, a ne moram se natrpavati muslima koje ne volim.
    I da, češće si kuhajte miješano povrće, juhu od miješanog povrća i to obavezno s graškom, mahunarke za ručak i sve je lakše, a i zdravo je.

Rvukovi samo da te upozorim da magnezij nije dobro piti mjesec ili dva pred porod jer može omesti trudove, bilo je slučajeva da ginekolozi na to ne upozore.

ja isto imam problema sa grčevima,nipijem ništa mliječno jer mi smeta želucu uvik neke mučnine.ali što se tiče željeza on zatvara stolicu....meni jedino zna pomoći vitamin c ili banama čak me i hemeroidi napadnu tu i tamo zbog stolice ali kako da se riješim grčeva imam osj da ču menstruaciju dobiti...

ivana zg's Avatar

Neću dužiti,samo ću vam reći da sam se zbog zatvorao od 6dana možda i više,morala vratiti u Zg,s jednog putovanja,bolovi su bili ne izdrživi i muž me je već Htio voditi na Hitnu,da mi daju klizmu,jer sam plakala.nisam spavala danima,da se popišam morala sam pustiti vodu na lavabou,jer valjda od napuhnutosti crijeva nije ni to išlo.

Uglavnom,svaki dan jedem kuhano,jedem voće,palentu,žitarice za doručak,Donat,po par Bioaktiva na dan,suhe šljive,kivi,juhe,Magnezij,sjemenke lana s jogurtom,sokove,maslinovo ulje,toplu vodu.........
    nema što ne jedem ili nisam probala i opet me zatvori.

Kako je netko ovdje spomenio,odjednom mi je probava počela raditi normalno svaki dan,onako po malo,ali bolje i to nego one muke,da bi evo jučer i danas me zatvorilo i sada ne mogu spavati od bolova,tjera me na WC-e,a tamo ne mogu se opet ni popišati dok ne pustim vodu na lavabou.
    Bojim se da će mi se ponoviti ono od zadnji puta.
    Eto i sada ti znaj zbog čega se to odjenom ZATVORIŠ,a cijelo vrijeme se isto hraniš,i kda imaš probavu i kada imaš zatvor!?

Trbuh mi je trvrd ko kamen od BH-kontrakcija,a i crijeva mi se napuhuju, a ne mogu se naprezat,uglavnom pritisak je neizdrživ,kao da ću roditi.

(žena u ljekarni mome mužu nije htijela dati nikakve laksative,ni čaj Bekunis,kada je čula da sam trudna,jer to izaziva trudove,a ona me ne želi imati na duši,poslala mi je po mužu svoje neke šljive i smokve,a ženu nikada vidila i životu)

anna24's Avatar

Default šljive

Suhe šljive, ili kompot od istih, i to dosta zašećeren...to bar pali kod mene...
    Da ne jedem njih, izgledala bi ovako :shock:

Hej i a isto imam problema sa tim...uzasnih ali mislim da sam nasla rjesenje :D mango.ali ne puno dva tri rijeznca svako vece i ujutro je ili u jedan jogurt iscijediti limun i pojesti pred spavanje a pomaze i kuhano povrce uvijek imam par vrecica u zamrzivacu,porcija za veceru ali bez icega samo povrce i ujutro opet a inace i rije trudnoce me mucilo to i tad je pomagao kompot od sljiva ali u trudnoci nije pomagao...i ni slucajno bekunis ne smijes piti, i ja ga imam ali ne koristim ga jer je opasan pozdrav svima.

Nikakvih problema, nekad i po tri puta dnevno...samo da se pohvalim.

tonina's Avatar

Ja nemam problema sa stolicom,ali evo pojavili se hemeroidi po prvi put u životu pa me zanima kako ih spriječiti.Našla sam u pretražniku nešto o njima ali ne za vrijeme trudnoće nego nakon poroda.
    Zanima me kako se boriti protiv njih u trudnoći?

Osoblje foruma srecica's Avatar

tonina ja koristim kremu Hemopropin, na bazi propolisa. Cure su spominjale i Faktu kremu i cepice, ali mi ih u apoteci nije htjela dati nego je rekla da probam ovo pa ako ne pomogne onda ce mi dati Faktu.
    Inace mi je krema pomogla, nije bas da su skroz nestali ali ih drzim pod kontrolom i ne boli me vise.

tonina's Avatar

Hvala srećice, probat ću!
    A zašto su se uopće pojavili a nemam problema sa stolicom?

Oni su oduvijek tu ...
    mislim da se u trudnoci javljaju osim zbog problema sa probavom i zbog pojacanog pritiska u tom dijelu tijela ... e jesam objasnila

tonina's Avatar

Thanks,ma dobro je objašnjenje ...Još kad vidim ove dupine znam da si super...MM će mi večeras kupiti onu kremu pa se nadam da će mi ublažiti ove bolove

anna24's Avatar

Quote Originally Posted by misho
    Nikakvih problema, nekad i po tri puta dnevno...samo da se pohvalim.

Blago tebi..ja nisam takve sreće :/ [/quote]

tonina's Avatar

E cure samo da znate da ova Hemopropin krema stvarno djeluje!!
    Super je!!

tonina :D

trenutno citam knjigu Prirodna trudnoca i evo na sto sam naisla:
    POBOLJSANJE PROBAVE - Da biste sprijecili probavne smetnje, ne saginjite se iz struka, nego u koljenima, te tako podizite stvari.
    Dakle trudnice nekoliko cucnjeva na dan moze pomoci.
    Zatvor se moze ublaziti dugim setnjama, ispijanjem velikih kolicina vode i hranom bogatom vlaknima.
    Jedite bademe i banane radi povecanja volumena stolice te med radi vlazenja.

tonina's Avatar

[quote="srecica"]tonina :D

trenutno citam knjigu Prirodna trudnoca i evo na sto sam naisla:
    [quote]POBOLJSANJE PROBAVE - Da biste sprijecili probavne smetnje, ne saginjite se iz struka, nego u koljenima, te tako podizite stvari.[/quote

Nikako da se toga pridržavam,trudit ću se ! Pusa

Quote Originally Posted by tonina
    Ja nemam problema sa stolicom,ali evo pojavili se hemeroidi po prvi put u životu pa me zanima kako ih spriječiti.Našla sam u pretražniku nešto o njima ali ne za vrijeme trudnoće nego nakon poroda.
    Zanima me kako se boriti protiv njih u trudnoći?
    to i mene zanima...
    ...mene ne bole,ali su prisutini..pa sad neznam koliko to moze biti problem kod poroda...nisam jos nicim mazala jer mi svi kazu dok ne boli,dobro je.. :? ...
    sto se zatvora tica.. probala sam kompote od sljiva..ali nista...od kivija i donata samo dobijem grceve i to je to...
    dnevno popijem zbilja dosta mlijeka i svako jutro kornfleks...cikle nisam u zivotu toliko pojela ko sada u trudnoci...i nista...po 4 dana...ponekad imam osjecaj da ce mi trbuh eksplodirat ko balon kad ga prejako napuses ...a i teze mi se za kretati...ustat iz kreveta?? nemoguca misija..

anamar's Avatar

mljeveni lan u jogurtu za doručak i večeru. ima ga uzet u dm, a ako ne nađete mljeveni, sameljite zrno u mlinu za kavu, ali ne skroz nego malo krupnije.
    lan u probavnom traktu nabubri i pušta sluz, pa se povećava volumen stolice i stvari idu ko podmazane.
    meni je to nakon nekoliko mjeseci donata i suhih šljiva pomoglo u tolikoj mjeri da imam stolicu dva puta dnevno! inače sam iša jednom u tri ili čak četiri dana.
    stolica mi je i dalje dosta tvrda, ali brijem da će se i to primijeniti...

ivanaos's Avatar

stvarno sam čudakinja, meni je Fitolax prenjam! :D mogla bih ga stalno piti!!

zanima me smijem li piti sirup od smokve i šljive koji sadrži vodenu iscrpinu smokve i šljive, sorbitol, glicerol, propilenglikol, ulje paprene metvice, komorač, metilparahidroksibenzoat i propilparahidroksibenzoat. proizvođač se reklamira tako da ovaj sirup mogu piti i trudnice a kako meni niti jedna druga metoda ne pomaže pokušala bih s tim.

Cure, mene muči zatvor za poludit!
    Sve jedem kako treba, pijem sirup od šljive, smokve i kruške, iz lijekarne. Jedem puno voća, povrća, izbjegavam meso i sve što zatvara, vježbam, ali i dalje ništa. Sva sam napuhnuta i narastao mi je stomak!!!
    Jutros stala na vagu i zblamirala se!!! U 2-3 tjedna sam dobila 2 kile! Samo da napomenem da sam tek u 7 tjednu i da sam povremeno i prije imala problem sa zatvorom, posebno u PMS-u i još sam sad prestala pušit iako nisam bila neki veliki pušač, 5-6 cigareta dnevno.
    Pazim što jedem i ne jedem pretjerano, ništa posebno više nego prije (dok nisam bila trudna), ali...
    Nakon svih neuspjelih metoda, razmišljam da pokušam sa homeopatskim pripravkom.
    Jel neko imao sličnih ovako neuspjelih rješenja na ovaj problem.
    Luuuuuuda sam!

DA, ja sam imala i neki dan tek videla pozitivne pomake.
    Sad sam 20+3 i sve vreme do sad sam imala stolicu jednom nedeljno i to uz pomoć čepića.
    Međutim (kako mi samo to ranije nije palo na pamet ), setim se odnekud da bih trebala da uzmem mekinje. Umešam ih ujutro u jogurt, ubacim još prepečene semenke susama i lana i žitnih pahuljica i to kad se namoči (15-20 min) pojedem samo ili uz neki drugi doručak.
    Popodne ili uveče još jednom umešaš to u tečnost, a posle je dovoljno jednom dnevno po 2-3 kašičice.

100% radi i ne možeš promašiti.
    Sretno!

Joj, hvala Vanesax, probat ću još i to. Mada sam se već bila šopala sa sjemenkama lana al onda sam se prepala jer sam negdje na net-u pročitala da nisu dobre u trudnoći jer izazivaju grčeve. :/
    Ma najviše me živcira što abnormalno dobivam na kilaži, a logično, kad otpadne tvari ne izlaze iz mene...

E, jesu te tvoje sjemenke lana mljevene ili su cijele?

Ja ih kupujem cele i prepečem ih zajedno sa susamom na suvoj tavi.
    I ja sam čitala isto to za semenke lana. I najbolje je da ih izbegavaš.
    Ali ja stavim tek malo, što ti nikako ne može škoditi, da mi da lepog ukusa, a usput i da bude makar malo koristi i od njegove sluzi.
    Možeš ga i potpuno izostaviti.
    Ja ga, na primer, ne stavim svaki put, jer mi je nekad mrsko da ga pečem (kad sam jaaako gladna), a i zato da ne preteram sa konzumacijom.

Ja pojedem to ujutro i već uveče sam lakša pola kile
    Probaj i obavezno javi kad ti proradi

Evo jutros probala. Jedna žlica lana (ali nisam ga pekla, bila žurba) i jedna žlica posija u jogurtu.
    Sad čekam rezultate

Quote Originally Posted by ivanaos

isuseeee! fitolax je nešto najogavnije što sam u životu probala! :shock:
    ali djeluje!

Quote Originally Posted by ma-ma
    Quote Originally Posted by ivanaos

isuseeee! fitolax je nešto najogavnije što sam u životu probala! :shock:
    ali djeluje!

Joj, meni se već gadi onaj sirup od šljive, smokve i kruške :shock: bljak mi je!

Vanesax, evo da javim rezultate
    Kod mene lanene sjemenke ne pale bas! Jela sam ih 2-3 jutra i nista, a onda su mi se lanene sjemenke tako zgadile da ih sad nesmijem ni vidit u jogurtu. Svasta!
    Imala sam 10 dana strasnu gripu i protiv kaslja si spinala secera s mlijekom i tako sluajno nasla lijek U normalnoj situaciji bi sigurno dobila proljev ali ovako sam se bas fino onako zdravo iscistila
    Spekla sam si kruh sa puuuuno posija i lanenim sjemenkama - situacija je podnosljiva! :D

Quote Originally Posted by Mimolina
    Vanesax, evo da javim rezultate
    Kod mene lanene sjemenke ne pale bas! Jela sam ih 2-3 jutra i nista, a onda su mi se lanene sjemenke tako zgadile da ih sad nesmijem ni vidit u jogurtu. Svasta!
    Imala sam 10 dana strasnu gripu i protiv kaslja si spinala secera s mlijekom i tako sluajno nasla lijek U normalnoj situaciji bi sigurno dobila proljev ali ovako sam se bas fino onako zdravo iscistila
    Spekla sam si kruh sa puuuuno posija i lanenim sjemenkama - situacija je podnosljiva! :D
    Nisam ti ja rekla za lanene semenke, nego za mekinje

Meni pomaže to što ujutro nakon što pojedem doručak popijem čašu mlakog Donata i bez problema

RozaGroza's Avatar

Uh, meni ni mekinje, ni jogurt, ni donat, ni suhe šljive, ni ništa nije pomoglo, doktorica mi naredila da uzmem čepiće jer mi je na pregledu debelo crijevo bilo prepuno. Iako sam išla svaki dan, al to je bilo toliko bjedno da se uopče ne može nazvat sr*nje

Do sad sam uzela 2 čepića i pomogne. Ali se nadam ipak pronač neku magičnu formulu jer se ti čepići ne smiju koristit redovno.

Ma evo i ja se opet zaštopala. To valjda tako zbog vremena
    Ujutro kuvam kompot od suvih šljiva sa mekinjama i to ću da zalije Donatom, a onda ću da se zapušim čepićem...
    Pa da vidim ko će koga da zeza 8)

Inače mi je pomoglo u bioaktiv voćni od breskve- on je rjeđi, staviti 2 žlice voćnih mislija a za večeru obični bioaktiv al nekak od ovih mučnina mi neidu u tek pa me zanima dal se smije probavin u trudnoći koristiti?

Meni bioaktiv ne pomaže.
    A šta ti je probavin?

RozaGroza's Avatar

Vanesax pucam od smijeha...klin se klinom izbija...ja sam toliko očajna da ču i ja provat sa svim skupa...idealno za proljev

Ja sam provala sa probavinom...Ništa a inaće sam ko galeb i probavin obožavam (to su kao nekakve pšenične pahuljice od vlakana, inače se koriste za probavu a meni su prefine sa mljekom il jogurtom,izgledaju doduše ko brabonjci ha ha ha)

melange's Avatar

ne znam jel se ovo već spominjalo u prijašnjim postovima,

ali probajte miks suhog voća i orašastih plodova.

ima u konzumu i tako tim većim trgovinama na rinfuzu kupiti i smješati,
    grožđice, brusnice, marelice, bademe, lješnjake.

(ja to imam naviku inače grickati, al sam se neku večer malo zaletila izgleda jer sam u jednoj večeri smlatila vrećicu grožđica od 200g. i sutradan na wcu bila 6 (slovima:ŠEST) puta

Ja znam da osim shljive i trice jako pomazu.Mogu se jesti sa jogurtom

Vanesax, mislila sam na ovu tvoju recenicu
    Quote Originally Posted by vanesax
    Međutim (kako mi samo to ranije nije palo na pamet ), setim se odnekud da bih trebala da uzmem mekinje. Umešam ih ujutro u jogurt, ubacim još prepečene semenke susama i lana i žitnih pahuljica i to kad se namoči (15-20 min) pojedem samo ili uz neki drugi doručak.
    Samo sto sam ja dala prednost lanenim sjemenkama, neznam zasto sam tako jako bila zapela za nih

Ali sopala sam se ja i sa mekinjama. U jutro u jogurt sam mjesala mekinje i lan ali mi se taj okus lanenih sjemenki i ta sluzavost zamjerila, uf!
    Evo sad vec tjedan dana ne radim nista posebno a probava ko cukric svako jutro, nisu vise oni brabonjci Jedino jedem kruh kojeg sam si sama spekla a koji je totalno nabrijan mekinjama. Neznam da li mi je to pomoglo ili se probava odlucila sredit kad on a pozeli :/
    Ali svakako, dajem gles za mekinje u kojem god obliku :D

Mimolina

I super ti je potpis!

Evo samo da vas obavestim da sam se uspešno rešila zatvora i to neplanirano!
    Kako mi je gvožđe bilo malo niže, moja doc mi prepiše preparat gvožđa i ja joj kažem da mi bolje da nešto drugo, jer ionako imam problem sa zatvorom. I tako ja dobijem Mamavit tablete (mineralno-vitaminski dodatak za trudnice i dojilje) u kojem ima dosta gvožđa i od tad svakog dana redovno (nekad čak i po dva puta ) idem na veliki wc :D
    Jedino što je gadne tamno-sivo-pa-malo-na-braon boje

Moja drugarica je od nekog preparata gvožđa takođe dobila redovniju stolicu. Kaže da ide po dva-tri puta dnevno sada, s tim što je ona sve vreme trudnoće imala urednu i normalnu kakicu.

Možda sad u to gvožđe dodaju nešto od tih pomoćnih materija da ne bi bilo problema sa zatvorom ?

meni je pomogao sirup od šljiva i smokava, neki njemački... ggucnula bih ga svako jutro... sad mislim da pomaže kivi, puno mandarina... ma puna sam vlakana pa je ZA SADA OK... nadam se da će ostati što duže...

hvala bogu da nemam problema s ovim.
    jedem puno voća i jogurta...a što je najbitnije, svaki dan lanene sjemenke s puno vode i tako sam svako jutro riješena brige u wc-u.

moja prijateljica muku muči sa zatvorom u trudnoći...dok mene mučnina, umor i nizak tlak ubijaju...
    ne znam što je gore.
    makar...mislim...sve je bolje od zatvora.
    radije bih 5 puta povraćala nego jednom imala zatvor.

RozaGroza's Avatar

Ja sam počela piti heferol tablete željeza. A kako mi je stolica i inaće loša, bojala sam se da če sad biti još gora. U isto vrijeme kako sam počela njih koristiti sam ujutro počela jesti ne tostirani crni integralni kruh i vruči kakao za doručak. Uz sve to se nekako stolica normalizirala, i sad nemam pojma od čega je, al ču nastavit s ovom kombinacijom dok pali

Ps: Vanesax, uf moje ti je boje crno-zelene, Bljak!

mene one Prenatal tablete tjeraju na wc.

a vas?

Quote Originally Posted by vanesax
    Evo samo da vas obavestim da sam se uspešno rešila zatvora i to neplanirano!
    I tako ja dobijem Mamavit tablete (mineralno-vitaminski dodatak za trudnice i dojilje) u kojem ima dosta gvožđa i od tad svakog dana redovno (nekad čak i po dva puta ) idem na veliki wc :D
    Jedino što je gadne tamno-sivo-pa-malo-na-braon boje

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

kad sam doma, sve savršeno-kad radim (čitaj-sjedim)koma.

Quote Originally Posted by krumpiric
    kad sam doma, sve savršeno-kad radim (čitaj-sjedim)koma.
    E da, i to puno, puno znači. Ali i hormoni i 100 drugih sitnica.

misliteljica's Avatar

Ja pijem 2 - 3 bioaktiva dnevno, što onih malih, što onih u čašici i prilično sam ok, jedino vikendom kad ne idem na posao niš...zato me ne čudi da muči vas koje mirujete.

Quote Originally Posted by misliteljica
    Ja pijem 2 - 3 bioaktiva dnevno, što onih malih, što onih u čašici i prilično sam ok, jedino vikendom kad ne idem na posao niš...zato me ne čudi da muči vas koje mirujete.
    A ja dosad popila fabriku bioaktiva i ostalih bakterijskih jogurta, al su se moja crevca i sa njima uspešno izborila i nisu dala svoje produkte van

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast