Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Sindrom karpalnog kanala?

avian avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno Sindrom karpalnog kanala?

Pretrrazila sam forum ali nisam nasla nista o ovom problemu, i bas mi je to neobicno. Ako sam to slampavo pretrazila, lijepo molim linkove na teme

Dakle, toliko mi trnu ruke da me bolovi po noci budim i ne mogu spavati. Jedino sto mi pomaze je da spustim ruku da visi uz tijelo, i to mi donosi instant olaksanje, no tako ne mogu spavati. (Mada vec razmisljam kako bih se i gdje mogla smjestiti da spavam a da mi ruka nije vodoravno vec okomito u odnosu na pod.) Uglavnom se radi o lijevoj ruci; desna isto trne ali me barem ne budi po noci.
    Svi simptomi su tipicni za sindrom karpalnog kanala ali mi je ginekolog rekao da se radi o zivcima vratne kraljeznice, i da ce proci nakon poroda. Do njega pak imam jos skoro 4 i pol mjeseca, i poludit cu do onda ako necu moci spavati.

Citala sam o tom karpalnom kanalu da je standardni problem trudnica, pa me zanima kako ste se vi nosile s njime.

Hvala!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ima tu
    http://forum.roda.hr/threads/7630-Si...%C5%A1to-drugo
    http://forum.roda.hr/threads/20911-U...Dene-%C5%A1ake

ima još...
    prebaci se na jednu od ponuđenih (ili neku treću) temu

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam imala problem sa njime, ali nakon poroda.
    Isla sam na fizioterapiju ( led, struja), ali nije bilo bas nekog prevelikog pomaka. Na kraju je samo od sebe proslo nakon par mjeseci.

Meni su takoder jako trnule ruke, jedna vise od druge. Ponekad uopce nisam imala osjeta u saki, ispadale su mi stvari iz ruke. To mi se uglavnom dogadalo ujutro, preko dana je vec bilo bolje.

Nakon ovog poroda nemam tih problema, par puta su mi onako malo trnuli prsti, ali nista vise od toga.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam svoje iskustvo napisala ovdje http://forum.roda.hr/threads/73303-b...oludit-%C4%87u

moje dijete sada ima skoro 11 mjeseci i još mi je isto ko i prije poroda, na dane čak i gore
    živim u nadi da će proći

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni su tablete magnezija donekle pomogle. Bilo mi je za izludit, uopće nisam mogla spavati, budila bi se po par puta noću i šetala ko manijak jer mi se samo u uspravnom položaju vraćao osjet u šaku. Jedan prst mi je bio utrnut par mjeseci, sve do poroda. Nakon poroda nestalo, ko rukom odnešeno.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam ga imala samo poslije prvog poroda ali se ne sjećam da mi je išta trnulo. Jedino je bol bila pregolema Na kraju priče sam završila u gipsu, i prošlo je tek kad se upala smirila.

Poslije mi je uvelike pomogla ortoza za palac.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •