Mi smo ove godine naumili reći bakama, dedi, uji i svima ostalima da primamo samo jestive i simbolične poklone (vrijedi i za djecu). Obzirom na penzionerska i samačka primanja, tako je najbolje. Ili odrediti da cijena poklona bude u granicama do štajaznam 30 kn - nek im kupuju lijepe bilježnice i pribor za pisanje koji se može naći u tom cjenovnom razredu.
Ni mi se baš ne kanimo ispružiti, ali naša djeca su već ipak starija.
U dobi od 9-10 godina još su ih jako veselile igračke - lego garniture, svjetlosni mačevi, dvd-i s filmovima i igricama, cd-i interaktivni... Od toga i dan danas obožavaju Čistu peticu: http://www.cistapetica.com/ (ostale mi se ne da ni spominjati, Učilica nas je razočarala, a druge su prerasli).
Sveti Nikola i Krampus nam ne donose ništa osim čokoladnih lutki. Igrom slučaja, baš u tom tjednu imamo još dva slavlja (mm ima rođendan, a i godišnjica braka je svega par dana ranije) pa to obično završi kao objedinjena obiteljska fešta gdje je puno važnije kako se provodi vrijeme nego što se dobije.
Za Božić - tja, vidjet ćemo još... Nekako mi je sve odbojnija sva ta potrošačka ludnica, a htjela bih razveseliti djecu. Mislim da će pod bor dobiti karte za kino ili kazalište (što se već nađe) pa odosmo svi zajedno nešto prigodno pogledati.

Odgovori s citatom