Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 139 od 139

Tema: menstruacija za dojilice, plodnost i sl.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dojim 7 mjeseci na zahtjev, dobila sam nakon 6,5 mjeseci.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

9mj, nema dudu ni ništa slično, 2 obroka
    ništa od menge.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

skoro 7 mjeseci..dojenje isključivo (blizanci) , svako drugi dan po jedan manji obrok...ništa od gđe. M (hihi)

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prva menst. tjedana od poroda, druga nakon 2 ipo mjeseca, treća kasni, skoro 3 mjeseca prošla pa sam išla kod dr. Kaže da je sluznica jako zadebljana i da me očekuje jako krvarenje. To isto mi se desilo i nakon prvog poroda. Nakon 2-3 menzisa dobila takve izljeve da je to bilo prestrašno. Napominjem da dojim cijelo vrijeme

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prva menst. 5 tjedana od poroda ispričavam se

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam oboje djece isključivo dojila na zahtjev, bez rasporeda, ali sam prvu mengu dobila nakon 40 dana, sa oboje djece. Poslije sa oboje nisam imala po 6 mjeseci. Sa prvim se nakon toga menstruacija odmah uravnotežila na nekih 35 dana. A sa drugim mi je nakon 3 menstruacije (40 dana ciklus), opet prestalo i evo već 2 mjeseca opet nemam. Nisam trudna, ali sam imala jaku upalu bubrega, izmokrila kamenac, imam vaginalne nuspojave od antibiotika. Uz sve to mi je jako pao imunitet i stalno sam umorna pa mislim da je možda i zbog toga. Malenim će sad godina i idalje doji kad god želi i koliko god želi, što je porpilično, naravno, uz čvrstu hranu i nešto vode.
    Nadam se da je sve to zbog dojenja i umora i da ću nekad opet dobiti menstruaciju.
    Šta kažete o tome?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prvi i drugi put sam dobila nakon 7 i 10 mj (ne znam točno kako koji put), a treći put jučer, nakon 15,5 mj

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dobila sam nakon 2 i pol mj. katastrofa - obilno i bolno a o umoru da na pričam i što je najgore dolazi mi na vrijeme čak i prije 2-3 dana
    a ja bih se htijela riješiti menge na bar 6 mj.
    o zaštiti ne moram razmišljati jer ne bih se bunila da me hoće
    odmah potpisujem za još jednog bebana

jedino me zanima da li se kome događa da bebać odbija sisu kad se ima menga
    meni se čini da neki puta ne želi cicati

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo nakon 11.5 mj dojenja i došla M ....ali mi i dalje dojimo.......
    za sada je neka lagana M..nadam se da će takva i ostati...još djece? Neeeeeeee....nikako..
    4 komada je dosta....
    Posljednje uređivanje od stellita : 16.07.2010. at 10:40

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a ja se zabrinula vec, prvi put nakon 4,5 mj ( izdajanje + cica za smirivanje, igranje, mazenje ), sad cica za papanje 8 mj i nema jos menstruacije.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

vau pa ja sam ekoloska,aj bar negdje il nisam 100 %? ima dudu kratko u autu i dok zaspi ak mi se neda lezat sat vremena, al ju odma pljune .

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa Vidi poruku
    evo nakon 11.5 mj dojenja i došla M ....ali mi i dalje dojimo.......
    za sada je neka lagana M..nadam se da će takva i ostati...još djece? Neeeeeeee....nikako..
    4 komada je dosta....

ovo o 4 komada mi je preslatko i vjerujem da je dosta

a sad na temu: 4i pol mjeseca još dojimo i menge nema, a nadam se da je neće ni biti. S prvim mi je bilo odlično nije je bilo 8-9 mjeseci a kad je došla konačno je bila bezbolna

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Još ništa, i dalje na cici, a dudu odavno ne želi vidjet uopće.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedino me zanima da li se kome događa da bebać odbija sisu kad se ima menga
    meni se čini da neki puta ne želi cicati
    mlijeko može promijeniti okus, ili mu se malo smanjiti količina
    zato neke bebe smanjeno doje za vrijeme menstruacije, ali neke baš pojačaju dojenje. a kod nekih nema razlike. sve je normalno.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

S prvom bebom nakon 7,5 mj ekoloskog dojenja, sad dojim tandem pa jos nije dosla, ali kako sam prije 3 tjedna krenula raditi, ovih dana imam prvu ovulaciju tako da moguce da ce i m skoro doci. Doduse poslije prve bebe sam imala redovito ovulacije ali m jako rijetko...

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nakon prvog poroda menga dosla za 3 mjeseca. Prosla dva ciklusa i ostala trudna. I to u dane kad sam "bila" sigurna da mi nisu plodni. Eh, eh.
    I nakon drugog poroda menga dosla za 3 mjeseca. Sada nema zezancije
    Primjecujem da mi malac pojacano sisa u vrijeme menge, cupa sisu i nervozan je.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Eto ja sam dojila ekološki, još uvijek dojim po 15x u 24h, menstruaciju nisam dobila, ali se nisam (niti ću!) usudila iskušavati sigurnost ove kontraceptivne metode.
    Baš sam se nasmijala kada sam naišla na ovaj post jer sam menstruaciju dobila cca 2 tjedna nakon njega. Valjda sam taman imala ovulaciju.
    Tada sam dojila 16 i pol mjeseci.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, ja dobila mjesečnicu nakon 2 i pol godine od rođenja djeteta. Vec sam se polako bila zabrinula, no ocekivcala sam rezultate odlaska na sluzbeni put. I stvarno, tjedan dana sam bila na sluzbenom, bez dojenja - nakon tri tjedna sam dobila mjesečnicu. Frajla nije nikako reagirala, njoj je i dalje cica najbolja prijateljica (ok, sad ju povremeno ponudi i meni samoj )

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mene zanima dali je ostao tko trudan a da nije imao mjesecnicu i dojio???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno
    kako ovulacija dolazi prije mjesečnice, moguće je da zatrudniš bez da si imala prvu postporođajnu mjesečnicu (jer si zatrudnila između ovulacije i prve menstruacije)

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

evo punih 5 mj iskljucivog dojenja i jos nema m

zanima me da li je istina da nocni podoji jos vise odgadjaju menstruaciju? Ima li to kakve povezanosti?
    Da li menstruaciju prije dobiju mame kojima bebe ne sisaju po noci?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo,ja jesam
    Prvo sam dojila 4,izdajala jos 5 meseci,i u tom prestanku sam ponovo zatrudnela a da nisam ni dobila ciklus.
    Naravno,nisam ni posumnjala na trudnocu....i tako je O.dobio bracu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zanima me da li je istina da nocni podoji jos vise odgadjaju menstruaciju? Ima li to kakve povezanosti?
    po noći se luči više prolaktina, tako da jest, noćni podoji više utječu na plodnost i menstruaciju nego oni dnevni.
    ako želite povećati šansu za začećem, možda bi bilo zgodno prvo smanjiti noćno dojenje.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Evo,ja jesam
    Prvo sam dojila 4,izdajala jos 5 meseci,i u tom prestanku sam ponovo zatrudnela a da nisam ni dobila ciklus.
    Naravno,nisam ni posumnjala na trudnocu....i tako je O.dobio bracu

ja sumnjam na trudnocu imala sam carski ,rodila prije 5mj.m jos nisam dobila ,cuvali se jesmo i sad se sve bojim otic ginicu...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za prvo sam je dobila s nekih 4 mjeseca, izdajala sam puno i po noći i po danu
    za drugo dobila s nekih 10 mjeseci, dojili smo puno već sam se i ja zabrinula
    nadam se da bum još sad uživala najmanje još 5-6 mjeseci bez nje.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mene zanima ima li itko na svijetu tko je dobio mengu 8 tjedana nakon poroda, a da je pritom ekološki dojio i to stvarno ekološki, malca od osam tjedana u tandemu s momkom od 15 mjeseci? Dakle, iz razlike među mojom djecom savršeno je jasno da ekološko dojenje ne štiti. Molim da mi se javi još koja ovako plodna duša, da se osjetim normalnije...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam. Dvaput.

pitalica_

Početno

Molim Vas ako mi možete pomoći u vezi mog pitanja.
    Prošlo je 6 mjeseci nakon mog poroda- i još uvijek nisam dobila mjesečnicu. Dijete još uvijek dojim i željela bih dojiti najmanje do 1. godine. Pošto smo zainteresirani sa suprugom da imamo još jedno dijete za par mjeseci, zanima me postoji li neki čaj ili pripravak na biljnoj bazi koji bi mogao pospješiti da dobijem mjesečnicu? Naravno, a da nebi štetio mom djetetu kojeg dojim i dojenju.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Obadva djeteta dojimna zahtjev. M dobila oba puta cca mjesec dana nakon poroda...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pitalica_ prvotno napisa Vidi poruku
    Prošlo je 6 mjeseci nakon mog poroda- i još uvijek nisam dobila mjesečnicu. Dijete još uvijek dojim i željela bih dojiti najmanje do 1. godine. Pošto smo zainteresirani sa suprugom da imamo još jedno dijete za par mjeseci, zanima me postoji li neki čaj ili pripravak na biljnoj bazi koji bi mogao pospješiti da dobijem mjesečnicu? Naravno, a da nebi štetio mom djetetu kojeg dojim i dojenju.
    Ne znam za čajeve/pripravke. Mislim da je za to potrebno ukinuti/smanjiti noćno dojenje. Javit će se netko sa iskustvom
    Kod nas godinu dana i još uvijek ništa.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sa prvim detetom smo uspostavili dojenje tek sa puna tri meseca,a mengu sam dobila mnogo ranije-sa 6 sedmica..Sa drugim-uz iskljucivo dojenje,zajednicko spavanje,bez dude-posle dva i po meseca(danas :/ )..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pitalica_ prvotno napisa Vidi poruku
    ima puno cura koje su dobile bebu bez menge, malo vježbaj i možda beba sama dođe.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

malo vježbaj

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

dojim već 6 mj.na zahtjev,a prvu mengu dobila nakon 4tj. sad već bila 6 po redu

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ekološko dojenje i stigla mi s prvim danom povratka na posao, 12,5 mj nakon poroda.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A ja se već zbilja brinem. Radim već mjesec i pol, i cijele dane i noći i još je nema...

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Evo, stigla niti 5 mjeseci nakon poroda A baš sam se nadala da neće još koji mjesec... Ono što me raduje je da nisam ni skužila da sam dobila, niti me boli (zasad). Primjetila sam da malena slabije sisa zadnja 2 dana. Ma trebala sam znati što me čeka kad sam jučer navalila na slatko

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nakon 7 i pol mjeseci... dojenje na zahtjev, stalno, nocno, dnevno, stalno...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Iskuljučivo dojene bebe, jedino u usta ušle D3 kapi punih 6 mjeseci, ali tetka došla odmah nakon 6 tjedana u oba slučaja.Nisam imala pojma za termin ekološko dojenje, ali mogu reći da sve osim dude tu i tamo ispunjavam. Eto mogu reći da sam primjetila da je mala malo nervoznija prije dolaska dotične (ili je možda mama malo nervoznija:D)

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •