Pokazuje rezultate 1 do 50 od 350

Tema: Pravo žena na MPO nakon navršene 42. godine-molim vaša iskustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

lenorka, dobrodošla i mala ispravka. Radi se o Zakonu o medicinski pomognutoj oplodnji, a ne 'umjetnoj', kako si navela.
    U kojoj bolnici si radila postupke i što kažu tvoji nalazi; koliki ti je AMH, FSH koliko, antralnih folikula imaš.
    Ne, struka se neće zauzeti za žene iznad 42-uge, kao što i nije i za druge, goruće probleme.
    Dobrim dijelom neće i zbog štednje jer znamo da je stanje u zdravstvu takvo, kakvo je.
    Mi ne možemo očekivati da će netko drugi rješavati naš problem. Mnogi ga često i ne razumiju.
    Zato moramo djelovati same.
    Posljednje uređivanje od amazonka : 09.12.2013. at 17:48

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

U zadnja dva postupka sam imala ukupno 15 folikula u 5 mesecu 9 folikula, a u devetom mjesecu 6 folikula, fsh mi je previsok, a amh prenizak. Išla sam u postupke u ivf kod doktora šimunića privatno dva puta, a polje toga u vinogradskoj pet puta i u vuk vrhovcu dva puta, ali bez uspjeha ukupno 9 postupaka. što se tiče doktora i osoblja u svim bolnicama gdje sam bila same riječi hvale. Mi ne možemo ništa postići jer nemamo glasnogovornika koji će izaći u javnost i otvoreno o tome govoriti. Ljudi koji nemaju ovakvih problema kao mi to ne razumiju.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj lenorka prvotno napisa Vidi poruku
    U zadnja dva postupka sam imala ukupno 15 folikula u 5 mesecu 9 folikula, a u devetom mjesecu 6 folikula, fsh mi je previsok, a amh prenizak. Išla sam u postupke u ivf kod doktora šimunića privatno dva puta, a polje toga u vinogradskoj pet puta i u vuk vrhovcu dva puta, ali bez uspjeha ukupno 9 postupaka. što se tiče doktora i osoblja u svim bolnicama gdje sam bila same riječi hvale. Mi ne možemo ništa postići jer nemamo glasnogovornika koji će izaći u javnost i otvoreno o tome govoriti. Ljudi koji nemaju ovakvih problema kao mi to ne razumiju.
    mene generalno i vrlo iskreno zanima tvoje mišljenje - kako si sama napisala, tvoje mišljenje koje se to osobno tiče:
    koja dobna granica bi trebala postojati za MPO postupke na teret HZZO-a?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

dobna granica kao u češkoj do 48. godina, jer svaka je žena ponaosob priča za sebe

ORNELKA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno MPO nakon 42.

Moje konkretno mišljenje, bez uvrede Lenorka, smatram da bi dobnu granicu trebali pomjeriti na 45 godina ako se radi o prvoj trudnoći, što bi bilo sasvim dovoljno, s tim da nakon tih godina, do 48. godine omoguće ženama pravo na teret HZZO na donaciju ako se odluče.
    Posljednje uređivanje od ORNELKA : 10.12.2013. at 19:54

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Slažem se sa mišljenjem i ornelke ako će imati kakve rezultate, ali naše mišljenje nije mjerodavno već mišljenje ministarstva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •