Results 1 to 8 of 8

Thread: Pšenične posije - kako ih pripremiti?

  1. #1

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    40

    Default Pšenične posije - kako ih pripremiti?

    Moja curica od 2 i pol godine ima problema sa probavom. Gastoenterolog nam je između ostalog preporučio i posije. Zanima me kao ih pripremiti, da li je potrebno kuhati ili ih mogu pomješati sa jogurtom i muslima. Ne znam da li ima razlike između onih iz dućana i onih kupljenih kod mlinara, naime ja imam ove od mlinara. Hvala na odgovorima

  2. #2

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    669

    Default

    Ja stavlajm razne posije u kruh kad ga sama pečem.
    A nedavno sam čula da su za poboljšanje probave odlične i koštice nara, ako dijete želi jesti nar, a ne pljuvati koštice. Sad mu je sezona pa probaj.

  3. #3
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,152

    Default

    pa kaj se koštice od nara pljuvaju, nikad čula, kaj bi se onda tu jelo.
    Posije može stavljat kud hoćeš, može i u juhu, popečke u sve bolje je malo preliti s vručom vodom da odstoji, a to kaj su od mlinara, samo znači da si par ruka preskočila tj. da si malo bliže izvoru.
    Last edited by jelena.O; 14.11.2012 at 20:38.

  4. #4
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    Ja sam iz prvog posta shvatila da Emmaa pita kako posije mogu same jesti...
    Mi ih stavljamo samo u kruh, a razmišljam da počnem trpati i u variva i juhice.

  5. #5
    mirjana's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    997

    Default

    mi često samo umiješamo posije u jogurt i tako pojedemo (i djeca)

    kad uspijemo nabaviti koristimo od mlinara, a inače kupim u DM-u

  6. #6
    LIMA's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Slavonija
    Posts
    997

    Default

    Ja ih stavljam u domaće musle (mislim da ima i ovdje recept): dakle, pšenične posije, pšenične klice, zobene posije, zobene pahuljice, mljeveno laneno sjeme, sjemenke suncokreta, sjeckani bademi, malo ulja, med, sve izmiješam i ispečem u pećnici.

    Druga opcija: skuham na vodi zajedno proso, zobene pahuljice, posije ili bilo što takvo što imam u kući.
    To mi je baza u koju stavljam: lješnjake, grožđice, kokos, suho voće... može se dodati i malo kraš ekspresa/meda da se zasladi. Kombinacije su neograničene. (Npr. grožđice+lješnjaci+kraš ekspres ili kokos+med+vanilija - to su mi najdraže kombinacije). Ohlađeno stavim u hladnjak (može se vruće izliti u tepsiju) i jedem kao zdravi kolač (kako obožavam slatko ovo mi je neka zdrava varijanta) ili zalijem mlijekom kao žgance i tako jedem.

  7. #7
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    LIMA, super ideja!

  8. #8

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    40

    Default

    hvala vam na odgovorima!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •