Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 139

Tema: menstruacija za dojilice, plodnost i sl.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno menstruacija za dojilice, plodnost i sl.

zanima me zasto neke zene dobiju m. ubrzo nakon poroda unatoc dojenju, a neke ne? kako ti hormoni zapravo funkcioniraju i sto se smatra normalnim?
    ja sam dobila m. nekih dva-tri mjeseca nakon poroda i odonda su potpuno uredne, unatoc tome sto dojim, evo sad vec dvadeset mjeseci. zanima me da li takva uredna menstrucija obavezno znaci da su i ovulacije uredne odnosno da sam plodna kao i da ne dojim?
    ako netko ima kakav zgodan link o tim hormonima, bila bih zahvalna
    takodjer da li netko zna kakv je utjecaj lubrikanta tea tree oil gela na spermice?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i mene zanima utjecaj dojenja (lučenje prolaktina) na plodnost (lučenje progesterona).

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mene zanima ima li koga da se oslanja na ekološko dojenje kao dobru kontracepciju

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Niko ništa

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa ne znam...procitala sam tekst o ekoloskom dojenju i meni je to ok ali samo za one roditelje koji ne bi imali nista protiv ako im se dogodi jos jedna beba.
    ja sam jedna od onih mama koja je dojila (i jos uvijek doji) takoreci non-stop, dojila u marami, po cijele noci, dojila iskljucivo cak do 8. mj.,sada s 20 mj. jos uvijek intenzivno doji...
    e pa ja sam unatoc tome dobila m. nekih dva, tri mjeseca nakon poroda i od onda mi je uredna kao sat, takodjer imam i potpuno urednu ovulaciju.
    ne bih rekla da sam bas jedna od stotinu takvih, imam i nekoliko poznanica koje su slicni slucaj, a mislim da ima i puno cura na forumu koje su ekoloski dojile, pa opet menstruiraju, tako da se ja ne bi bas potpuno pouzdala u to na nacin kao sto ti kazes "dobre kontracepcije" (pretpostavljam da pod dobro mislis na pouzdano).

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ni ja se ne usudim, ali nisam još dobila mengu... zanima me jel se tko uvalio u rizik

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, problem je što puno mama misli da ekološki doji, pa onda na kraju kad malo proanaliziraju, skuže da i nije baš tako.
    jer, osim isključivog dojenja (bez čajeva, vode i sličnog) i polakog uvođenja dohrane, bitne su i još neke stvari:
    beba ne smije imati dudu
    beba se mora dojkom i tješiti i maziti (nenutritivno dojenje), a ne samo hraniti
    mama mora spavati s bebom i noću i danju
    treba se dojiti često i izbjegavati bilo kakve rasporede
    mama i beba se ne bi smjele duže odvajati, odnosno ne dojiti (čak i jedna duža posjeta zbog koje se prekine podoj ili dva može imati veliki utjecaj)

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=110&Show=194

tridesetri, možda si se ti držala svega toga, i među rijetkima si, ali jesi li sigurna da su se i sve te poznanice tako ponašale?

jer većina žena koje ja znam, a rano su dobile mengu, kažu "bez obzira što sam dojila, menga mi je došla za 2 mjeseca"... a onda kad malo pročačkaš, vidiš da se skoro ničega od gore navedenog nisu držale, ili da su da su im bebe imale dudu, makar i na kratko vrijeme (najčešći slučaj), ili da su bebe dobivale vodu, ili da su znale češće biti par sati odvojene od svojih bebača...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izgleda da sam ja ta rijetka! po ovom tekstu, pridržavala sam se baš svega. i još uvijek. 21 i pol mj. menga došla nakon 3 i pol mj. e sad, iako je redovita, po pregledima izgleda da nema ovulacije. ali ja sam s tim imala problema i prije i liječila se godinama...ali kako sam ipak, neznamkako, zatrudnila spontano, ne usudim se probati...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    hm, problem je što puno mama misli da ekološki doji, pa onda na kraju kad malo proanaliziraju, skuže da i nije baš tako.
    jer, osim isključivog dojenja (bez čajeva, vode i sličnog) i polakog uvođenja dohrane, bitne su i još neke stvari:
    beba ne smije imati dudu
    beba se mora dojkom i tješiti i maziti (nenutritivno dojenje), a ne samo hraniti
    mama i beba se ne bi smjele duže odvajati, odnosno ne dojiti (čak i jedna duža posjeta zbog koje se prekine podoj ili dva može imati veliki utjecaj)

tridesetri, možda si se ti držala svega toga, i među rijetkima si, ali jesi li sigurna da su se i sve te poznanice tako ponašale?

jer većina žena koje ja znam, a rano su dobile mengu, kažu "bez obzira što sam dojila, menga mi je došla za 2 mjeseca"... a onda kad malo pročačkaš, vidiš da se skoro ničega od gore navedenog nisu držale, ili da su da su im bebe imale dudu, makar i na kratko vrijeme (najčešći slučaj), ili da su bebe dobivale vodu, ili da su znale češće biti par sati odvojene od svojih bebača...
    Lutonjice ja se držim svega, jedino ne spavam s bebom baš uvijek danju da probam, ha?! Ak se zalomi bebač... onda ću moći isprobati i tandemsko dojenje...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

beba ne smije imati dudu

moze bit da si u pravu, razmisljala sam o svemu tome.
    moja m. je u dobi od 10 dana bila hospitalizirana na dva tjedna i premda sam je i u bolnici danju dojila, a nocu izdajala, moze biti da su se u tih dva tjedna moji hormoni nakon poroda "normalizirali" i da sam zbog toga tako rano dobila.
    takodjer, moja m. je imala dudu, ali mislim da se to nemanje dude u ekoloskom dojenju odnosi prvenstveno na ne zamijenjivanje podoja dudom sto kod nas nikako nije bio slucaj, mislim da je m. dojila maksimalno koliko je mogla (jer je bila ogromna i debeljuca, veca i deblja gotovo da i nije mogla biti) mi smo dudu imali iz nekih drugih razloga, m. je bila neurorizicna i jako zahtijevna beba, no da sad ne duljim s tim...
    moze biti da sam iznimka, ali u biti, iskreno, sumnjam. nekako mi se cini da mi uz toliko dojenja barem ciklus ne bi trebao biti toliko tocan kao sto je od samog pocetka, bez greske.
    takodjer mi je palo na pamet da mozda uvijeti u nasim rodilistima bas ne pridonose uspjesnom ekoloskom dojenju (razdvajanje majke i djeteta odmah nakon poroda cesto vrlo dugo, komplikacije zutice i sl., davanje bocica u svim hr. rodilistima i da ne nabrajam dalje).
    ne znam koliko je sigurno curama koje radjaju u nasim uvijetima preporucivati ovu metodu, ali mozda bolje da o tome pise netko strucniji, nisam bas strucnjak za hormone, samo nagadjam.
    mozda se javi jos cura sa svojim misljenjima.
    osim toga u samom tekstu o ekoloskom dojenju pise:
    "U prva tri mjeseca ekološkog dojenja, mogućnost za trudnoću praktično ne postoji. U sljedeća tri mjeseca postoji 2% mogućnosti trudnoće prije prve menstruacije. Iza djetetovog šestog mjeseca, mogućnost zatrudnjivanja je 6%. Ovo znači isto tako i da žena ima 94% šanse da NE zatrudni nakon navršenog šetog mjeseca života djeteta, ukoliko prakticira ekološko dojenje".
    prema tome, metoda nije 100% sigurna pa dakle stoji ovo sto sam napisala u prethodnom postu:
    meni je to ok ali samo za one roditelje koji ne bi imali nista protiv ako im se dogodi jos jedna beba.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eto ja sam dojila ekološki, još uvijek dojim po 15x u 24h, menstruaciju nisam dobila, ali se nisam (niti ću!) usudila iskušavati sigurnost ove kontraceptivne metode.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A ja mogu reći da, usprkos čestom i intenzivnom dojenju naše dojenje nije bilo "ekološko" (prema nabrojanim kriterijima), pa sam svejedno menstruaciju dobila tek 14,5 mjeseci nakon poroda... rekla bih da je to jako individualno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

takodjer, moja m. je imala dudu, ali mislim da se to nemanje dude u ekoloskom dojenju odnosi prvenstveno na ne zamijenjivanje podoja dudom sto kod nas nikako nije bio slucaj, mislim da je m. dojila maksimalno koliko je mogla (jer je bila ogromna i debeljuca, veca i deblja gotovo da i nije mogla biti) mi smo dudu imali iz nekih drugih razloga, m. je bila neurorizicna i jako zahtijevna beba, no da sad ne duljim s tim...
    duda se odnosi i na prehranu preko dude i bočice, ali i na davanje dude kako bi se dijete utješilo, smirilo, zaspalo i slično.

i zara je bila jako zahtjevna, mogu reći da sam njena prva dva mjeseca doslovce dojila 24 sata dnevno ... ajme kad se toga sjetim

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo ovako po gore navedenom dojili dok ja nisam počela raditi, sada je to naravno neizvedivo jer me pola dana ne vidi dok sam ja na poslu a on u jaslicama. Sada sam doduše već 3. tjedan na bolovanju i non-stop visi na meni. Pa makar da se malo pomazi. Napravi jedan veeeeeeliki CMOOOOOK sa cicom (znate na kaj mislim?) i ode zadovoljan dalje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mogu reći da sam njena prva dva mjeseca doslovce dojila 24 sata dnevno ... ajme kad se toga sjetim
    pa kod nas je bila (hm, skoro da je jos uvijek) ista stvar. zato i kazem da nije mogla dojiti vise nego sto je.
    ja sam m. davala ciku i za utjehu i za zaspivanje i sve ostalo.
    duda nam je sluzila u slucajevima kada nije htjela ciku, za smirivanje vristanja od grceva, cupkanje u marami+duda je bila jedina uspjesna metoda smirivanja vecernjih grceva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u slucajevima kada nije htjela ciku
    blago vama, to se nama još nije desilo

da se nadovežem na temu, ni kod nas dojenje nije bilo totalno ekološko, budući da sam par puta otišla na cijeli dan u graz

menstruaciju sam dobila negdje 5 dana nakon što sam počela raditi, znači kad se naglo smanjio broj podoja i kad si nismo bile blizu cijeli dan

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u slucajevima kada nije htjela ciku
    blago vama, to se nama još nije desilo
    (
    ma joj, nije nam bas bilo blago...kad se samo sjetim nema nista strasnije, bebica ti vristi i ostaje bez daha, a ne mozes je nikako smiriti...

mi se inace prvih godinu dana uopce nismo razdvojile doslovce niti na pol sata. mm. je radio po cijele dane, a nisam je imala kome ostaviti. zapravo teoretski sam i mogla ali nisam se usudila bas zbog te njezine zahtjevnosti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma joj, pročitala sam sad tamo na onim "patronažnim"

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam dobila sa 11 mjeseci i bila sam u bedu jer je susjeda dobila sa 17
    poslije sam skužila kak sam i ja mnogima bila vau sa svojih 11

editha

Početno

A za nas koje se tak spremamo, shta preporuchujete kao najbolju kontracepciju posliej poroda, u sluchaju da dojimo,ali se u to ne smijemo pouzdati?????

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prezervativ

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

suzdrzavanje od seksa

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    suzdrzavanje od seksa

Kaj god...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma da... svi se zezaju na račun toga... ima i ono "plivadon između nogu" ali... ne koristite valjda svi prezervative... kak vam se da a coitus interuptus isto mrzim... Stalno nešto smišljam i ludiiim zbog kontracepcije, a ne bih voljela da mi se zalomi ni jedno dijete... Čim prestanem dojiti bacam se na tablete... Znam da je najgora moguća solucija ali barem se mogu opustiti i uživati!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je doktor na prvom pregledu nakon poroda preporucio ili spiralu ili pilule(one sto idu s dojenjem).
    Kako spirala za mene ne dolazi u obzir,odlucila sam se za pilule.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je doktor na prvom pregledu nakon poroda preporucio ili spiralu ili pilule(one sto idu s dojenjem).
    Kako spirala za mene ne dolazi u obzir,odlucila sam se za pilule.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Molim vas malu pomoć, u nedoumici sam.
    Bila sam nekih mjesec-i-nešto nakon poroda na kontroli kod gin. i bilo je sve u redu.
    Preporučila mi je ili spiralu (što ne dolazi u obzir) ili pilule (koje isto ne bih dok dojim, a ni inače baš) i eto nas na kondomu ponovo
    E sad, menstruaciju još nisam dobila, a kao trebala bih se javit na kontrolu kad ju dobijem pa da napravimo papu. To bi moglo potrajat, nadam se da hoće jer mi se uopće ne da imat mengu pa ni sama ne znam je li ok čekati stvarno dok ne dobijem menstruaciju ili da se ipak u neko dogledno vrijeme otputim na tu papu? Kako kod vas stoje stvari?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam napravila papu negdje 6 mjeseci nakon poroda.
    normalno da je odeš napraviti.

ginići tako kažu jer, na žalost, ne očekuju da ćeš dugo dojiti.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

beba ne smije imati dudu
    ja se ničeg od tog nisam strogo pridržavala, a nisam imala menstruaciju cijelo vrijeme dok sam dojila već sam je dobila mjesec dana po prestanku dojenja, ima li netko slično iskustvo, već mislim da mi nekaj ne štima sa hormonima...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sto se tice ekoloskog dojenja i menstruacije... ja sam svoje prvo diete dojila 2,5 g i stvarno na svaki zahtjev i po svim onim tockama tocno tako.. I M stigla nakon 4 mjeseca! Smrc...

A i sad razmisljam o kontracepciji. Prezervativi su mi koma... s njima ne uspijevam postici onu razinu orgazma kao bez, a to nije dobro jer za mene je orgazam iscjeljujuce iskustvo....
    Pilule ne dolaze u obzir.... Svi pricaju o onoj novoj Mireni - spirali... ma ne znam.. uvijek sam bila protiv svih tih neprirodnih stvari.. i stranih tijela u sebi..ali kvragu treba mi dobar sex i ne znam sa cime cu vise izgubiti..... Svi teoretski znaju da je Mirena ok, ali nova je na trzistu i to su jos uvijek hormoni.. kak to sve ide s dojenjem tko zaista zna...

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Anita, nisam proučavala do sada, ali zašto protiv spirale?
    ja sam ostala trudna jer sam prestala piti pilule kada sam shvatila koliko između ostalog povećavaju rizik od raka dojke a spadam u rizičnu skupinu.
    sretna sam zbog ipak neplanirane trudnoće ali se poslije definitivno želim zaštiti jer i ovaj puta smo se oslanjali na prezervative i gle me sad!

planirala sam staviti spiralu poslije poroda, u čemu je problem?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma nije problem u nicemu ustvari.... ta Mirena mi je najbolja solucija... samo nekako ne znam jos dovoljno o njoj! Gotovo sve zene su zadovoljne.... MA sto ja znam... :?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Podižem, da ne otvaram novi.

Prvu m. sam dobila 7 mjeseci nakon poroda (počela raditi nakon 6). Imala tri manje-više uredne, a onda tri mjeseca - ništa. Još uvijek dosta dojim i držim da su hormoni odgovorni, ali ipak... nekako mi se ne da liječniku. Ima li sličnih (a da nisu u drugom stanju)?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam ekološki nego obično dojila i dojim. Dobila nakon 4 mjeseca, imam i ovulacije...Toliko za statistiku ovog posta
    Nema mi druge nego probat nakon 2. trudnoće ekološko 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Ma nije problem u nicemu ustvari.... ta Mirena mi je najbolja solucija... samo nekako ne znam jos dovoljno o njoj! Gotovo sve zene su zadovoljne.... MA sto ja znam... :?
    i ja sam mislila staviti Mirenu, ali moja dr. kaže da to nije za mene...preziće ne volim...tablete su mi koma jer dojim, a i poslije jer sam u rizičnoj skupini i bojim se tumora dojke ( umrla mi baka nedavno, a prije par dana sam saznala da mi i teta boluje od te opake bolesti )

ludiiiiiiim, a sex je nešto što mi održava psihofizičku ravnotežu...šta da radim?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja se isto grozim od bilo kakvih hormona, a jos vise od spirali itd.
    moja prijateljica je prezadovoljna "personom" (onaj kompjutoric koji mjeri ovulaciju) i ja si to kupujem cim rodim. mozda nije 100% u prve dane ciklusa ali barem se mozes pouzdati u siguran sex kad ti jednom prodje ovulacija, to mi se cini skroz prihvatljivo, ionako ne znam koliko cemo za imati vremena za te stvari uz dvoje djece

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Ja imam dojam koplja u utrobi. Netko iskusio Mirenu ili sličan proizvod?

Postoji li uopće kakav feeling da je to implantirano?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam Emu iskljucivo dojila punih 6 mjeseci, sad smo na dohrani, ali jos uvijek je cica zakon. M jos uvijek nisam dobila, Ema ima dudu od kad je bila 4 mj, ne previse, ali ju ima i ne vidim nikakv problem u tome. Papu sam napravila kada sam bila na pregledu 6 tjedna nakon poroda bez obzira na mengu. Pila sam tablete od 19-te godine i to punih 10 godina uz normalne pauze i lijecnicku kontrolu, ali sada ipak namjeravam staviti Mirenu. Prezervative ne volim. . . "smajlic koji bljuje"
    Negdje sam procitala da se ceka prva menga za postavljanje, pitala sam svog ginica o tome pa je rekao da i ne moramo cekati ali da bi postavljanje moglo biti malo teze.
    Meni inace, prije trudnoce za odredjivanje plodnih dana nije trebalo nikakvih pomagala, tocno sam znala kad je ovulacija.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj sis prvotno napisa
    Podižem, da ne otvaram novi.

Prvu m. sam dobila 7 mjeseci nakon poroda (počela raditi nakon 6). Imala tri manje-više uredne, a onda tri mjeseca - ništa. Još uvijek dosta dojim i držim da su hormoni odgovorni, ali ipak... nekako mi se ne da liječniku. Ima li sličnih (a da nisu u drugom stanju)?
    moj potpis će ti reći sve
    (mislila ja moji PCOS jajnici živnuli, a kad ono bebica)

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    ionako ne znam koliko cemo za imati vremena za te stvari uz dvoje djece
    ...ja imam vremena i uz troje samo me sad ozbiljna frka, jer troje je bilo planski, ali sad ne bih više ni jedno (da se zalomi uff) osim ako se nekad opet ne izdogovaramo... Ne vjerujem ničemu... jedino tabletama, a mislim da mi nije pametno... i ne znam što ćemo :?

Prvu mengu dobila prošli mjesec, drugu još čekaaaaam...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dojila sam isključivo, sve kako piše Lutonjica, a dobila mengu 4 mjeseca nakon poroda. Tak sam bila tužna, jer sam mislila na moju kilažu i isključivo dojenje to neće kod mene tako brzo. No, isto je bilo i nakon prvog poroda, isto sam dobila mengu nakon 3 mjeseca, ali tada smo bebi nudili dudu (koju ona nije htjela), a čaj smo uveli negdje sa 4 mjeseca ali samo kada smo išli u šetnju, a bilo je npr. jako vruće. Tako da je to bilo par gutljaja čaja, svaki drugi dan.
    No, meni se čini da sam ovulaciju sada dobila tek nakon 9 mjeseci.

Tridesettri kakav je to kompjuterić, kako se zove? Ja sam nekada davno imala ono stakalce, koje mi je bilo totalno bezveze, jer nikad nisam kužila da li je razmaz razgranat ili nije.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovako, imam jedno malo pitanjce.
    Moj bebač ima 4 mjeseca i dojim ga. Povremeno dobije malo čaja (1-2 puta na tjedan) i to jer je doktor rekao da mu damo malo zašećerene vode ili čaja kad smo došli iz bolnice jer je maleni bio još žut. Isto tako ima i dudu koju dobije ako ne želi jesti (uvijek mu prvo ponudim sisu), tj. nije gladan, a nešto bi "žvakao" ili da lakše zaspi.
    Kada nisam s njim papa mlijeko koje sam spremila u hladnjak.
    Inače mm i ja prakticiramo prekinuti snošaj. Preksinoć nakon "bračnih dužnosti" rekao mi je da nije siguran jel "zeznuo"...kako još nisam spremna na još jednu prinovu zanima me jel uopće postoji mogućnost da opet ostanem trudna ili ne. (još nisam dobila mengu) I ako postoji, hoće li djetetu puno štetiti ako par dana bude dobivao adaptirano mlijeko-naime doc mi je davno dala stediril tablete kao "dan poslije" tablete, pa sam mislila to uzeti, za svaki slučaj. Pa ga nebi dojila par dana dok se ti hormoni ne izluče iz tijela. Koliko bi otprilike za to trebalo vremena? Na žalost imam mlijeka spremljenog samo za jedan dan...

Savjet potreban što prije....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čuj, ja sam dobila mengu s 4 mjeseca, a isključivo sam dojila, sve prema onim pravilima.
    Pitaj doca koliko treba, sumnjam da će ti netko sa foruma znati reći taj podatak.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

fae, ne znam...

a za statistiku posta, ja dojim tonkicu ekoloski po svim tockama, od kad sam dosla iz rodilista, i dobila sam m nakon tri mjeseca, i zaklela bih se da sam odmah bila i plodna.
    Ne bih se nikad uzdala u ekodojenje kao kontracepciju - ali moguce je da ja jednostavno spadam u onaj mali ekstra-plodan postotak zena (da napomenem, oba puta sam iznimno lako i brzo zanijela) pa sam na oprezu.
    Sad koristimo prezervative (kad prestanem dojiti vjerojatno cu opet tabletice), ali meni to nije neka prepreka orgazmu (mozda je kljucna razlika u tome kako zena dozivljava orgazam - stimulacijom vagine ili klitorisa - ja spadam u onaj drugi tip).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dojila sam oba dvoje po samo osam mjeseci, men.sam dobila sa 6,5 mjes. znaći kad se razmak između dojenja malo produljio pošto su počeli jesti i drugu hranu.
    Što se tiće onog oko plodnosti, nisam se nikada oslanjala na dojenje kao kantracepciju, mm i ja smo napravili kompromis i koristimo već 12 godina kontracepciju zvanu "prekinuti snošaj" s time da je nismo koristili dva puta kada smo planirali dvije trudnoće, a nakon toga opet nastavili po starom . Sad imam 30 godina i ako mi se dogodi trudnoća uz ovakvu kontracepciju neću žaliti, a planiram kad prođem 37 godinu staviti spiralu, znaći u vrijeme kad se budem osječala prestaro za trudnoću.
    Kvaliteta orgazma nije smanjena ovakvim načinom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Nisam ekološki nego obično dojila i dojim. Dobila nakon 4 mjeseca, imam i ovulacije...Toliko za statistiku ovog posta
    Nema mi druge nego probat nakon 2. trudnoće ekološko 8)
    Da malo ovo podignem i kažem da sam zasad bez menstruacije i na eko. Počeli smo dohranu koja se ne pojede više od čajne žličice dnevno. Ja se bar nadam da ću izgurat ljeto da se možemo kupat do mile volje :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

14 mjeseci dojenja, poprilično dobro jede dohranu, ali se još nikad nismo razdvojile na duže od 4 sata. inače totalno eko dojimo
    menstruacije još nema :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ti si poludila pa surfaš u ovi kasni sat

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Malu sam dojila do 6,5 mjeseci, mengu dobila 3tj nakon prestanka dojenja, dohranu počela s 4 mj, imala je dudu i pila je čaj

Sada ćemo vidjeti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •