Cure,, može netko linkat o kakvom je kućnom vatrometu riječ?
Moji su totalno nabrijani na petarde (ne dam!) pa bar da im ovo dozvolim. Imam osjećaj da ih zakidam za muški razvoj![]()
A što su te pčele i bumbari, pitam iz čiste znatiželje, moje dijete se boji buke pa ne budemo kupovali.
različite vrste petardi
bubmar baš zvučno eksplodira
MM svake godine donese nekoliko, V uživa, a ja šizim
I mi smo prije ovako.... Ima mm i starterski pištolj (još iz svoje mladosti) za ispaljivanje raketa pa i to koriste.
Petarde - nije bilo pretjeranog interesa.
Pčele i bumbari - tu sam bila popustljiva.
Sad već neko vrijeme žicaju taj vatromet. Rekla sam da ne mislim stavljati veto, a dečki kak se dogovore s tatom. Nemam pojma ni koliko taj sport košta. Kupuje se u Orionu (dućan blizu starog motela Bundek - rade samo u određeno doba godine).
trampolina, evo.
Imaš u Splitu Boom za tekve stvari (proguglaj boom split), a mislim da ima negdje i Mirnovec (proizvođač) svoje prodajno mjesto, na Matejuški ili tako negdje.
Pčele se vrte i zuje, pucketaju, čini mi se. Mislim da ne pucaju uopće.
Mi kupimo Pirotehniku Mirnovec, ove sirne pčelice, bumbare, zujalice i slično palim ja s djetetom, a vatromet im priredimo za staru godinu, to pali MM i brat.
Netko je pitao za onu "LAVOR ARENU" ima u Metro na akciji cca 140 kn.
[QUOTE=čokolada;2272533]Moje sline nad figuricama životinja napravljenih od (ostataka) krzna, izloženim u krznariji u Mararykovoj. Stvarno su slatke minijature mačkica, pasa, lavića, zečića, psića, sova i sl. (20-50kn, ovisno o veličini).
Moja starija voli replike životinja tvrtke Schleich koje sam za sada našla samo u Muller-u. Nisu jeftine, ovisno o vličini 20-50 kn, mateijal kvalitetna čvrsta plastika. Kao alternitavi proizvođača su Papo i Safari čije figurice se mogu naći na netu (e-bay, amazon).
Moj sin ide s razredom i učiteljicom na Božićni vlak. Evo o tome: http://www.hznet.hr/bozicni-vlakovi
Na ovoj stranici se ne spominje Šibenik, ali ima. Voze se do Perkovića i natrag. Košta 50 kn, a navodno će biti veselo. Dobro je da se djeca provozaju vlakom. Išla bih i ja, ali radim.
Ovdje se pisalo o onim skejticima za igru prstima iz Muellera; je li to zanimljivo za djecake od 9 godina? Je li potrebna neka početna "infrastruktura" ili su dovoljni skejtići i koja prepreka? Vidim da se prodaju u skroz različitim kombinacijama. To mi je potencijalan poklon za nećaka kojeg trdnutno ništa posebno ne zanima a nemam pojma o tome.
Dodje E. jucer iz skole s "vijescu": "Mama, znas li da i sv. Lucija donosi poklone? Ostavlja ih ispod jastuka!". :gaah!:![]()
Inace, DM je poklone iz pisma vec pripremio. Iako jos uvijek trazim zmaja (van sezone sam za kupnju zmaja- dobro je da ga nije navela u pismu DM-u, izgleda da ce to biti uskrsnji poklon), Lego HP Knight Bus set (za NG), i u proslom knjiskom shoppingu je bila samnom pa nisam uspjela kupiti da ne vidi, ali sutra idem sama po (tradicionalni +1NG poklon za nas) knjigu.
(Za MM-a, siru obitelj i blize frendove vec imam poklone, samo mi preostaje umatanje).
Posljednje uređivanje od Elly : 04.12.2012. at 15:59
Zdenka, molim te reci gdje si to kupila i koja je cijena. Moj ima 10, i to je pozelio za bozic, auto na daljinski, naime. gledala sam neke sajtove, ali uopce ne kuzim te stvari, neki su jako skupi, neki cca 150 kn, nisam uopce pametna![]()
Sanja, ovaj autić sam kupila u Muelleru, cijena je 159 kuna, zajedno s baterijama. Autić je veličine oko 15 cm, lijep je.
Puno hvala![]()
Vidjela sam baš slatke crvene i sive zmajeve u Muelleru. Da nisu moji već tako veliki i da nemaju već cijelu obitelj zmajeva, ne bih im odoljela.
Ja tražim naušnice za curu na klipse, zna li netko gdje ima?
Klinki ću uzeti šlape koje izgledaju kao čizmice, jer ima na nazuvanje i redovno je bosa, a klinjo si je zaželio pedalu za distorziju za el. gitaru (ne znam da li će je dobiti...) Inače me užasavaju do boli fore da je njena frendica za Nikolu dobila igračku (jer mi poklanjamo šibe i slatkiše), ali ta ista frendica dobije igračku i za 10 petica, pa mi je odmah ta ideja postala odbojna.
Inače, od kulturnih događanja jedne godine smo išle gledati Orašara i to je stvarno predivno iskustvo. Kako sada pleše u KUD-u, ima redovno nastupe za blagdane, pa možete doći 11.12. u 19.30 pogledati njihov nastup na Trgu, a 27.12. imaju nastup u crkvi u Remetama i 28.12. na Jordanovcu. Dan kasnije idu svi klinci (isto u organizaciji KUD-a) na imanje Salaj u Čazmu i bude im jako zabavno. Obavezno pogledamo i žive jaslice na Kaptolu, mi veliki si u šatoru kupimo kuhano vino, njima kobasice, a ove godine ćemo pogledati kaj ima na Zrinjevcu. I da, ići ćemo gledati Hobita, samo moramo vidjeti da li idemo čoporativno (jer bi sinek išao s frendom) ili ćemo samo nas dvoje, klinku možda ne bi vodila radi napisa da film izaziva glavobolje...
za čizmicu sam kupila slatkiš tj. one pošećerene duge trakice ( za to se uvijek zaljepi u Mulleru ) i u Algoritmu držač za četkicu s rakom.
Zapravo sam krenula po gumenu narukvicu sa smodileyem, no ostao je mrgud i plačko pa sam osustala.
A što će sve dobiti pod bor još ne znam, vjerojatno novu Borovnicu, ostalo ću vidjeti s njenog popisa pa raspodijeliti na nas , bake i dede.
ima par slova viška, trebalo je pisati smiley![]()
Kako je prosao Nikola?
Kod nas u cizmi, zapravo u obje :D zlatna siba, naranca, Hello Kitty Pez/privjesak za kljuceve, uze za preskakanje, Lego bor, i DVD Goonies. Od mene, rezervacija kino-karte za Hobita.
Baka je jos ubacila cokoladni paketic, sa porukom.
Ja sam pak u cizmi nasla prekrasnu hand-made pahuljicu za bor i cestitku, MM isto tako.![]()
Nikola je prošao s osmijehom svidjeli su joj se bomboni i smiješni rak
A sad sam se sjetila prigodne pričice uz poklone.
Kćer mi je bila mala i jedne godine za Uskrs smo bili kod kumova u Osijeku gdje je zeko donio svašta što inače doma ne nosi. Ona je komentirala kako ovaj zeko donosi jako puno poklona, reko to ti je slavonski zeko![]()
Moja je dobila slatkiše i tigra i tigricu od Schleicha. Bila je jako sretna jer ima malog tigrića pa su mu sada došli mama i tata.
U našim čizmicama je bio svakome veliki čokoladni Sv. Nikola i šiba, za curu kompletić za pletenje narukvica, za dečka Carcassone. Sviđa im se Nikolin odabir.![]()
kod nas samo pismo, ni šibe ni čokolade, samo pismo sa podužom čitabom i kuponima za kino.
šiba, ritter cokolada, kinder jaje i schleich konjic
Posljednje uređivanje od meda : 06.12.2012. at 13:07
Dobio je svoje sličice nogometaša, čokoladice, i cd s odabranim djelima Davida Poppera.
MM je to komentirao riječima: "Siroto dijete, dobiva na poklon cd klasične glazbe"
A "siroto dijete" se oduševilo, odmah si je isplanirao kako će slušati cd kad dođe iz škole. Ispala glazba veća atrakcija od sličica, njih si ionako svako malo sam kupuje.
Moj je bio prezadovoljan. Kad je na hodniku vidio poklone, oduševio se. Viče: Kristuševa babica, ipak sam bio jako dobar!
MM i ja smo skoro popadali od smijeha, nitko doma ne spominje ovu babicu.![]()
Elly, kad idete na Hobbita? Ja još dvoumim da ga vodim ili ne....
Moj je dobio tri para cipela/čizama punih slatkiša i šibu i bio je silno razočaran jer nije dobio Yugio karte koje je želio...
Nama Sv. Nikola dolazi i u kazalištu - imamo organiziranu predstavu od firme, a mi donosimo poklone i tamo će to dobiti, ali mu nisam rekla (MM je iskomentirao kako je razmažen i nezahvalan).
Bojim se da će i Božić biti razočaranje - prije je pilio za neki Lego StarWars set, ja ga našla na akciji i kupila. Uzela sam mu i komplet posteljine Angry Birds, a u međuvremenu su se pojavili Hobbit rekviziti i sad bi on Bilbov mač.
Ne pada mi na pamet da još i to kupujem i pripremam ga za tu činjenicu...![]()
19.12.
Izlazi 14.12. u kino, ali imamo druge obveze (a ne vodim ju na predstave koje pocinju poslije 20h) tako da sam rezervirala za 19.12.
Ako ti nije prekasno, javit cu ti utiske.
Imas pravo za Bilbov mac, ostavi ga za neku drugu poklon-priliku.
Obavila sam i kupnju knjiga za nju (koju ranije nisam uspjela jer je bila samnom, poskrivecki je to prilican pothvat :D), jedino, umjesto jedne planirane, kupila sam dvije- jednu koju si zeli za kolekciju, i drugu koja ce joj dobro doci za teoriju baleta, ovu, detaljno sam ju pregledala i cini mi se odlicna. Tako da ce ova biti za Bozic, a ova druga (iz kolekcije) za NG.
![]()
BTW, kaze mi E. da su neke njene frendice iz razreda za Nikolu dobile i po desetak poklona.... Ovi nasi pokloncici se prema njima cine i skromni. U razgovoru s nekim mamama, ovdje je sv. Nikola nekad bio, sto se poklona tice, vazniji od Bozica. No u mojoj obiteljskoj tradiciji sv. Nikola je nosio skromne poklone, pa se drzim toga.![]()
Posljednje uređivanje od Elly : 07.12.2012. at 11:47
Ups, ispravak, uzela sam izdanje iz 2012.god. (zamotali su mi je u knjizari, zaboravila sam kakva je naslovnica).
Posljednje uređivanje od Elly : 07.12.2012. at 12:03
naš Nikola se opskrbio na Interliberu
najstarija je dobila Evolucija je revolucija
dvoje mlađih su dobili Krispin: Praščić koji je imao sve i Što bi bilo kad...
Ima li možda tko od vas Lego igru Harry Potter i kakva je?
Lea je naime dosta u HP điru jer ga čitamo, a ne vidim ništa drugo osim te igre u tom stilu.
Osim toga imam bon u Mulleru i trebam ga potrošiti a ne mogu pronaći ništa od onoga što sam planirala.
Imamo, dobra je, zabavna! Dobila ju je prosle godine bas za Bozic (ubola ju u Plodinama kad je bilo -30%)
Inace, ovdje trenutno stalno reklamiraju, vezano za HP, igrica Wonderbook za PS3, za 40 € (OK, negdje vise, negdje manje), ako bi ju tako nesto zanimalo, evo ova .
Ili da joj nabavis ekstra 3 knjige iz HP-serije (Fantastic Beasts and Where to Find Them, Quidditch Through the Ages i The Tales of Beedle the Bard) - kratke su i zabavne, posebno "Ronovi komentari" u Fantastic Beasts...![]()
Nemamo Play Station ali vidjela sam da postoji igrica i za PC i to vrlo povoljna.
No, stvar je u tome da moram nešto kupiti u Mulleru za Djeda Mraza u MM-ovoj firmi jer imam taj bon.
Planirali smo Lego Friends ili mikroskop ali niti jedno nismo našli.
Izgleda li ta igra stvarno onako kao na slici na kutiji - znači ima li unutra kockica sa kojima se nešto slaže?
Pogledala sam malo po netu i čini mi se zgodno, ima kockica i može se nešto i složiti.
Lea sad naime slaže Hogwarts od kockica i igra se pa mislim da bi joj se ovo dopalo.
Kod nas je Nikola donio slatkiše, a za Božić će curi donjeti veliku kućicu za lutke koju će djed napraviti, a uzor nam je ova http://www.trgovina-lotus-woody.hr/p...-savannah.html , a ja ću ukrasiti i
sa time će se rado oboje igrati. Za dečka moram još osmisliti.
@ Mima: da, zapravo ga na pocetku gradis, moze se igrati u vise igraca, a moze sluziti i kao najobicniji Lego ako ga slaze jedna osoba.
Eventualno da uzmes 'pravi' Lego Hogwarts za slaganje - ima stariji, manji dvorac, i noviji koji je u biti varijanta "Battle for Hogwarts" iz sedme knjige, ima vise figura i slicno. Cijena je malo paprenija (ovdje je oko 100 €), ali prilicno je velik, pa jos ako mozes iskoristiti bon....
Posljednje uređivanje od Elly : 10.12.2012. at 10:54 Razlog: dodala u tekst
Ne znam ima li još 'pravog' Lega sa Harry Potterom kod nas, to mi je tek sada palo na pamet jer nisam našla Lego Friends.
Oka da pomogneš djedu ima ovdje nacrta za namještaj http://ana-white.com/plancatalog?key...=All&style=All
i za kuću http://ana-white.com/2011/10/dream-dollhouse
Mi imamo baš tu savanah, bakina želja i super je, cure se vole igrati ali brate mili ne izgleda tako lijepo kao na slici..nekako isprano..meni je puno bolja ova s linka. Jedino je namještaj super.
Materijala utrošenog nema cca 200 kn ma ni toliko, malo lesnita, malo masiva i hrpa naljepnica, štenge su plastične.
Velim cure se igraju svaki dan s njom i drago mi je da je imamo ali ne vrijedi te pare.
kako misliš da nema friedns u mulleru?
ja sam kupila vanji za bing 2 kompleta friends (ona je htjela onaj najveći http://shop.lego.com/en-US/Summer-Ri...**.lego-ps-4-2 , ali...)
ove sam uzela
http://shop.lego.com/en-US/Emma-s-Ho...**.lego-ps-4-2
http://shop.lego.com/en-US/Heartlake...**.lego-ps-4-2
i uzela sam joj adventski kalendar friends za nikolu
i vidjela sam nešto HP, iako je uglavnom rasprodano, sjećam se da je bila zakutna ulica
Trebalo bi biti, mozda nema puno vrsta (ovdje ih ima puno vrsta, a tek u UK.... Ja ih lovim i na njihovom eBayu, nevjerojatno koliko ih novih (nikad neotvorenih) prodaju!).
Mozda mozes i vrstu koja te zanima naruciti u Muller - kad vec imas bon (s obzirom na to da inace drze Lego)?
Pa ima valjda ali kažu da se rasproda čim dođe.
Mi smo bili u subotu u CC1 i bilo je samo malih kompleta, a sad do slijedeće nedjelje obavezno moram nešto kupiti jer je ta priredba sa DM-om (na koju nismo niti planirali ići jer smo trebali biti na putu, pa sam računala da imamo još vremena do Božića).
Tako da ne znam hoću li uspjeti nabaviti Lego Friends do vikenda (pokušat ćemo ali tko zna!)