A drage moje kaj to uopće znači loša hormonska slika ??? AMH nizak a znam za žene koje su ostvarile trudnoću sa 0.6 AMH pmol/L, naravno išle su privatno.Poznam ženu koja je nakon godina odlaženja na MPO, potrošenih silnih novaca i sa teškom dijagnozom tipa da je višak muških hormona bio vidljiv golim okom pa do silnih operativnih zahvata itd. , žena je nakon odustajanja prirodno dobila dvije djevojčice kojima je sada 14 i 15 g..Dakle to je bilo davno a medicina je danas kud i kamo više napredovala.A i moja ginekologica mi govori da žene u određenim (našim) godinama znaju ostati neobjašnjivo trudne , odnosno da se organizam nakon silnih napetosti smiri i sve dođe na svoje mjesto.Sve je to u redu no kaj je sa nama čiji muževi imaju loš spermiogram?
Osim toga zar mi nismo sada napete ko strune zbog zakona koji je nedorečen, koji je dao mogučnost doktorima da nas eliminiraju, da je dao tim istim doktorima da privatno rade još bolje jer žene nemaju drugog izlaza pa odlaze u privatne aranžmane, ne želim još nikog imenovati , stignem i onako sve dođe van jednog dana.
Zar to nije diskriminirajuće, zar to nije pranje love u ovom slučaju.
Drage moje nekada su doktori bili imučni i živjeli osvjetljena obraza , jer nikada nisu tražili nikakvu naknadu, ljudi su im sami donosili kao zahvalu, netko više ,netko manje , tko je kako imao i bili su poštovani.
Želim se osvrnuti još na jedan komentar a to je da je jedan spermij dovoljan, nije bitno ako je spermiogram loš, pa to bi trebalo vrijediti i za nas žene i nama je jedna j.s. dovoljna , to nema veze sa zalihom j.s., ni sa kvalitetom jer nitko nije dokazao da se ne može naći kvalitetna zrela j.s. 100%, dok što više kod spermiograma vi možete znati da li je muškarac 100% neplodan. Dakle potrebno je vrijeme, strpljenje i volja za pronaći takvu stanicu ali koliko sam primjetila bez love ništa od toga.
A osim toga kaj je sa papirologijom, zbog čega nemamo kao i za svaku drugu bolest povijest bolesti na kojoj točno piše svaki tretman da li se radilo o konzultaciji, jednom ultrazvuku, ili punkciji i da ne nabrajam.
A osim toga bio bi totalni apsurd da me nakon kaj me doktor odbije isti ide i gledati nakon moje pritužbe na njega, mislim ono, potpuno se slažem kaj se toga tiče sa nina70.