Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 114

Tema: trostruki lom zgloba i puknuti ligamnet:- iskustva i savjete molim

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno trostruki lom zgloba i puknuti ligamnet:- iskustva i savjete molim

dakle, pala sam i sredila nogu kako je napisano u naslovu .

morala sam i na operaciju .

u srijedu vadim konce , i onda najv 2 mjeseca gipsa i oporavak itd ..

zanimaju me vaša iskustva, pravni savjeti oko bolovanja ( da me ne bi tko u školama u kojima radim probao izigrati itd )

sad mi piše 90 dana bolovanja , ali mislim da to neće biti dovoljno, pa iskustvima drugih

uglavnom, teško sam pokretna , jedino mogu na štakama sama do wc-a i to je sve .

tips and tricks za samostalno preživljavanje molim

nemam love da bih mogla nać nekog da bude sa mnom dok sam sama doma

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam ti ništa, ali šaljem vibre da što lakše prebrodiš ovu nevolju...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A joj.
    Što se tiče škole i bolovanja, trebalo bi ti sve pisati u kolektivnom ugovoru.
    A što se tiče preživljavanja, imaš temu šta čitate, koje filmove gledate, koje serije gledate...
    Jesam tebi nedavno pisala o gavezovoj kremi u svrhu zacjeljivanja nekog loma na nozi?
    Sretno!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam, kada mjesec dana nisam mogla iz kreveta (osim do wc-a) preživljavala na gotovim jelima. Ono tipa, lasagne i pizza iz Lidla. Toliko sam mogla do kuhinje da upalim i ugasim pečnicu.Čaj mi je kuhala kćer, a večeru muž. To se svelo na juhe iz vrečice i tjesteninu ili moje objašnjavanje korak po korak kako se nešto priprema. Ali to je koštalo živacaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
    Neznam koliko su ti stara djeca i koliko ti je spretan muž. Ja sam imala sreću da sam totalno nesposobna bila cca 2 tjedna a onda je išlo na bolje (teži slučaj išijasa), tako da sam relativno kratko bila potpuno ovisna o drugima.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Uh, grdo. Je l' to ista ona noga na kojoj si slomila prst?
    Mislim da nakon 90 dana bolovanja (vazno da je bez prekida) imas pravo na neku naknadu. Prije 7 godina je bilo 3000 kuna.
    Ostalo ne znam, samo drzim fige za sto brzi oporavak.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jesi li to možda pala u školi ili u dolasku/odlasku na posao?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pala sa m na neradni dan .

znači preko dana smo sami moj 8,5 godina sin i ja .

ja mogu do wc-a, ne mogu ni kuhati ni prigrijavati,

pomoći nema, tj mogu nazvat nekog da mi ode u dućan .

stoga me zanima kako je netko u takvim uvjetima preživio

u srijedu ću znati koliko ću biti u gipsu

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku

S obzirom da bi dugo mogla biti zgipsana i u mirovanju, pazi na trombe..Moja kolegica je jedva živu glavu izvukla ali kod nje se radilo o nekim dugoročnijim problemima sa trombozom za koje je saznala tek kad se zakompliciralo, imala je imobiliziran kuk mjesecima. Svejedno to imaj u mislima. Imaš pravo nakon 90 dana bolovanja na nekih 3000 i kusur kuna iz zajedničke blagajne zagarantirano kolektivnim ugovorom, moraš pitati jer to vole prešutjeti. Nakon 90 dana ćeš sigurno na komisiju i produljenje, ne brigaj o tome.
    Uopće nesumnjam da ćeš biti pokretnija kad malo dođeš k sebi. Možda bi bilo dobro da muž i ti nakuhavate vikendom i zaleđujete, ako imaš mikrovalnu malac može bez problema podgrijati i sebi i tebi. Sarme, grah, variva, juhe, svašta nešta. Muž nek kupi kruh i mlijeko navečer kad ide s osla ili sin kad se vraća iz škole.
    Preživjet ćete uopće ne sumnjam!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za tu dijagnozu u startu je bolovanje 90 dana
    kada to vrijeme istekne onda komisija to dalje odobrava

što se tiče financijske pomoći, neke firme isplaćuju pomoć nakon 3 mj neprekinutog bolovanja, neke ne, to moraš provjeriti u školi
    ja mislim da se u školstvu to daje

a još malo ćeš ući u štos, svaki dan ćeš moći sve više sama

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Trebala bi dobiti 3200 kn, tako je kod nas i isplaćuju bez da tražiš.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

uglavnom, teško sam pokretna , jedino mogu na štakama sama do wc-a i to je sve .

Je li druga noga i ruke ok? Koliko kužim jedna noga je samo problem.

Možeš normalnno sjediti i dići se sa stolca ili s wc-a?

Ja sam dugo bila u prilično lošem stanju, imam tetraparezu (oštećene živce u obje ruke i noge) pa sam naučila dobro funkcionirati, tak da ne vidim u čemu bi bio problem...

Ako je problem visina wc-a ima za kupiti u dućanima s ortopedskim pomagalima nastavak za wc, košta oko 400 kn, možeš ga poslije prodati.
    Za dizati se s kreveta ili kauča, tj, ako ti je prenisko, najbolje je složiti tvrde jastuke ili poslati nekog da ti kupi komad tvrde spužve. Ja sam neko vrijeme morala se dići na ruke da prebacim guzicu s kauča na komad debele spužve da bi se uz četveronožnu hodalicu digla na noge.

Ne vidim što je konkretno problem kod kuhanja ako možeš sjediti. Ja sam sve radila sjedećki na stolici, kad sam se morala dići, otsklizala sam se sa stolicom do sudopera, stavila ruke unutra i povukla se gore, oslonila sam se na jaču nogu i ruke. Štednjak mi je pokraj sudopera, pa sam mogla promiješati ono što je bilo na štednjaku. Možda je dobro nabaviti stolicu na kotače pa se možeš voziti po stanu.

Ako ti je problem nešto prenijeti s jednog mjesta na drugu, stavi na stolicu pa ju guraj. Ili stavi u vrećicu pa objesi na štaku, ili oko vrata, ili u zube

Kad vadim veš iz mašine, onda sjednem na wc, i stavim škaf na pod. Nakon toga idem polako do sobe i guram ga lagano nogom po parketu gdje se suši. sjednem pokraj stalka za sušenje i nabacam veš gore.

U kadu idem tak da dođem do ruba, primim se za radijator, prebacim jednu nogu, oslonim se na ruke i polako se spuštajući prebacim slabiju nogu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se brzo oporaviš!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imaš šipku u nozi? Iskustvo MM je da je dvostruki prijelom sa šipkom okoštao za nekih 10-tak mjeseci (i to je, u usporedbi s drugima, bilo relativno sporo), hodati bez štaka je mogao za nekihi 6 mjeseci, hodati s jednom štakom za neka 4 mjeseca, ako se dobro sjećam). Njemu je najveći problem bio oticanje mjesta oko prijeloma, to se sve rapidno poboljšalo s morem i plivanjem - što se više mogao kretati, to je otoko bivao manji, iako još uvijek s tim ima problema. Prije toga je sjedio ili ležao s nogom u povišenom stanju.

On je imao sreću da ima posao koji je sjedalački i kojeg je u određenoj mjeri mogao obavljati od doma. Sretno i brz oporavak želim! Na kraju... i to prođe, iako je na trenutke ono fakat izgleda neće se čovjek nikad oporaviti.

Ono što nije mogao je prenijeti tekućinu s točke a u točku b - tu bi se spasili da je imao neka kolica koja je mogao gurati po stanu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.11.2012. at 11:51

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    za tu dijagnozu u startu je bolovanje 90 dana
    kada to vrijeme istekne onda komisija to dalje odobrava

što se tiče financijske pomoći, neke firme isplaćuju pomoć nakon 3 mj neprekinutog bolovanja, neke ne, to moraš provjeriti u školi
    ja mislim da se u školstvu to daje

a još malo ćeš ući u štos, svaki dan ćeš moći sve više sama
    Otkazan je kolektivni ugovor, ali još traje otkazni rok (mislim) pa se treba dobro raspitati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

dakle, pala sam i sredila nogu kako je napisano u naslovu .

morala sam i na operaciju .

u srijedu vadim konce , i onda najv 2 mjeseca gipsa i oporavak itd ..

zanimaju me vaša iskustva, pravni savjeti oko bolovanja ( da me ne bi tko u školama u kojima radim probao izigrati itd )

sad mi piše 90 dana bolovanja , ali mislim da to neće biti dovoljno, pa iskustvima drugih

nemam love da bih mogla nać nekog da bude sa mnom dok sam sama doma
    Uffff, grdo...

Prvo vibre za što brži oporavak~~~~~~~~~~~~~

Dalje - praktične stvari koje mi padaju na pamet: ne znam ti za Karlovac, ali u Zagrebu je moguće naručiti dostavu ručka ili ručka+večere svakodnevno iz lokalnog doma umirovljenika. Prema usmenim informacijama (ne starijim od mjesec dana) to je nekih tridesetak kuna dnevno, samo treba imati bar jednu garnituru posuda za transport.

Za pomoć u kući mogla bi ti korisno poslužiti patronažna služba (možda čak imaš pravo na to, ne znam, ali nazovi ih - nisu oni tu samo za rodilje...) Mogu ti pomoći pri tuširanju i sličnim aktivnostima - nije to svaki dan. Isto vrijedi i za fizikalnu terapiju - može ti fizioterapeut dolaziti doma.

Za nabavke - internet naručivanje je zakon. Za pranje i vješanje veša pomoć susjeda/obitelji i slično nije na odmet. Čak i dijete može uskočiti za dosta toga (moji su napravili prvi iskorak u tom smjeru kad sam bila u bolnici).

Ako poželiš kratiti vrijeme čitanjem, viči pa da ti pošaljemo knjige poštom.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mare prvo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    drzi se

a ono sto sam znala je jurana vec napisala. dakle kolektivni je otkazan i ne zna se sta ce s njim biti dalje. ono sto cujem na radiu dok se vozim ne zvuci bas dobro

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo me
    I ja pala na neradni dan
    Nisam nista slomila, ali mi je ligament pukao, i to je jako, jako boljelo. Imala sam u gipsu cijelo stopalo i gore skroz do bedra, stake, i morala sam si samodavati injekcije protiv zgrusavanja krvi u trbuh (u HR sam pala, tamo mi nisu nista dali osim Voltarena protiv bolova (svaki put kad bih se ustala to je toliko boljelo, jooj kad se sjetim!), ali su mi u Italiji rekli da su te injekcije obvezne 10 dana, morala sam vaditi krv prije i poslije toga, ali dobro, u bolnici ovdje daju kolica i prednost tesko pokretnima, tako da sam to nekako prezivjela (uz hopsanje po stepenicama gore-dolje, srecom jedan kat, i pomoc MM-a).

Prezivljavanje: prvih tjedan dana sam bila kod mame, no onda je E. morala natrag u vrtic jer je imala bozicnu predstavu, pa da joj to ne propadne - dosli smo u Italiju.
    Prvih 5 dana u Italiji je moja mama bila samnom, uglavnom radi E. i njenog pracenja u vrtic/kuci, a i zato da joj netko i dodje na tu priredbu osim tate - ja nisam mogla. Imala sam strogu zabranu stati uopce na nogu (dok su mi u HR rekli da mogu :/).
    Onda je 5. dan moja mama otisla kuci, i ostala sam sama. Kako vidis - prezivjela. Nisam dozvoljela MM-u da ode na godisnji jer smo imali snijeg u planu kasnije. Na bolovanje radi mene nije mogao otici.

Trebala mi je i pomoc do kupaone (imam par stepenica), MM se organizirao na poslu tako je on razvazao E., ja bih obavila ujutro dok je on bio kuci kupaonu, smjestila se u dnevni boravak, dovukao mi je blizu stol, ispred mene TV i hrpu knjiga, dorucak i voce, nesto za marendu, kavu/caj i bocice vode, tablete protiv bolova, mobitel - iako sam ja gledala da pijem sto manje jer je othopsati do kupaone+stepenice bilo jako tesko.
    Nekoliko puta je dosao i na marendi da me obidje, no poslije uglavnom nije trebalo. Oni su dolazili kuci u 16h.
    Kuhao je i spremao on i posluzivao me, a ja sam se sa E. igrala nekakvih staticnih drustvenih igara popodne/vikendom, a on ju je vodio vani da se izdjipa. :/
    Dnevni boravak mi je dosadio dozlaboga jer sam tamo bila preko dana, spavala i sve. Npr. - preko dana zaboli, popijem tabletu, uspava me... I onda po noci ne mogu spavati.... Pa je najprakticnije bilo da budem u dnevnom, radi TV-a i slicnih zabava. Ali ono - dosada :zijev:.
    Uglavnom, tako su prosla slijedeca 2 tjedna.

Mislila sam da cu nakon skidanja gipsa biti k'o zmaj, no jako, jako puno je trebalo da noga ponovo dobije muskulaturu, priznajem da me je bilo jako strah pada, hodala sam valjda dvije godine iskljucivo u ravnim cipelama (iako sam mjesec dana nakon skidanja gipsa otisla s njima na snijeg :nadobudna:, no hodala sam sa treking stapovima, i uglavnom setala po ravnom).

Takodjer, pazi na prehranu, ja sam nazalost dobila u tom periodu oko 5 kg viska (na visak kojeg sam vec imala ), tako da bih ti preprocila da te ostave sa zdravim, nekaloricnim namirnicama.
    Znaci: opskrbe te svime sto bi ti trebaloImaj mobitel pri ruci, zlu ne trebalo (ja sam dobila alergiju na jedan lijek, pa sam morala hitno zvati doktoricu da mi ga zamijeni).

I kasnije su mi treking stapovi jako pomogli.

P.S. pises da je tvoj 8,5 godisnji sin sam s tobom preko dana, pa on ti moze puno pomoci - napraviti ti sendvic, dodati ti nesto, objesiti ves, oprati manje sudje, pospremiti u stilu da ti stavi stvari na mjesto, da spremi krevete i slicno...
    E. je imala 5 godina, bila je voljna pomoci mi i nudila se, ali to se moglo svesti samo da ju zamolim da mi nesto lagano doda.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najvaznije: puno vibri za sto brzi oporavak!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Za oporavak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Za preživljavanje - sejvat broj telefona neke dobre pizzerije, kupovinu preko neta s dostavom doma. Sina od 8.5 obučit kako pokrenut veš mašinu, ispraznit istu i pružit rublje, izvadit hranu iz fridža i sl. lakše poslove po kući.
    Za vlastito preživljavanje dobra knjiga, film, forum.
    Odmori se, naspavaj se. I sretan oporavak!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još mi je nešto palo na pamet - volonteri Crvenog križa isto uskaču u ovakvim situacijama.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Još mi je nešto palo na pamet - volonteri Crvenog križa isto uskaču u ovakvim situacijama.
    Maria je napisala da ima pomoć da netko ode u dućan, ima muža za pomoć oko kupanja, doma može mali dodati ili pomoći nešto ako treba.

Na fizikalnu terapiju u kući ćeš sigurno imati pravo, samo se na to dugo čeka. Ne znam situacij u Karlovcu, vjerojatno nije ništa bolja nego u Varaždinu, kod nas dođeš na red min. tri mjeseca od odobrenja.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj boškarin prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala bi dobiti 3200 kn, tako je kod nas i isplaćuju bez da tražiš.
    kod mene treba napisati zahtjev. ja nisam znala za to pa nisam ništa dobila.
    u kolektivnom ugovoru za državne službenike je bilo da se naknada dobije za bolovanja duža od 90 dana u jednoj kalendarskoj godini. ne znam jel to još uvijek na snazi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala svima na odgovorima

sutra idem vaditi konce, i onda gips

pa iza toga , bar tako kažu zbog dijagnoze, toplice

a ja se tih toplica jako bojim

imam neki iracionalni strah , pa jel ima tko kakvo iskustvo s toplicama

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala svima na odgovorima

sutra idem vaditi konce, i onda gips

pa iza toga , bar tako kažu zbog dijagnoze, toplice

a ja se tih toplica jako bojim

imam neki iracionalni strah , pa jel ima tko kakvo iskustvo s toplicama
    Ja sam nekako jako htjela toplice kad se MM lomio, jer su neki koje poznajem, mlađi isto, dobivali toplice i kao bilo im je dobro (zbog te vode, ja nekako mislim sve je lakše kad si u bazenu, brže ide oporavak), ali, koliko shvaćam, toplice u ZG-u daju uglavnom starijima (poanta je da dobijaju ovi koji ne mogu organizirati vozikanje po terapijama... valjda?).

Enivej, ja se ne bi bojala toplica, nekako bi ih prigrlila. Zašto se bojiš?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Rodbina koja je bila u toplicama je bila oduševljena - odmor, fizikalna, bazeni i banje - sve samo dobri komentari.
    Ali rodbina mi je starija + inače rade na polju i oko kuće fizičke poslove, pa se ne čudim njihovom oduševljenju nakon boravka u toplicama

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U koje toplice ideš?

Ja sam bila 6 mjeseci u Varaždinskim, pa se javi ako ideš tam

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ja se bojim nepoznatih ljudi kad sam bespomoćna

u ka bolnici znam skoro sve doktore i sestre tako da mi nije bio bed ležat 8 dana , još sam imala i problema sa probavom ( nema mi goreg nego da ne mogu na wc )

/nisam nikakva primadona i cmizdravica , niti sam koristila to što nekog poznam ali mi je bilo lakše kad su svi znali tko sam /

tako da kad bih i dobilla toplice, a nadam se , rađe bih da to bude topusko , nego negdje dalje .

ali o tom potom , daleko je to, prvo gips

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Rodbina koja je bila u toplicama je bila oduševljena - odmor, fizikalna, bazeni i banje - sve samo dobri komentari.
    Ali rodbina mi je starija + inače rade na polju i oko kuće fizičke poslove, pa se ne čudim njihovom oduševljenju nakon boravka u toplicama
    Nikom u toplicama nije lijepo, tj. ako im je lijepo onda nisu u bogznakak teškom stanju.

Maria71, svakako probaj otići u toplice u kojima bar nekog poznaješ. Ako ti je najgore to što ne možeš na wc, onda se raspitaj gdje su sobe s wc-om.

U Varaždinskim toplicama, na bolničkom odjelu, imaš wc nasred odjela (muško-ženski) od zadnje sobe udaljen 20-ak m. Tamo je i tuš, samo iza zavjese, a nema posebno muškog i ženskog dijela. Nepokretne pacijente tuširaju jednom tjedno. Ako ne možeš sama do wc-a, onda dobiješ "princezu" (kolica s rupom i kantom) i kahlicu pa to lijepo obaviš u sobi

Pokretniji i samostalniji idu u hotelski dio, gdje imaju svoj wc i tuš, telefon i televizor, ali to se i dodatno plaća.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, ne znam kako da te tu utješim... jel' tu pale racionalni argumenti - ali svi su tamo nemoćni, pa ne čuju se baš neke horor topličke priče, a imaš jako puno benefita, od kojih je prvi i osnosvni da imaš bazene i da se ne moraš vozikat na terapije (MM-u je račun za taxi bio ogroman, a niko ga nijej imao kad voziti, pa ulasci izlasci iz auta s nogom, a da ne kažemo da smo par puta onako bili blizu svjedočenja obračunu taksista koji su na čekama oko bolnica). Plus, možda neko od ovih koji te znaju iz karlovačke može te nekome preporučiti u toplicama kojima bolnica gravitira. Sretno, bit će ti to OK, vjerujem da si tamo fokusirana na oporavak, dok doma... doma si doma, dok se odvezeš-dovezeš itd., puno je praznog hoda!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.11.2012. at 11:27

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Nikom u toplicama nije lijepo, tj. ako im je lijepo onda nisu u bogznakak teškom stanju.
    Slažem se. Moji su redom senior citizens, s kroničnim tegobama (unatoč kojima rade fizikaliju) pa im je zato super bilo - omdor, malo rekreacije, hrana koju drugi kuhaju itd...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja kolegica s posla jako hvali fizikalnu terapiju u Topuskom. Nadam se da će sve biti dobro.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo me s kontrole

u nozi fiksator i šaraf

za mjesec dana ide šaraf van

gipsa nemam , smijem se malo osloniti na nogu , ne smijem se udebljati / to ja sama sebi kažem/

i uglavnom vježbat nogu i bit doma

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo me s kontrole

u nozi fiksator i šaraf

za mjesec dana ide šaraf van

gipsa nemam , smijem se malo osloniti na nogu , ne smijem se udebljati / to ja sama sebi kažem/

i uglavnom vježbat nogu i bit doma
    Zvuči bolje nego neki dan.

A toplice? Za mjesec dana kad šaraf bude vani?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja se nadam,

fiksator ide van tek za godinu dana .

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

super, i meni zvuči bolje nego neki dan.
    A ti sada nemoj misliti na torticu

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

drzi se

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jedan moj izum , pa da podijelim s vama.

Dakle, uglavnom sam sama, ali sam se navikla, problem mi je bio kod seljenja iz sobe u boravak, ali sam se dosjetila jadu ,pa u ruksak utrpam bocu vode , fiksni i mobitele, i knjigu , pa se onda pomoću štaka prebacujem.

Za mobitele mi je ok i ona torbica oko struka .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jedan moj izum , pa da podijelim s vama.

Dakle, uglavnom sam sama, ali sam se navikla, problem mi je bio kod seljenja iz sobe u boravak, ali sam se dosjetila jadu ,pa u ruksak utrpam bocu vode , fiksni i mobitele, i knjigu , pa se onda pomoću štaka prebacujem.

Za mobitele mi je ok i ona torbica oko struka .
    Kad nemaš ruksak u blizini a moraš dosta stvari ponijeti, uguraj majicu u hlače i potrpaj ispod majice, mobitel možeš zataknuti za hlače

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ili donji dio majice u zube pa stavi u majicu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sindestetski vijak mi vade za tjedan dana, onda od siječnja rehabilitacija 3 do 5 ciklusa od 20 dana, pa onda dalje .

kako je krenulo, dobro će biti da se vratim na posao u rujnu 2013.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za brzi oporavak!
    Jesu ti rekli gdje ćeš imati rehabilitaciju? Toplice ili?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo nešto što meni olakšava pomisao na sljedeću muževljevu OP, a i transport stvari, jer sam i ja vezano za kosti challenged, jedino što ne smije bit pragova onda po kući, a i inače dobro dođe (i u zdravlju):

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20241409/

Sretno u oporavku!

Ako računaš na boravak na poslu bez štaka, uz nošenje, moglo bi se to produljiti, bojim se, tako kako si i rekla. MM je na jednoj štaci mogao puno prije, zafrkano je ako je posao takav da ima seljakanja.

Držim palčeve... sve to prođe, jako je teško dok traje. U strahu, upravo smo kupili gradske dereze, iako, on je pao na dan kad nisi niti kužio da ima leda (on i brojni ZG-čanci).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naravno da se u mom slučaju sve mora razvući ko trakavica.

operacija zakazana za 28.12.

vele po slici da dobro zarastas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maria, jako mi je žao što ti se to dogodilo
    Kako se snalaziš, imaš li sada kakvu pomoć?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

preživjela sam

pomažu sin i muž i nekoliko dobrih prijatelja.

mali je savladao skoro sve kućanske poslove tako da nekako guramo, ali datum povratka na posao je sve neizvjesniji .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super za dobro zarastanje, sretno i complication-free na operaciji i da je ne odgađaju!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme maria, drzim fuge za sto brzi oporavak!

I meni, ja pala pred tjedan danam, slomila fibulu tik iznad zgloba, jos uvijek u longeti (do istog tog 28.), onda ce opet vidjet da li gips ili operacija. strogo mirovanje koje sve teze podnostim. KO je spomenuo, povremeno kada ustanem na wc ko da ce mi misici otpasti, inace u pravilu, ne boli...bila sam uvjerena da ce mi jucer na kontroli staviti gips a oni produzili longetu, zbog oteknuca (3,5 sati cekala u draskovicevoj, naravno da je bila otecena noga, uf!).
    Ima li ko kakav savjet!

kucanske poslove preuzeli muz i sin, malac se stvarno trudi iako me zivaca i zivaca kosta sve na tanane objasniti...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    .
    Ima li ko kakav savjet!
    Želim vam čim brži oporavak.

Ako treba savjet u vezi obavljanja kućanskih poslova, javi se što konkretno te zanima. Nemam iskustva s lomovima, ali imam s nemogućnošću kretanja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bubice, baš mi je žao .

ja sam evo 50 . dan u kućnom pritvoru na 35 kvadrata.
    ja sam nakon izlaska iz bolnice imala veliku krizu, plakala sam i kukala. ,no kad sam sticajem okolnosti ostala sama doma ,jer mali mora u školu a muž na posao, nekako sam se dobila.

najprije sam bila jako nespretna po kući sa štakama, ali kako vrijeme ide , nekako se snalazim.

znam da ti je dosta svega , ja sam se najteže mirila sa tim da se ne mogu oprat ko čovjek, ali sam se i tu dosjetila jadu pa se brišem vrućim krpama ( nemam tuš kabinu , a noga je beskorisna da bih stala u kadu )

savjeti od sirius su mi baš pomogli , imaš gore njen post i od elly isto .

sad je najbitnije da spremna dočekaš taj petak .

meni su puno pomogle frendice i kolege s posla , jer nisam sve mogla svaliti na njih 2 . ( situacija je takva da nam bake ne mogu pomoći zbog svojih životnih situacija )

moj od 8 i pol godina i pere i podgrijava i sve živo , nije idealno , lome se čaše i pljuska svašta , ali nisam krepala od gladi . za sada

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi mogla puno toga na stakamam problem je sto ne znam kako odrediti mjeru, koliko ja uopce smijem po stanu klatiti s nogom? prvih sedam dana sam se stvarno cuvala, maksimalno lezala da bi me dok skroz sumnjicavo gledao, kao: jeste li vi sigurni da ste mirovali !?!
    kupaonske muke necu uopce spominjati, kako vi kosu perete?
    nego, danas mi je palo na pamet da mogu sjediti u kuhinji i nogu podignuti na drugu stolicu, postala sam kreativna kada je muz spomenuo da ce kupiti gotovu francusku za bozic
    mi sve skroz sami, nikakve rodbine nemamo u ZG, stan je toliko mali da mi se uopce ne dovlaci mama gore, nemam potrebu opterecivati prijatelje u ovo blagdansko vrijeme, svi iamju posla preko glave...B ipak ima 12,5 god pa ipak puno toga moze sam...Samo da se ja gipsa docepam, mislim da ce mo onda biti puno lakse...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •