Pokazuje rezultate 1 do 50 od 350

Tema: Pravo žena na MPO nakon navršene 42. godine-molim vaša iskustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    naravno, nije isto 40 ili 42 godine i ja sam posve realna i pomirena jer imam dijete. (a i zato jer ako postoji iznimka za iznad 42., to sam onda ja (mrzim isticati sebe kao primjer, ali eto moram)
    ali, stavimo se u kožu žene koja nema dijete i kojoj onog čas kad proslavi 42. rođendan, kažu na klinici:
    -nema više postupaka za vas jer su šanse male, a znate postupci su skupi, vaši postupci puno koštaju...

zašto bi se žena koja ima ikakvu šansu i želi pokušavati, pomirila sa tim da njeno liječenje puno košta i da radi toga je odbijaju, dok istovremeno HZZO bez ikakvih restrikcija troši masu novaca na liječenje posljedica debljine, posljedice pušenja, posljedice alkohola, poslejdice drogiranja....
    Zato jer je to dobro za nju i jer će je prije usmjeriti na nešto di su šanse puno veće? Da ostavi više prostora onima koji imaju šansu?

Na ovaj način, slažem se, ne mora se niko pomirit ni sa čime - samo pogledaj na pušače.. i "operi". Karikiram, naravno.

Žena koja ima 42 godine trebala bi ostvariti OK komunikaciju s čovjekom koji je liječi i on će joj možda izaći u susret ako tipa na UZV-u vidi fenomelan volumen jajnika, žena ima super FSH, super AMH, nikad prije nije pokušavala i ne vuče anamnezu iza sebe itd. U svakom sluačju, zakon mu omogućava izlazak u susret takvim iznimkama. Sretno!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Nisam otvorila temu da bi se ma mom primjeru vodila rasrapava-da ili ne na teret hzzo-a nakon 42. godine. Zašto? Zato jer ja kod svog mpo doktora imam otvoren put za pokušaje ostvarivanje nove trudnoće iako ću imati 42. za 20 dana.

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Zato jer je to dobro za nju i jer će je prije usmjeriti na nešto di su šanse puno veće? Da ostavi više prostora onima koji imaju šansu?
    Ovo gore citirano je istina-šanse za uspjeh sa doniranom jajnom stanicom su 10 puta veće od šansi sa vlastitom stanicom. Ali, lako je napisati-donacija je dobra, donacija znači uspjeh i sl.
    Lako je to savjetovati drugima, ali taj savjet-idite na donaciju-mnogima je lako dati drugima, a vrlo teško primjeniti na sebi.

Zato i dalje zastupam svoj stav:
    ako žena nakon 42. (par) žel ići u mpo, ako dobiva j. stanice u postupku, ako su zadovoljeni i drugi zdravstveni parametri, ako je informirana o šansama za uspjeh i o drugim opcijama, u redu je da ima pravo na postupak na postupke na teret osiguranja.

Upstalom, tako kaže i zakon. Samo što je praksa klinika raznolika, tako da neke klinike odmah odbiju ženu koja je navršila 42. godina, dok druge klinike rade postupke i ženama koje imaju 44, 45, pa čak i 46 godina.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Zato i dalje zastupam svoj stav:
    ako žena nakon 42. (par) žel ići u mpo, ako dobiva j. stanice u postupku, ako su zadovoljeni i drugi zdravstveni parametri, ako je informirana o šansama za uspjeh i o drugim opcijama, u redu je da ima pravo na postupak na postupke na teret osiguranja.

Upstalom, tako kaže i zakon. Samo što je praksa klinika raznolika, tako da neke klinike odmah odbiju ženu koja je navršila 42. godina, dok druge klinike rade postupke i ženama koje imaju 44, 45, pa čak i 46 godina.
    Ne, ja ne mislim da to kaže, zakon ne kaže ako su zadovoljeni drugi parametri (tipa nema neku drugu bolest). Zakon kaže da se dozovljava do 42., jer je to neki cut-off age di IVF neće uroditi plodom, za veliku većinu. A liječniku je ostavljeno diskreciono pravo da neku ženu, koja "ginekološki stari kasnije", makne iz tog cut-offa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A totalna je iluzija ovo "dok par dobiva stanice". Meni mojih tipa 50-tak stanica (da, da), koje sam dobila u dobi od 40+ ne znače ništa. Zato jer je zbog dobi načeta kvaliteta. Isto tako, nekoj mlađoj (charlie) to neće biti.

Na isti način onda žene ostaju u šoku da ne mogu pis of kejk zatrudniti dok ovuliraju i imaju menge. To je ono the iluzija današnjeg doba - ups, pa kako već? I nije to stvar stava, nego objektivnih datosti, koje se često maknu iz vida (prva ja).

Ali ne mogu reći - ja bih trebala imati pravo na to i to. Ne bi. Dobro je da nemam. Dobro je stati jer čovjek često nema sam snage stati i napraviti racionalnu stvar. Nemam pojma jel' iko kuži.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •