Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: koje kreme?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno koje kreme?

Helpajte!
    Koja krema je učinkovita protiv seboroičkog dermatitisa?
    Bebač ima 4 i po mjeseca i hrapave , crvene obraze

I još nešto - na piši su mu se pojavili mali crveni prištići-mazala Nistatinom -nema poboljšanja ----a koja krema za to?

Inače, bili kod doktora a on --"samo vi to u kamilici i nije to tako loše kako zna biti!" za po...

kata

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nazalost, ne mogu ti pomoći, htjela sam reci da ja imam sebor. dermat. i da sam isprobala puno krema dok nisam pogodila onu koja mi paše. ipak se povremeno javi crvenilo i perutanje.
    sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Probali 3-4 i pogodili tek sa Mustelinom Stelatopiom, iako se crvenilo jos tu i tamo javi.
    Nekad joj stavim i obicne Pavloviceve prije spavanja, i ujutro joj je koza skroz cista

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E sad mi smo malo veći ali Nini su obrazi ove zime znali biti crveni, hrapavi i izgledalo je dosta upaljeno.
    Dr. nam je rekla da je to od dude, stalnog slinjenja i hladnoće. Dala nam je neku mast (ne mogu se sad sjetit kako se zove) al joj nije niš pomogla. :/
    Ja sam kupila sam Mustelinu Cold Cream i počela ju mazati prije ujutro, navečer i prije svakog izlaska van i da pokucam povuklo se je, već par mjeseci se nije pojavilo. :D

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nama je super pomogla krema od Avena Trixera se zove i namijenjena je baš za djecu s dermatitisom a i za odrasle. Za tri dana od crvenila ni c...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: koje kreme?

Citiraj kata prvotno napisa
    Helpajte!
    Koja krema je učinkovita protiv seboroičkog dermatitisa?
    Bebač ima 4 i po mjeseca i hrapave , crvene obraze

kata
    fran je samo na jednom mjestu imao crvenilo i pedijatrica je rekla da je to dermatitis! preporučila nam je od BIODERMA - ATODERM P.O. ZINC

odličan je! rekla je da mažemo 5 dana jedanputa dnevno, ali mu je nestalo nakon 3. dana! stvarno je super nećeš pogriješiti!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kata imaš na zdravlju djece temu atopijski dermatitis pa malo prouči, tamo cure dosta pišu o kremema koja je kome pomogla.
    Možeš i u pretražnik upisat dermatitis pa će ti izbacit.
    Ako imaš još kakvih pitanja samo pitaj

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako je stvarno seboroični dermatitis, onda bi mogli probati 7 dana s Oronazol kremom (ali prije pitati liječnika, ili još bolje dermatologa, iako bi takvu dijagnozu najprije trebao potvrditi dermatolog). Ako je atopični dermatitis, onda je to druga priča, imaš dosta na tu temu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Cure, kako znate da je riječ o dermatitisu ako vam to nije dijagnosticirao doktor? I Riu se zacrvenilo lice, počelo je od brade, a prešlo je na lice, pa su se još pojavili i sitni prištići. Kad je već postalo jako grozno, mazala sam mu 4 puta elacom-om i prošlo je, i lice mu je bilo prekrasno. A za pet dana sve je počelo opet.
    E, sad, meni pedijatrica nije ništa dijagnosticirala, ali mene to malo zabrinjava. Trebala bih naći neku kremu koja mu odgovara, a mislim da nema smisla više se oslanjati na kortikosteroide, ako se crvenilo vraća. Može li to biti dermatitis?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nama su obrazi isto bili crveni i hrapavi kao i leđa i trbuščić, peijatrica nam preporučila ili Avenovu Trixera ili Aderma Exomega mlijeko. Ja sam kupila to exomega mlijeko i mazala joj lice i tijelo i sve joj je prošlo. Obrazići konačno mekani kao u prave bebe.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

jako dobra krema je i Baby Cold Cream od Uriage-a. Ima po ljekarnama koje drže Uriage kozmetiku

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Atopičnim dermatitsom se danas svašta naziva, jer je to prilično nepoznato područje (ne znaju se uzroci, kod različitih ljudi se razlličito ponaša na suncu, itd). Seboroični derm. je druga priča, puno je rjeđi, dijagnozu postavlja dermatolog, i lakše se liječi (ali isto je trajni problem, samo se lakše sanira i drži pod kontrolom u odnosu na atopični).

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pomiješali ste dvije stvari, atopični dermatitis i seboroicni dermatitis. to nije isto. i nije terapija ista.
    ja imam seboreju, a moj mali atopični dermat.
    kreme koje koristimo su potpuno različite.
    oronazol se ne smije koristiti bez savjetovanja s dokt..

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Drage žene,
    pročitala ja sve topike o atop.dermatitisu ali nigdje nisam našla razliku između atopijskog i seboroičnog dermatitisa.

Naša priča : Ličeko mu je bilo stvarno super, no jednog jutra sam primjetila male crvene točkice-par-na bradici i obrazima,sutra već malo više.Obraščići su mu crveni i hrapavi .Nivea,Becutan,Bepanthen----ništa nisu pomagale.Otišla doc.-on kaže to je seb.dermatitis ali "nije to tako jako kak zna biti"-kojom kremom:"pa,običnom za njegu" :shock:
    Ja kupila Exomegu-malo se hrapavost povukla ali i dalje crveno i vidi se da stagnira!

Ako tko zna opisati razliku između ta dva nesretna dermatitisa MOLIM VAS da to raščistimo jer znam da to mnoge mame muči a doc. se ne žele time opterečivati i samo te otpile. :/
    PS:Blago vama koje živite u malo većim mjestima pa možete birati doc.Mi se patimo kak znamo! Hvala Bogu na Rodama! :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kato, moj sven je prije nekakvih mjesec dana imao strahovito crvene i hrapave obraze i čelo, s tim da se to njemu proširilo i na pazuha, vrat i dio prsa. bilo je zaperutano i baš je grozno izgledalo. nama je pedijatar rekao da je to seboroički derm. i dao nam da mažemo 5 dana elocom losionom u excipial lipolosionu ( to je magistralni 20%-tni pripravak).koža mu se kroz tih par dana skroz očistila i lice mu je potpuno glatko sad.
    ped. nam je za nastavak terapije preporučio mustela kupku, ali meni nije nešto posebno dobra, pa koristimo eucerin uljnu kupku i mažemo mustelinom emolijentnom kremom.
    sad je dobro, samo moramo dobro njegovati kožu jer mu je baš suha.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e, i još sam zaboravila, ne koristiti kamilicu.
    ona još više isušuje ionako suhu kožu. to nam je i ped. rekao.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i kod sebor. i kod atop. dermatitisa radi se o suhoj kozi.
    sebor. se uglavnom javlja na licu u T-zoni (obrve, izmedu obrva, oko nosa, brada) iza usiju i uz rub lica. meni je jos i vlasiste suho tako da kosu perem posebnim samponom (dercos, od vichy).
    ti dijelovi pocrvene, svrbe i nakon nekog vremena se ljuste.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mislim da točnu dijagnozu može dati samo dermatolog.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

martinap, slazem se s tobom.
    mi imamo svoju dermatolog. i ona je postavila dijagnozu, meni prije par godina: sebor. dermatitis, a matiji prije mjesec dana: atopijski dermatitis.
    imamo potpuno razlicitu terapiju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •