Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Alergija?

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Alergija?

Već dva i po mjeseca kašljucam,u grlu me toliko škaklja za poludit.Sad sam još navukla nekakvu prehladu gdje mi se sve cijedi i kašalj je ujutro i navečer kad legnem užasan.To mi se pojavilo i prošle godine u isto vrijeme kad sam bila trudna sa L i dr.mi je propisao Tafen Novolizer pumpicu i bilo mi je prošlo nakon par dana.Dr.me nije nikako slao na alerg.test. da isključi moguču alergiju ili even.Astmu.Ima li tko kakvih sličnih iskustava?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Već dva i po mjeseca kašljucam,u grlu me toliko škaklja za poludit.Sad sam još navukla nekakvu prehladu gdje mi se sve cijedi i kašalj je ujutro i navečer kad legnem užasan.To mi se pojavilo i prošle godine u isto vrijeme kad sam bila trudna sa L i dr.mi je propisao Tafen Novolizer pumpicu i bilo mi je prošlo nakon par dana.Dr.me nije nikako slao na alerg.test. da isključi moguču alergiju ili even.Astmu.Ima li tko kakvih sličnih iskustava?
    Tafen Novolizer i jest lijek za alergijsku astmu. Moj sin to stalno koristi tijekom zimskih mjeseci.

Ne mora biti da imaš astmu, može to biti i od alergije (prašina, grinje... čak i početak sezone grijanja kad se naglo poveća suhoća zraka pa ti sluznica postane propusna). Alergološko testiranje za odrasle možeš i bez uputnice obaviti u raznim poliklinikama tipa Stela ili Labor centar (nisam bila, jer vodimo dijete na Srebrnjak, ali to nije za odrasle). Može ti biti i obična upala sinusa.

Ako imaš doma Tafen pumpicu (ona ima 120 doza) i ako ti je lani to pomoglo, možda da se samo konzultiraš sa svojim liječnikom možeš li ga koristiti jer ga sigurno nisi potrošila. Ako ti se isti simptomi pojavljuju u određeno doba godine, vjerojatno je u pitanju alergija pa će ti to biti dobro.

Inače, klasika za astmatičare i alergičare je držati optimalnu vlažnost zraka u prostorijama gdje boraviš i piti puno vode, da se sluznica ne isušuje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se alergija na ambroziju javila u drugoj trudnoći. za sada samo kao rhinitis. ali mala, ta koja je bila u trbuhu, kada sam ja dobila alergiju ima astmu. Ne znam jel to povezano

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nažalost pumpici je istekao rok,neznam kako s obzirom da sam ju prošle godine uzela.Iči ču danas dr.da mi da opet pa da vidim dali da odem jos na nekakve pretrage.Valjda mogu koristit pumpicu obzirom da dojim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost pumpici je istekao rok,neznam kako s obzirom da sam ju prošle godine uzela.Iči ču danas dr.da mi da opet pa da vidim dali da odem jos na nekakve pretrage.Valjda mogu koristit pumpicu obzirom da dojim.
    Sad sam provjeravala, Tafen Novolizer se više ne proizvodi. Zamjena je Budelin Novolizer koji se može koristiti i uz dojenje. Evo tu pogledaj: http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...9-09-02-44.pdf

Konzultiraj se s doktorom. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •