Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
Za kćer imam origami, a sin će dobiti knjigu o astronomiji s kartama neba. Ona još priželjkuje ručni sat, a on bi htio švicarski nožić. Za ovo drugo sam jako u dilemi - biste li to kupili dvanaestgodišnjaku?
Paaa, ne znam. Zapravo bih, ali to ovisi o djetetu. Uostalom, i ja sam prvi svoj džepni nož dobila od tate u petom razredu.

Moj mlađi se sam snašao - našao je u kuhinjskoj ladici moj stari "švicarac" (zapravo klon) iz planinarskih dana, pa je pitao smije li ga koristiti. Budući da on inače vješto barata nožem i sjecka povrće za salate i slično, rekli smo da može, ali ne smije to nositi van dok se igra s drugom djecom. To je bila atraktivna igračka tijekom ljetnih praznika, pa nismo ni došli do toga da se ne smije nositi u školu.

Igrao se s tim cijelo ljeto, kod mojih roditelja, pa ga je deda učio kako se od jorgovanove grančice napravi pištaljka. Nije bilo zloupotrebe. Izdovoljio se, nož se vratio na mjesto i dobro. Imam sličan takav i u vikendici - djeci je to dostupno. Mlađega to zanima, a stariji ih nikad nije ni pogledao.