Pokazuje rezultate 1 do 50 od 350

Tema: Pravo žena na MPO nakon navršene 42. godine-molim vaša iskustva

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj krol prvotno napisa Vidi poruku
    ina,slazem se sa tobom samo u slucaju drasticnih primjera (totalne nepolodnosti),naravno iskljucujuci donaciju iz ove price ali drzava mora,podvlacim mora,svim pomoci....neka stedi na nekim drugim stvarima
    moj,tvoj,svakog od nas je izbor ici ili ne dalje u postupke a drzava je duzna da nam svima da iste uslove i ista pravila....odvratno je,neljudski i protivustavno na kraju krajeva reci e ti ne mozes zato sto imas 43 godine i sanse su ti male...jedna celija,slabe kvalitete i ne znam sta je sansa...i tu sansu nema pravo niko pa ni drzava da uskrati a nekom drugom omoguci
    a ako mora biti granica,a ne bi je smjelo biti ni u cemu a kamoli u ovome,neka bude menopauza....godine sigurno ne smiju biti granica
    Ja uistinu ne kužim, dijametralno se razlikujemo, nije mi jasno što će nekome pravo "reda radi" (de facto), a neće dijete dobit, ali će to zeznut kolač za nekog s većim šansama. Ja mislim da je upravo država dužna to odrediti da se ne vodimo pojedinačnim slučajevima, to mi je racionalno ponašanje, ovo drugo iracionalnost (kojoj sam i sama sklona, pa mi je drago da postoji institucija koja to "obeshrabruje" na način da ne fundira).

Što će ti šansa šanse radi? To je, kako ja to vidim, "psihološko liječenje", ono nije u domeni ginekologije.

Granice i smjernice su u svemu potrebne, inače bi ljudi sasvim neciljano trošili snage i resurse.

Mislim da se ne razumijemo, ja to vidim skroz drugačije. Pogotovo nakon što sam odvrtila svoje kolo u "jajničkom razdoblju" 40-42, još sam u to uvjerenija, a većina dr-ova s kojima sam o tome pričala (postavljajući to pitanje kao ja, pacijent) mi je rekla da bi za većinu cut-off bio 42 (i to je onako..."dobre ruke").

Na kojim drugim stvarima će se štedit. Mi smo korak udaljeni od scenarija PIGS-a. Ne kužim, fakat ne kužim. Ali, nema veze, ja sam out, ali ovo ostaje moje čvrsto uvjerenje.

Totalno je zavaravanje da ženske godine ne bi trebale bit granica, odgađanje trudnoće je u velikoj mjeri i razlog što trebamo IVF. Ne kažem da se može zavrtit nazad sat, ali svaki minimalni pomak u podizanju svjesnosti da rađat i ići u IVF treba što ranije i da nije "nadoknadivo" - to je prevažno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.11.2012. at 15:28

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •