Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 114 od 114

Tema: Zatvor

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A nemam pojma...to sa zatvorom i lošim spavanjem mi je velika misterija trudnoće...nešto što fakat nisam očekivala, a što me u biti jedino i muči.
    A NAJČUDNIJE s tim spavanjem je da mi se ujutro ne spava, ono nisam umorna. Satre me tek popodne, oko 4.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

imala sam jako puno problema tijekom trudnoće sa stolicom i sve sam probala i ništa,dok jednog dana jedna baka nije dala svoj recept:
    "svako jutro žlicu maslinovog ulja" i super mi je pomoglo,kod većih problema i 2-3 žlice maslinovog ulja,bila sam se pravo navukla(ime sve govori )

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kažu bake, naročito Dalmatinke, da taj recept treba primenjivati i za lakši porod.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Muku mučim s ovim. Šljive, povrće, voće, mahunarke mi nisu pomogle.
    Inače, nisam operirala slijepo crijevo i strah me da se ne bi baš sada zakompliciralo. Ne znam što je okidač, ali bojim se da bi zatvor mogao biti.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

znam da inace planinski caj protjera... ne znam jedino jel se smije u trudnoci, probaj proguglat ili pitat dr. smijes li popit casu dnevno

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam već 2 tjedna s istim mukama. Suhe šljive, probiotik, sjemenke, povrće, voće, kava... ništa. Vidi se i na vagi. Idem i ja pokušati s planinskim ako se smije. Idem googlat.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uzela sam si čak onu karticu na koju se upisuju datumi mjesečnice, pa sam krenula zapisivati po koliko dana ne mogu na wc.
    Kada se i dogodi napokon da mogu onda se bojim tiskati jer me strah da ne popusti neka opna, žilica, što li već ima unutra.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 11.05.2015. at 22:17

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Umrijet ću. Tri dana neće pa neće.
    Još sam i hodala da malo pokrene stvar.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja ti nemam prirodno rješenj za zatvor
    s tim i inače imam problem a u trudnoću se pogoršalo
    inače na dnevnoj bazi sam konzumirala lanene sjemenke, jogurt, često leću i juhice,
    kompote i sve moguće i nemoguće domaće pripravke al ne pomaže

i kad sam završila u bolnici i doktor me nakon 2 tjedna pustio doma ali na strogo mirovanje,
    samo krevet i wc, to je podrazumijevalo da posjet wc-u bude što kraći bez naprezanja
    i kako sam mu rekla da to kod mene ne ide tako, preporučio je sirup Duphalac (ne Dulcolac jer to ne smiju trudnice)
    i taj sirup bih popila i imala stolicu
    svatko sebi traži dozu koja mu pomaže
    pije se 1x dnevno, ja počela s 15ml, al kako nije išlo, sutradan popila 20 i skužila da mi je to mjera za imat stolicu

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Znam da je to obrnuto od zatvora, ali mislim da je najprigodnija tema za potraziti savjet.. Evo nocas oko 4 ujutro sam imala proljev. Bila sam na wcu oko pola sata i samo je izlazilo iz mene. I evo malo prije sam se probudila za na posao i opet proljev, bila sam na wcu oko 15 minuta. Je li to nesto sto se dogada u trudnoci ili sam pokupila kakvu virozu? Ne znam sto da radim

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

@alkemičar, a meni u apoteci baš ništa živo nisu znali preporučiti. Postoji još i neki Smokvan sirup.
    @Sanja, moguće je da si nešto krivo pojela, ali i da je viroza. Vidi ako ne prestane danas, sutra, onda trk do liječnika.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da je to obrnuto od zatvora, ali mislim da je najprigodnija tema za potraziti savjet.. Evo nocas oko 4 ujutro sam imala proljev. Bila sam na wcu oko pola sata i samo je izlazilo iz mene. I evo malo prije sam se probudila za na posao i opet proljev, bila sam na wcu oko 15 minuta. Je li to nesto sto se dogada u trudnoci ili sam pokupila kakvu virozu? Ne znam sto da radim
    Meni se dogodilo tako dan, dva i proslo... dvopek, krekeri, stapici....

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    @alkemičar, a meni u apoteci baš ništa živo nisu znali preporučiti. Postoji još i neki Smokvan sirup.
    evo link i vidi šta piše pod trudnoća i dojenje http://www.halmed.hr/upl/lijekovi/PI...-07-01-236.pdf
    čisto da ih možeš tražiti ako ti bude trebao
    ali ne čudi me da nisu baš znali preporučiti jer je malo toga dozvoljeno

a što se tog sirupa tiče, nisam ga pila al sam radila kompot i od smokava i šljiva i jabuka, al ne pomaže
    ma ja sam posebna priča sa tom stolicom
    takve bolove znam imati da je to strašno
    sad kad mi je doktor otkrio ovaj sirup, znam da pogu za njim posegnuti, iako je bolje ne učiti se na laksative

ja sam, npr nakon konizacije bila zatvorena skroz i nakon 7,8 dana imala užasne bolove jer nisam imala stolicu
    stavila sam si čepić i čak niti s njim nisam uspjela
    trebalo je još jednom uzeti čepić dok je malo po malo krenulo :/

Sanja, i ja se zadnja 3-4 dana družim sa wc školjkom
    a ništa me ne boli stomak već eto, neobično za mene, svaki dan sam u wc-u i obično je mekša stolica, danas baš tekuća

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

@alkemičar, piše na wiki da je djelatna tvar laktuloza, koja nastane u zagrijanom mlijeku (što toplije mlijeko više je ima). Sirup je izolirana i koncentrirana laktuloza, dobivena iz laktoze iz mlijeka. Ne čini se opasnim.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •