-
Pšenične posije - kako ih pripremiti?
Moja curica od 2 i pol godine ima problema sa probavom. Gastoenterolog nam je između ostalog preporučio i posije. Zanima me kao ih pripremiti, da li je potrebno kuhati ili ih mogu pomješati sa jogurtom i muslima. Ne znam da li ima razlike između onih iz dućana i onih kupljenih kod mlinara, naime ja imam ove od mlinara. Hvala na odgovorima
-
Ja stavlajm razne posije u kruh kad ga sama pečem.
A nedavno sam čula da su za poboljšanje probave odlične i koštice nara, ako dijete želi jesti nar, a ne pljuvati koštice. Sad mu je sezona pa probaj.
-
pa kaj se koštice od nara pljuvaju, nikad čula, kaj bi se onda tu jelo.
Posije može stavljat kud hoćeš, može i u juhu, popečke u sve bolje je malo preliti s vručom vodom da odstoji, a to kaj su od mlinara, samo znači da si par ruka preskočila tj. da si malo bliže izvoru.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.11.2012. at 20:38
-
-
mi često samo umiješamo posije u jogurt i tako pojedemo (i djeca)
kad uspijemo nabaviti koristimo od mlinara, a inače kupim u DM-u
-
Ja ih stavljam u domaće musle (mislim da ima i ovdje recept): dakle, pšenične posije, pšenične klice, zobene posije, zobene pahuljice, mljeveno laneno sjeme, sjemenke suncokreta, sjeckani bademi, malo ulja, med, sve izmiješam i ispečem u pećnici.
Druga opcija: skuham na vodi zajedno proso, zobene pahuljice, posije ili bilo što takvo što imam u kući.
To mi je baza u koju stavljam: lješnjake, grožđice, kokos, suho voće... može se dodati i malo kraš ekspresa/meda da se zasladi. Kombinacije su neograničene. (Npr. grožđice+lješnjaci+kraš ekspres ili kokos+med+vanilija - to su mi najdraže kombinacije). Ohlađeno stavim u hladnjak (može se vruće izliti u tepsiju) i jedem kao zdravi kolač (kako obožavam slatko ovo mi je neka zdrava varijanta) ili zalijem mlijekom kao žgance i tako jedem.
-
LIMA, super ideja!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma