Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Pšenične posije - kako ih pripremiti?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    40

    Početno Pšenične posije - kako ih pripremiti?

    Moja curica od 2 i pol godine ima problema sa probavom. Gastoenterolog nam je između ostalog preporučio i posije. Zanima me kao ih pripremiti, da li je potrebno kuhati ili ih mogu pomješati sa jogurtom i muslima. Ne znam da li ima razlike između onih iz dućana i onih kupljenih kod mlinara, naime ja imam ove od mlinara. Hvala na odgovorima

  2. #2

    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    669

    Početno

    Ja stavlajm razne posije u kruh kad ga sama pečem.
    A nedavno sam čula da su za poboljšanje probave odlične i koštice nara, ako dijete želi jesti nar, a ne pljuvati koštice. Sad mu je sezona pa probaj.

  3. #3
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,145

    Početno

    pa kaj se koštice od nara pljuvaju, nikad čula, kaj bi se onda tu jelo.
    Posije može stavljat kud hoćeš, može i u juhu, popečke u sve bolje je malo preliti s vručom vodom da odstoji, a to kaj su od mlinara, samo znači da si par ruka preskočila tj. da si malo bliže izvoru.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.11.2012. at 20:38

  4. #4
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Ja sam iz prvog posta shvatila da Emmaa pita kako posije mogu same jesti...
    Mi ih stavljamo samo u kruh, a razmišljam da počnem trpati i u variva i juhice.

  5. #5
    mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    997

    Početno

    mi često samo umiješamo posije u jogurt i tako pojedemo (i djeca)

    kad uspijemo nabaviti koristimo od mlinara, a inače kupim u DM-u

  6. #6
    LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    997

    Početno

    Ja ih stavljam u domaće musle (mislim da ima i ovdje recept): dakle, pšenične posije, pšenične klice, zobene posije, zobene pahuljice, mljeveno laneno sjeme, sjemenke suncokreta, sjeckani bademi, malo ulja, med, sve izmiješam i ispečem u pećnici.

    Druga opcija: skuham na vodi zajedno proso, zobene pahuljice, posije ili bilo što takvo što imam u kući.
    To mi je baza u koju stavljam: lješnjake, grožđice, kokos, suho voće... može se dodati i malo kraš ekspresa/meda da se zasladi. Kombinacije su neograničene. (Npr. grožđice+lješnjaci+kraš ekspres ili kokos+med+vanilija - to su mi najdraže kombinacije). Ohlađeno stavim u hladnjak (može se vruće izliti u tepsiju) i jedem kao zdravi kolač (kako obožavam slatko ovo mi je neka zdrava varijanta) ili zalijem mlijekom kao žgance i tako jedem.

  7. #7
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    LIMA, super ideja!

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    40

    Početno

    hvala vam na odgovorima!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •