Pokazuje rezultate 1 do 50 od 350

Tema: Pravo žena na MPO nakon navršene 42. godine-molim vaša iskustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa Vidi poruku
    Sneki, sretno
    Ina, samo jos jedna napomena, vjerojatnost uspjeha ne odredjuju samo godine. Znaci, neka, odredjenazena sa 42 godine moze imati vjerojatnost 50% da ostane trudna u jednom postupku. Isto tako, neka mladja zena moze imati vjerojatnost 5% da ostane trudna u nekom postupku. Stoga zato sto statisticki uzorak na velikom broju govori da je vjerojatnost manja da zena od so and so ostane trudna, to ne znaci da odredjenoj zeni je ta vjerojatnost mala i da mora biti tako "kaznjena". Odnosno, preciznije, da par mora biti tako kaznjen.
    Recimo, moja vjerojatnost da ostanem trudna sa 40 godina je bila tocno 50%.
    Slažem se, ne određuju samo godine, a zakon ostavlja prostora upravo za to - da ne određuju samo godine. Ne misliš li da bi liječnik (reproduktivni ginić) imao neki clue oko toga? I mogao relativno smisleno određivati za koga IVF ima relativnog smisla, a za koga ne?

Reproduktivni ginić neće niti savjetovati IVF s vl. stanicama nekome ko je ušao u preuranjenu menopauzu. Unatoč tome što će, recimo, neka žena s preuranjenom menopauzom u dobi od 40+ i nakon posvajanja i nakon ne nadanja ničemu spontano začeti i roditi (žena mislila nije više dobra terapija koju pije - primjer s foruma).

Unatoč tim pojedinačnim iskoracima/čudima jer život nije čista matematika (kao što nije ni ono sveobuhvatna masa bez pravilnosti), ja mislim da je ispravno što ju liječnik nije vrtio kroz IVF i vjerojatno u IVF-u ne bi uspjela, a ovdje se dogodila slučajnost.

Itd. Primjerom na primjer, slikom na sliku - statistike su ono što bi trebalo rukovoditi struku, jer od primjera do primjera to je prevelika varijacija i može se sve zaključiti, a sve zaključiti znači ne zaključiti - ništa.

Ne "kažnjavaju" liječnici. Parove "kažnjavaju" dijagnoze i objektivne okolnosti (visoka ženska dob).

Još jednom moram napomenuti da ja ovo ne govorim za prirodnjake - prirornjaci nisu mainstream IVF, oni su jedna naša country-specifičnost.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.11.2012. at 08:59

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •