Pokazuje rezultate 1 do 50 od 350

Tema: Pravo žena na MPO nakon navršene 42. godine-molim vaša iskustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Zato su ovi naši i dodali onu stavku da žena preko 42 god. može u postupak ako liječnik odobri - iako mislim da bi trebali dogovoriti neke smjernice koji su to slučajevi (npr. Ok hormonalna slika, AMH)a ne da za istu ženu jedan doktor kaže da nemože a drugi odobri.
    X.

Nitko ne govori da je donacija rješenje za svakoga. Odgovorno je za ogrančieni budžet (a svaki je takav) postaviti neka smislena ogrnaičenja, inače to sve skupa nema smisla.

Između 40 i 42 je world of difference, medicinski.

To što je nekome neka tema bolna je njegova osobna priča. Ne volim se prepucavati na način "jako sam tužna", iako mogu i ja potezati to "oružje" (nakon 40, na svoj račun, sam probala 3 IVF-a, imala 1 missed i 2 biokemijske). A kao imam potentne jajnike, super AMH, ali imam i tešku anamnezu.

Zato je baš i potreban medicinski disattachment od tih priča.

To što sam ja imala "bolno iskustvo", neko drugi super iskustvo, ne govori o onome što bi trebalo biti smisleno za većnu ljudi i što bi zakonodavac trebao prepisati. Zakonodavac nije naša prijateljica, on je jedna smislena instanca koja bi trebala odlučiti o smislenom trošenju državnih para. Budžeti nisu rupa bez dna da bi se plaćalo - sve - bez obzira na smislenost ishoda.

Osiim ako ne smatrate da je "value add" sam po sebi vrćenje postupaka koje imaju minimalne šanse. Ja ne. Ja mislim da to žene i parovi, koje ne uspiju (većina), na kraju u dobroj mjeri zažale - vrijeme, godine, novce.

A svaki odabir je i oporutninetni trošak - dok vrtiš soluciju a, ne možeš vrtit soluciju b.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.11.2012. at 13:57

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •